Farväl sommarenVi fick ett fint avslut du och jagDet...

är inte för att jag inte vill som jag inte uppdaterar utan för att det enda som kretsar i mitt huvud och mitt liv just nu till största delen handlar om jobb, jobb och lite mer jobb.

Men däremot ska jag bli bättre på att ta bilder för en bild säger mer än tusen ord! Jag startar i helgen då jag ska till Sikhjälma med Robin, mama och papa samt Mads och Johan. Vi ska plocka svamp och ha kräftskiva! Mycket lämpliga aktiviteter en helg då det är lysnatta. Lysnatta står ju just för att man städar ur sommarstugan efter säsongen och alla stugägare vid kusten tänder ljus längs strandkanten.
min karloch jag ska ha en förgyllande kväll.

Nu drar vi till Mads och Johan för efterrätt och förhoppningsvis charader!


Helg!

Även om jag verkligen älskar mitt jobb så säger jag tack och lov! Det är fredag! Jag är helt slutkörd och snart sönderstressad! Nu ska jag bara koppla av ikväll med gott sällskap och gott vin! Det har varit en rolig, lärorik, stressig och utmanande vecka! Jag har hunnit träffa mina elever, vara med på nyheterna och lite annat smått och gott! Förhoppningsvis kommer hela helgen följa detta mönster.


Just nu: ciabatta bakas i ugnen


Veckans guldkorn:

När vi hade högläsning av Lillebror och Karlsson på taket idag började vi samtala om vart vi skulle flyga om vi som Karlsson kunde trycka på naveln och sen flyga upp i luften. En elev pratade då om att han skulle flyga upp i rymden och se jorden ovanifrån och se alla planeter. Sedan ville han besöka solen för där inne trodde han att det var en fest, en fest där allt var i eld, en eldfest!

Den årliga systrahelgenI år åkte vi till Öregrund på vår systrahelg!
Vi sprang på loppis, spelade Gin Rummy, dansade, och spelade lite mer Gin.
(bilderna lånade från Julias blogg)

På Alviksskolani mitt klassrumSommaren


blev så snabbt ett minne blott... Men en riktigt härlig sommar har jag haft!
Om två veckor ska vi till landet igen... Jag längtar!


Mitt klassrumkallas för karlsson-rummet och är inspirerat av karlsson på taket.
Första dagen...

... på mitt nya jobb och jag är så glad! För jag ser verkligen fram mot en ny dag på jobbet!

Jag har det jobb jag vill ha
På det ställe som jag vill vara
samt med helt underbara nya arbetskamrater!

Semestern är över

Efter en vecka på en privat ö mitt i ingenstans i finlands vildmark borde jag vara utvilad.
Men idag är jag allt annat än det för nu är jag hängig och förkyld igen!
Imorgon börjar jag min första dag som lärare!
Wish me good luck!Idag


Idag är den första dagen på den sista veckan av min så kallade semester! Ikväll åker jag och Robin tillsammans med hans föräldrar till Finland. Dagarna där är tänkta att spenderas i deras stuga på deras alldeles egna ö. Jag har laddat med spel och böcker. Vi ses om en vecka igen!

söndagsmiddag


Idag hade jag en kär vän på söndagsmiddag hos mig i Skärmarbrink. Vi åt saffransrisotto och auberginegryta tillsammans med hembakat bröd. Lite vitt vin till maten och en härlig svensk kvällssol gav kvällen en extra touch!
Ananasbilden får mig att skratta. Det känns som ätpinnarna är små glada gubbar på en paradisö a´la party Ibiza!

Vad gör man när man bor en natt på Lidingö?


Jo man besöker Millesgården och tittar på alla vackra och fina skulpturer. Njuter av havsutsikten från hotellrummet och åker in till Östermalm och äter libanesiskt. Vi är helt hundra på att receptionisten trodde att vi var ett lesbiskt par med tanke på pride-festtivalen och jag kan för all del inte förstå varför varorna i en minibar är tvunget att vara så hutlöst dyra! 28 kr för en 22 cl läsk.. Eller vad sägs om en miniflaska vin för 78 kr?Turist i StockholmIdag ska jag upptäcka Lidingö! Jag och Hobbe ska bo på hotell och besöka Millesgården! Vi får se vad det kommer att bli med detta! Jag har startat dagen med en smoothie och en kaffe framför datorn och nyhetsmorgon. Nu är jag redo för att möta världen utanför min dörr! Fast en dusch kan vara något att tänka på... Och kläder istället för nattlinne...

RSS 2.0