Uppdatering av tips

som de flesta säkert vet så älskar jag barnlitteratur! Vad kan då inte vara bättre än att få läsa just om barnlitteratur på universitetet just nu?Josephine Poole har gjort en jättefin tolkning av Snövit. Jag minns inte vad illustratören heter och jag hittar inte boken på svenska på nätet MEN det är en bok om Snövit med fantastiska bilder som utnyttjar berättandetekniken i filmer. bilderna både zoonar in och ut och blir asläckra!Sedan har vi en klassisker av HC Andersen. Dvs. Flickan med svavelstickorna. En sådan sorglig bok men som kan öppna upp till verkligt djupa samtal!Och sist men inte minst! Självklart är Astrid Lindgren med på ett hörn. Men faktiskt inte med en av henens klassisker utan boken Allrakäraste syster. En mysig bok där berättar avslöjar en hemlighet... Hon har en tvillingsyster som heter Ylva-Li. Säger man Ylva-Li flera gånger låter det jättefint.Ylva-Li kallar berätteren för Allrakäraste syster och de två talar ett språk som bara de två förstår.JodåVisst blir det vad man gör det till minsann! Jag köpte mig en stor kaffe på pressbyrån och det blev nog dagens vändpunkt. Då tänkte jag att nu skulle säkert mamma varit glad! Att jag unnade mig en kaffe vill säga...


Med all anledning

att få vara bitter!


Dagen slutade igår med att jag kom på att jag glömt mina anteckningar från kvällskursen på skolbänken.

Denna dag började med att jag kommer till skolan till nio när det visar sig att det är kl tio.


Allt blir vad man gör det till väl? Jag får göra det till att denna dag ska fördrivas så att jag kan komma hem till min omtänksamma sambo som står ut med mitt humör och dessutom skall laga mat åt mig. Det är de positiva tankarna som gör underverk. Tänk positivt Emma! Glöm att du är skoltrött och allt vad det är.... Vänta nu? Vem är det som pratar med mig? Jag själv eller mitt övernaturliga jag?


Välkommen till min värld!

Tänk

att jag har en sådan romantisk pojkvän! Jag är då lyckligt lottad jag

3 år

idag fyller jag och Robin 3 år. När man aldrig slutar förvånas över kärleken så vet man att man träffat rätt. Just när man tror att man inte kan älska någon mer än man redan gör så gör man just det. Vad är kärlek om inte det?
20052006

2007

2008Årets fynd

I helgen hittade jag en Fornarina-tröja på rea. Den var nedsatt från 1199 kr till 149 kr! Det måste vara mitt livs fynd! Och lila som dessutom är favoritfärgen bland modefärgerna just nu. Perfect!Trio


dyslexi

I helgen hade vi flera diskussioner om allt och inget!


Som dyslexi.... Varför är det så svårt att stava? Har man svårt med att läsa och skriva borde det vara enkelt att stava till benämningen av ens svårigheter! Vad var det jag hade nu igen? Dy dy dysleksi.... Eller??


känn ingen sorg för mig sthlm!

Det var någon som sade till mig för inte så längesen att vardagslyxen är den bästa. Som Robin säger.. Livet är en fest!


Och ta mej 17 idag är det vardagslyx! Jag befinner mig i Gbg med kära vänner. Vi har ätit god mat och skvallrat. Jenny och Moa fick göra en analys av de tecken jag fått den senaste tiden.. Jenny tyckte mest att det var skrämmande med klockan. Moa tror att jag är gravid eller har bröstcancer. Mamma sa i telefon att det kanske är farmor som spökar. Jag vet inte vad jag ska tro. Jag tror ingetdera.

Bara framtiden kan utvisa!


I morgon ska vi tömma konton i affärerna och sedan på kvällen kommer pojkvänner till flickorna och såklart veronica och david! jag; moa och jenny ser oss som majoritet och har redan gjort upp planen i morgon som lyder att det blir vin; ost och kex hemma hos moa som en lugn mjukstart som sedan följs av spelet.... Med andra ord! Det blir nog en bra dag i morgon med!

Vad är det som händer?

Det förflutna spökar hos mig! Jag hör av folk som jag inte har hört av eller sett sedan studenten 2003 i Örebro. Dessutom ska jag i morgon åka till gbg för att träffa mina käraste vänner från den tiden (inte så värst spökigt mest skoj)


Och inte nog med detta... När jag satt i klassrummet började klockvisaren på väggen att snurra sådär som den bara gör på film. Jag minns att jag tittade ut och tänkte att nu kommer den stora katastrofen.... När jag sedan kolald epå klockan igen så snurrade den på framåt timme efter timme i rasande takt. Efter att ha kollat en kort stund på läraren kan jag sedan konstatera att klockan.. inte stannat.. utan är tillbaka på rätt tid....?? Kan det verkligen hända?


Vad är det någon försöker säga till mig? Är det farmor? Hallåååå? Och nu ska jag vara utan min beskyddare en hel weekend när det verkar behöva som mest. Vilken tur då att jag har mina vapendragare i Gbg!

Skratta loss

varför inte göra din egen årsbok så du får se hur du skulle ha sett ut på 70-talet?


www.yearbookyourself.com

Husmor är i farten igen

och det är jag det! Idag kavlade jag upp armarna igen och satte på mig förkläde för idag skulle minsann bakas bagels! Jag har som ambition att äta hembakat bröd. Dels tycker om att veta vad jag stoppar i mig och dels tycker jag att det är så väldans hemtrevligt!

Jag och Robin har precis avnjutet en kopp te i mina underbart vackra tekoppar som gör det så mycket roligare att dricka just te. Och så åt vi bagels förstås! Och gott folk! Vi kunde därmed konstatera... att ja! De smakar bagels! Jag är med andra ord nöjd med resultatet!
I Sveas fotspår

Idag har jag på mig mammas farmor Sveas blus. Visst syns det inte att den är från typ... stenåldern??
Mitt huvud är en torktumlare

läser man så mycket grammatik som jag gör så går det inte att undvika att bli störd. Just nu analyserar jag semantik i ord utan att tänka på det. Semantik är den språkliga betydelse av ett ord, dvs. innebörd och tolkning

Igår funderade jag över att siffran sex och sex har samam tecken och form men olika semantik. Dessutom såg jag på teve hur någon tuttar på eld på sig själv  och funderade över tuttar och tuttar på. Vad är det för mansgrisar som skapat dessa ord? De måste tänka på sex sex sex


Ben&Jerry

Ben&Jerry-glass är sjukt dyrt men så sjukt gott!


apropå

valet i usa igen... John Mc Cain var hos Ellen de Generees show. Hon frågade vad han tycker om äktenskap för gaypar. Han sa på ett väldigt indirekt men tydligt sätt att han är för partnerskap men äktenskap är något mellan kvinna och man, det är ett speciellt och fint förhållande osm man ska vårda. Ellens svar på tal var hur det skulle kunna vara en skillnad på hans kärlek och hennes kärlek. Kärlek är kärlek.


Så sant

En hobby

jag har är att gå in på hemnet och kolla på villor till salu nära vattnet. Drömma och inspireras kan man alltid!
Mycket

kan man hitta under sängen förutom dammråttor. Foto var som flera vet mitt huvudämne på gymnasiet. Ett urval från mitt projektarbete:
Göteborg next

Nästa helg ska jag få träffa min söta små älskarinnor! ... <-- Älsklingar ska det visst vara... Här ska skotas kaffe och överösas med skvallerThis is me


Naket

I stockholm är det inte så ovanligt med långa rulltrappor. Idag var rulltrappan vid fridhemsplan naken. Det var nästan lite scary. Vi var ensamma rulltrappan och jag... Vanligtvis brukar väggarna vara täckta med reklam men idag blottade rulltrappan sin själ för mig. Hello rulltrappan??

Är det bara jag som tycker att valet i usa kan bli av någon gång?? Ibland känns det som nyheter tar upp mer om usas politik än sveriges vid valtider! Det förtydligar bara ytterligare hur usa påverkar hela världens tillstånd!

Nu får det vara nog!

Just nu är kvinnovåld ett rätt så hett debattämne i och med rättegången med artisten och hans fru. Frun nekar till misshandel men hans ex-flickvän träder nu fram och säger att mannen misshandlat honom under deras tidigare förhållande.


Idag var det en insändare i metro. Insändaren lade ansvaret på kvinnor för kvinnomisshandel. Tänker du som jag? Insändaren menar tydligen att eftersom kvinnor inte anmäler eller aktivt stoppar misshandeln så är de aktiva i handlingen. Tydligen har inte insändaren tänkt på omkringliggande faktorer som barn.. rädsla... hot...!


Rapporter talar om att våldet mot kvinnor i Sverige ökar fastän mycket gjorts för att minska våldet. Fn anser att många kvinnor far illa och att staten inte gör tillräckligt. Jag undrar om våldet verkligen ökar eller om det är anmälningarna som ökat? Undersökningen Fn gjort visar att Sverige misslyckas med att hjälpa utsatta kvinnor och att personal saknar kunskap om vilka åtgärder som behövs.


När vi talar om kvinnovåld i Sverige fastnar debatten många gånger vid hedersrelaterat våld. Invandrarkvinnor är en utsatt grupp i samhället när det handlar om våld mot kvinnor visar undersökningen. Likväl som hedersmord är en viktig debattfråga så behöver vi göra något om vardagsförtryck och våld i vardagen.


Men självklart ska vi inte glömma bort de män som blir misshandlade av deras kvinnor. Våld kan vara både psysiskt och fysiskt vilket ibland glöms bort. Det finns studier som visar att kvinnor kan vara lika våldsbenägna som män, och vad är det som säger att vi inte skulle vara det? Vi är alla människor.


dagens tänkvärda

Kalle Anka använder aldrig byxor.... Varför envisas han då med att ha en handduk runt höften när han har duschat?Jag börjar bli mentalt störd av grammatik och textanalyser. Kalle Anka = subjektet. aldrig= adverb. Byxor = substanti´v och det direkta objeketet. att ha en handduk.... = bisats. Nej nu måste jag stänga av datorn! infint eller finit verb...?......

Nostalgi

Idag hamnade jag framför barnen i bullerbyn av en slump! Jag älskade att titta på serien när jag var liten. Det är en resa tillbaka i både tiden och vårt kulturarv och jag måste säga att den är lika mysig fortfarande. Det är roligt när man som vuxen fortfarande skrattar åt serier för barn.

Vem har inte inspirerats av hyssen från astrid lindgrens sagor? Försökt sätta lappar på andras ryggar, dragit ut tänder med hjälp av snören och dörrar, pillat upp saker i näsan som madicken vilket en viss syster gjorde (min med andra ord), förstått vitsen av 1:a april skämt osv. Listan kan säkert göras längre!
Morgonfilosofi

Jag är lite av en grubblare vilket kan vara både till sin fördel och nackdel. I morse åt jag en sedvanlig frukost innan skolan, dvs. havregrynsgröt. Är det bara jag som har fungerat över vilken färgkavalkad mjölk ger? Alla allmänt allmänutbildade måste ha koll på att vitt och svart inte är en färg. Vitt är en sammansättning av alla färger tillsammans och vilken färg är då mjölk? BINGO! Vit!


Jag minns fortfarande somrarna på landet när farmor skulle laga mat eller baka en löpskaka och kikade in i kylskåpet  och såg att vi behövde kalvmjölk som hon själv uttryckte det. Då gick vi med mjölkkannan på grusvägen till farfars bror Verners bondgård och hämta mjölk. Kossorna råmade i ladugården och Verners fru Gun hällde upp mjölk i kannan. Självklart hade hon huckle på huvvet med.


Men tillbaka till föregående ämne! Med rätt syn på livet blev min morgon till en färgkavalkad i regnbågens färger! Rätt härligt när man tänker efter.
Inte igen!

Jahapp. Då har det hänt igen då! Hur många bekräftelser behöver man få innan det är faktum? Folk tycker jag liknar Therese Alshammar... Fast gladare blev jag när jag fick höra att Alshammar blev Sveriges sexigaste kvinna år 1998.  Inte för att jag fattar men däremot är det bevisat att pojkar kan vara bra att ventilera sig hos!

Hjäääälp

Jag vill inte tänka. Jag vill inte knepa. Jag vill inte knåpa. Jag vill inte veta. Jag vill inte vara vuxen. Jag orkar inte!

Okej. Det är kanske inte så farligt som det låter men finns det någon här som är elektriker??? Nej.. Nehepp. nej. Jag tänkte väl det jag... Ja... Nej... Ut med den gamla spisen och in med den nya! Om det ändå vore så enkelt! Varför kan jag inte få behålla min bebbe? Även om jag inte älskar den så krånglar och klagar den inte i varjefall! Nej ut med det gamla och in med det nya säger Stockholm stad.

Vad ska jag  göra? Tacka och buga för att de komplicerar min vardag och ruinerar mitt konto? En sak är då säker.. När detta är klart så har jag blivit mer kunnig inom elektronikområdet!

Då var det på tapeten igen

Av 34 länder ligger Sveriges lärarlöner på 29e plats, dvs i samma klass som Slovenien. Vad har vi inte att säga om det? I Syrien är lärarlönerna jämställda med läkarlönerna.

Visa käftarna!

Festen kan börja

Mina kära föräldrar kom till Stockholm igår med sommarens skatter! Mina bär! hallon, blåbär, smultron och röda samt svarta vinbär. Självklart började jag dagen med en smoothie på svarta vinbär och banan. Mumma! Jag ser redan fram emot nästa! En med hallon och kiwi blir det nog.... Här ska laddas med antioxidanter!

4 oktober

och kanelbullens dag! Så lyckligt lottad jag är att ha en huslig lillasyster fick jag komma hem till henen och äta veganska och nybakade bullar. De var riktigt goda! Är kanelbullen en kanelbulle med kardemumma? Summan av kardemumman
är.... Ja!
Back to school

Idag hade jag sista dagen på praktiken och jag blev överraskad med en bukett fina rosor av arbetslaget! Tänk vad lite kan göra så mycket för ens dag. Att jag, lilla praktikanten, fick lov att ta emot en sådan fin gest. I min favoritfärg rosa var det dessutom med. Färgstarkt var något åt mig tydligen. Det tycker jag lät bra!


Imorgon är det min tur att göra någon glad. Hoppas jag lyckas med mitt uppdrag! En liten tanke kan betyda så mycket mer än man tror. Ett leende, fina ord, komplimanger och uppskattning borde vara en röd tråd i allas liv! Bara I veckan publicerade kära Moa ett recept tillägnat mig på hennes blogg efter att hon skrivit några fina ord till mig. Alla de små sakerna blir till de stora. Fast det vet vi väl alla? Ska vi inte vi alla satsa på att bli bätte på just de små sakerna då? Kom igen! Gör någon glad i morgon.

Bus blev till vers

Tänk vad mycket roligt man kan ha med dagen smobiler.. och då menar jag inte ringa, messa, spela spel eller ta kort. Utan med T9 systemet. Jag och Madde lekte på vår familjs namn. Så här blev det!:Emma döma doma dona domä
Mamma nämna manna namnb
Pappa passa rappa passar
Madde nådde mådde
Julia julha julias
Ederyd deepwdFörsök dessutom rappa på den versen. Det blir svårt att inte framstå som psysikt sjuk. Vi testade med Robin med. Han blev bara

Robin socio

Stopp!

Jag hinner inte med i svängarna! Vaddå att Leila Lindholm gett ut en ny bok? Jag har ju inte hunnit bearbeta recepten i den jag haaar ännu! Jisses vad jag ska baka så fort vi får vår nya ugn. Tur att böcker inte är färskvara


Termosmuggen på bilden vill jag ha. Lyxigt att få dricka morgonkaffet i den när man kommer till skolan.


Blommigt är fint.

Höstkollektionen


är här förstås hos DKNY

den obligatoriska lilla svarta för alla fester sviker inte denna gång

Den nya allt i allo-väskan är svår att säga nej till

Spegelvänt

This is me, my sisters and our boyfriends.


Visst är det förträffligt likt? Hollywood nästa

Robin säger att han måste åka till Hollywood för att göra en film om allt som existerar i hans hjärna.

Good luck säger jag bara... Jag kommer efter när du köpt 14-miljoners villan!Jag vet!!

Det är inte roligt! Lilla Vinnie fick semestertatueringen till ett evigt minne säger aftonbladet på hemsidan. Jag kan inte låta bli att se det komiska i att han får ha en naken Bart Simpson på armen hela livet. Och JA. Jag vet! Det är synd om pojken. Det är det.
RSS 2.0