Jag längtar tillbaka...Till fjällen! Jag älskar att röra på mig ute i det fria, äta gott och framförallt umgås med människor som jag älskar.
(Bild lånad från Julia)


Snart påsklov...

Läxa 31/3-10


Häxor och påskkärringar


I slutet av 1600-talet trodde man att vissa kvinnor var häxor och en del män trollkarlar.

 

  • Hur länge sedan är det? (slutet av 1600-talet)

 

Skriv och förklara hur du tänker:

 

 

Man trodde till exempel att alla häxor åkte till Blåkulla på skärtorsdagen och att det var djävulen som hade bjudit in dem. De flög dit på en kvast. Djävulen kunde förvandla sig till en katt och åka med på kvasten.

För att skrämma bort häxorna tände människorna stora eldar och sköt skott upp i luften. Det var också viktigt att stänga spjället i skorstenen.

 

  • Varför tror du att det var viktigt att stänga spjället i skorstenen?

____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
 

Naturligtvis fanns det inga häxor på riktigt, men människorna trodde det och många kvinnor brändes oskyldigt på bål under den här tiden.


Med hopp om en trevlig läs & samtalsstund!

/Emma


På besök i Abingdon och Oxford!


Förra helgen var ett underbart återseende av en god vän! Vi hade en lugn och mysig helg som gick ut på att ta han dom varandra! Oxford var en underbart mysig stad och jag kände mig både älskad och ompysslad av Hobbe.

Hobbe utanför sitt husVaniljlatte på Starbucks, of courseOxfordAbingdonVännerOxfordOxfordMiddag på Jamie Olivers restaurangEmsen från ThemsenEn fin vänJag vill oxå ha en rosa dörr.. Jag vill jag vill jag vill! Hör du det Robin... Jag vill!


Jag älskar......när någon jag älskar har lagat mat till mig.
Särskilt när det är med något som jag älskar i, som vitlök!Våffeldagenoch jag gör självklart våfflor till mig och min älskade.. Våfflor it is!


det...är inte det att jag inte vill blogga.. utan att jag helt enkelt inte har haft tid!! Och inte har jag tid nu heller så en come back väntar...

Idag:
En otroligt bra workshop om storyline och matematik
En massa biljettsbokande för resor framöver!! Gävle, England, GBG... Here I come!
En middag med min älskade på pizzerian.. Vår kyl och frys är SÖNDER!!


Final

Emma och jag har gjort det till vår grej att när det är final i melodifestivalen så har vi en (h)emma-kväll och gör (h)-emmagjorda pizzor och leker jury. Vi lyckas alltid överträffa oss själva och denna pizza blev makalöst god med chevre, handskalade räkor, basilika och cocktailtomater.

Självklart drack vi mousserande kvällen till ära


Jag älskar fredagarför då vet jag att jag har hela helgen framför mig!

Dessutom har jag sovmorgon på fredagar OCH slutar tidigt. Jag var riktigt lycklig idag när jag gick till jobbet i morse både utvilad och i solsken! Jag bara älskar mina arbetskollegor och elever.

Dessutom älskar jag min syster Julia & co som ser till att jag inte behöver sitta ensam en fredag kväll när Robin jobbar. Lite tacos och rödtjut och jag kommer att sova gott!


Nils Karlsson PysslingVåra elever är sanna konstnärer och filosofer

ett värmande hjärtaJag kom på att jag har ett sött hjärta i byrålådan som får sova med mig idag....


värmekuddarmin värmekudde (vetekudde) har gett upp hoppet. Den är kaputt nu!

Jag saknar mina andra två som min systrar har en varsin av...... Vad ska jag nu göra med min nackspärr och min frusna kropp?


Tisdag!Idag har jag jobbat! Yes ni hörde rätt.. Jag har jobbat på mitt sportlov! På min semester! Fast bara en dag och med fröken sprallis som jag brukade jobba med förr och vi var på mitt gamla jobb och sa hej.

Sen blev tisdagen mycket trevlig genom en trevlig middag i form av broccolisoppa tillsammans med minipizzor ihop med kära syster Julia och älskade Robin. Ture var med på ett hörn med men han fick hålla sig till kiwi!


En bra start

På en ny månad! Det bästa med att ha sportlov är att på söndagen veta att jag är ledig på måndagen. Idag har jag tvättat, plockat och donat. Sedan tog jag oh Robin oss en tripp till skanstull för att fixa några ärenden som inte slutade med några kassar hem till mig men väl ett par kassar till Robin! En indisk middag fick vi ner i våra magar dessutom.

Mars månad har fått en riktigt bra start och mera gott väntar!Mars
Sportlov 1-5/2
Karlskrona 4/2-7/2
Robin och Bardias födelsedag 17/3
Fjällen 17/3-21/3
England 26/3-28/3

April
Påsklov
Påsk i Gävle
Weekend i Prag
Göteborg?

Maj
Umeå?
Dansföreställning på Maximteatern
Klassresa till Astrid Lindgrens Värld

Juni
SOOOOOMMMMARLOOOOV!


RSS 2.0