Bye bye Sweden

På återseende!

I morgon firar mina föräldrar deras 30:e bröllopsdag! All kärlek till dom och hoppas de får en fin dag!

favorit
En kaffe-favorit är Gevalias (självklart, Gävle!) kaffe Ebony. Ett mörkrost kaffe som är jättegod. Rund och fyllig i smaken. Slår ut förra favoriten Zoega.

Mini-semester

i morrn bär det alltså av till Finland fram tills på fredag. Så en uppdatering av bloggen kan dröja. Jag hoppas på fint väder, promenader, sight-seeing, glass och jag har ett grymt sug efter rödvin!

Candy

såg en film i natt på jobbet som heter Candy. Ingen speciellt bra film men den handlade om ett par som är missbrukare varav killen spelas av Heath Ledger. Rätt besynnerligt med tanke på att han själv dog av en överdos sömntabletter, eller vad det nu var, för inte alls så länge sedan.

Men som sagt ingen vidare bra film även om ämnet alltid är värt att ta upp. Men då föredrar jag helt klart gårdagens film Patrioten med Mel Gibson!

frid

Att gå hem på morgonen när man har jobbat natt är en sådan fridfull känsla. Speciellt när det är vardag och man ser alla människor åka iväg till arbetet och då veta att man själv har gjort sitt redan och får åka hem för att sova istället.

Men även på helgerna när man ser lugnet över staden. Folk arbetar även på helgerna och ibland ser man ungdomar vara på väg hem efter en fest eller ett one night stand, vad vet jag? Idag satt tre män på bänken utanför kärrtorps tunnelbana med en systemkasse framför sig och sov. De såg städade ut och verkade vara en familj med pappan i mitten och sina två söner i 20-årsåldern på varsin sida. Undrar vad de gjorde där?

Nu ska jag hoppa i säng! Robin slutar jobba han med snart så jag får börja min resa till drömmarnas värld och sedan känna pussen på kinden och armen runt mig. Jag hatar att sova sked men det är mysigt att bara känna varandras närvaro och kärlek innan man somnar.

Godnatt gott folk!

Helsinki

På måndag!

Då ska vi åka och hälsa på Hobbe och Juho. Det blir skoj med en minisemester!
Koh Phangan

I lördags var vi på Koh Phangan för Julias födelsedagsmiddag. Jag åt min favoriträtt där och Robinho och jag delade på en banana split efter maten. En trevlig kväll. Restaurangbesök förgyller livet och ger alltid flera +++ hos mig.Vilket kaos

Jag jobbade i natt och då gick brandlarmet av matoset från ungen!


Panik!


Jag gjorde allt jag förmådde för att avstyra det men det slutade ändå med att två brandbilar och en polisbil kom till mig klockan tre i natt. Pinsamt! Tack och lov var det gubben som följde med mig in och stängde av larmet och instruerade mig och inte någon av snyggingarna! Då skulle jag ha sjunkit genom jorden....! Och  tänka sig att ingen av barnen vaknade och ville ha mitt stöd i det upprörda tillstånd som jag befann mig i....?!


Grattis Julia!

Idag fyller yster Julia 22 år! Sjung en sång för henne!

Jag tog en promenad till henne och vi drack kaffe med whiskey och likör. Whiskey för Jullans hals och underbart god hasselnötslikör till mig.

Nu ska vi snart tillsammans, systrar och pojkvänner, äta på ubermysiga Koh Phangan. Får drömma mig tillbaka till vintern


Julias sambo hade gett jättefina blommor till födelsedagsbarnet i morse


Skratt smittar av sig!

Tänk vad man kan ha roligt åt lite


Hahaha

bäst i test

Jag är i regel en miljömedveten person som tror på att de små sakerna gör mycket. Som att släcka lampor, stänga av teven, återvinning osv. Helst skulle jag vilja handla ekologiskt i större mån än jag gör nu men det får sparas in på framtiden när ett arbete ger pengar i fickan.

Så när det gäller tvättmedel brukar märken som VIA och AJAX vara populära då folk är rädda om kvaliteten på sina kläder. Men när pengarna tryter och tvättmedlet är slut blir det lätt hänt att tvättmedel som Eldorado, Coop eller Willys åker ner i korgen. Och blir glad när du får höra att ett stort test faktiskt har visat att lågprismärkena gör tvätten renare än de mer än tre gånger så dyra storsäljarna Ariel, Via och Ajax och dessutom är skonsammare mot dina kläder. Hur det är med miljön det vet jag inte så se till att välja miljömärkt! (Vilket de flesta tvättmedel på marknaden idag också är)


Här är en bild från Fiji dec -03. Klimatet var så fuktigt att tvätten aldrig torkade så försökte mig på att torka kläderna på takfläkten. Det funkade bra tills kläderna började falla av.Fiji blev en egendomlig upplevelse. Vi hamnade på en ö där el-generatorn gick sönder samma dag som vi kom.  Vi hade ingen el eller rinnande vatten på flera dagar och fick duscha genom att hällsa iskallt brunssvatten på oss!


ljuva sommarkvällar

Blir det när det grillas hos Robins föräldrar på deras lilla tomt. Rödvin och grillad lax är underskattad lyx.Annars är det en kväll då jag funderar över det mesta.. Som för dödsstraff eller inte. För talar för att man behandlar andra som man själv vill bli behandlad och emot att man inte kan säga att det är fel att döda genom att döda. Eller som att fundera över alla människor överallt omkring. Som hur kan alla arbetskamrater (okej de flesta) vara så underbart snälla? Hur lyckas de? Kan bara hoppas på att jag ger intryck av att vara lika snäll. Annat att fundera över är hur gott det är med färsk ananas. Eller torkad aprikos som ropar på mig från kylen. Och framtiden går det aldrig att låta bli att fundera över. Min framtid. Vår framtid. Jag. Mitt liv. Vårt liv. Allas liv.


Hur skört är inte livet?


Man ska inte tänka för mycket, det slutar med att man blir galen! Men tur är att man tänker för annars skulle jag aldrig kommit på att jag ska jobba klockan sju i morgon bitti.
Carpe Diem

Idag när jag vaknade hookade jag upp med Emma i Tessinparken. Det var ett jättemysigt café och solen strålade ut sina vitaminer. Sedan hämtade vi sötnöten Fragolina så hon också fick njuta av denna fina dag.


På vägen hem hade det hunnit bli rusningstrafik. Rusning i Sthlm är precis vad man gör det till.  Vill du stressa så visst men det är ingen som tvingar dig! Frankie says relax. Fast det är ju lika härlgit varje gång man hamanr i en räkmacka......?

Arbetsmyra
Det krävs mer än att du arbetar som en myra för att bli fridlyst


Hujeda mig vad med jobb det rullade in helt plötsligt! Drygt 35 timmar på ett och ett halvt dygn är inte pjåkigt. Det gör en rik. Eller åtminstone rikare!

Dansa för livet
Where the hell is Matt?

Jiddra inte med Zohan

I lördags var en perfekt bio-dag då vädret var ruggigt, refnet droppade och kroppen var seg. Så vi var sex pers som tog våra steg till biografen och såg filmen jiddra inte med Zohan.

En film med Adam Sandler säger väl det mesta. Han har en tendens att vara med i familjefilmer med en barnslig touch så var även denna. Men dagar då man enbart är ute efter underhållning passar sådana filmer perfekt.

Det som utmärkte denna film var att skämten till största delen byggde på fördomar om terorrister men framförallt om konlfikterna mellan Palestina och Israel. Vilket är både vågat men också befriande.

Det som handlar om konflikter och motsättningar som har sin grund sedan sent 1800-tal mellan den israeliska och palestinska befolkningen där folkgrupper inte kan samsas med sina religioner och enas om mark och vatten men framförallt vid frågan om självständighet känns som förlegat till 1800-talet men är tyvärr verklighet än idag på 2000-talet. Just därför får filmen ett + just för att de i filmens värld lyckas lyfta fram en frigjordhet.

fotbollsyra

Jag har aldrig varit ett fan av fotboll vilket inte blir i det enklaste laget när man har en sambo som tvunget måste se varje match. Men hör och häpna när jag avslöjar att jag har sett varje Sverige-match under Em som varit. För första gången i mitt liv har jag förutom att uthärda en hel match även sett flera och som pricken på i:et även uppskattat det. Så nog kan jag välkomna VM om två år. Om bara alla andra matcher var bannlysta på tv så.....Men så här går det till när man ger sig på en fotboll under midsommarafton... Det kan jag gärna hoppa över nästa år! Det smärtar fortfarande från knäet när jeansen skrapar så där härligt mot skrubbsåret.kärlek vid första ögonkastet

Glenn! Vart har du varit hela mitt liv?
Ett försök

till att skriva kanske kan vara värt och ge tillbaka inspirationen till skrivandet.


Midsommar 
Vad är inte en midsommar utan sill och nubbe, en midsommarstång och gärdsgårdar med blommor? 


En midsommar i Stockholm stad tydligen.
Jag använde min vädernäsa och nosade mig fram till söder och vita bergs- parken. Där hade hembygdsföreningen lotter, godisremmar, tombola, korv med bröd, fika men framför allt en midsommarstång med dans!

Så jag köpte mig en kaffe.. Solen strålade... och jag satte mig på en av bänkraderna och tittade på människor som trodde att de var grodor. Rätt underligt att vi än idag på 2000-talet har kvar en tradition av att dansa runt en stång som skall föreställa en penis.


Men så svenskt är kanske inte midsommar? Särskilt inte med tanke på att det tros ha sitt ursprung från Tyskland, Frankrike och England.

Men från Tyskland till Sverige kom alltså midsommarstången redan på 1300 eller 1400-talet! Det är bra många år sedan...

Nästa år blir det ett genuint midsommarfirande i Sikhjälma! Det ser jag fram emot. Välkomna!

paus

jag tar en tillfällig paus från bloggen för att överväga det stora beslutet att ta bort den permanent. En sådan åtgärd kräver betänkestid.

Mot sherwoodskogen!

Eller rättare sagt Uppsala!Hurra för mig

Jag är klar med allt i skolan för denna termin! Nu är jag värd en välförtjänt vila!

Ikväll har jag kokat rabarbersylt. Den blev jättegod med citron och kardemummakapslar i!

Ett häng på balkongen blev det oxå med jan banan och min kära. Vad är sommar om inte det?


Dessutom är jag spontan ikväll! Bestämde mig precis för att följa med Charrol till Uppsala i morrn för en lunch med hennes papa och bror och sen ska vi hälsa på älskade farmor på akademiska. Vädret kommer vara på vår sida dessutom så det bådar gott inför morgondagen! Jag ska vara laddad med ett gott humör! För kom ihåg det gott folk.. Att det bara är ni själva som kan påverka era liv! Så njut och var glad så ska ni se att världen ler tillbaka med.

I love my hair!

Och herregud! vad härligt det är med sommar! Balkongen var min bäste vän idag. Frankie says relax.
image292

Trevlig myssöndag! Jag är jättetrött efter en mycket trevlig helg!

Kärlek till folket!/ Emma a.k.a marilyn :)image288Leilas 30-årsfest!

Vilken hit! Leila var bedårande, otroligt vacker, maten var god och sällskapet toppen!image291
image286


RSS 2.0