Inte vilken onsdag som helst...



Idag har det varit full rulle! Vi har lyckats att sälja vår lgh och vi har så även besökt Ida & Andrew för att snusa på deras söta lilla Tage som är 8 dagar gammal idag. Utöver det har jag jobbat, rättat nationella prov och tittat på Greys. Jag som var trött redan när jag gick hem från jobbet tidigt i eftermiddag ska ta en dusch och sedan nanni nanna. Har en känsla av att jag kommer att få en god natts sömn!





Våra söta vänner med en söt bebis


En dag i Norrtälje


Idag har jag hälsat på Emma i Norrtälje. Vi firade Emma lite i efterskott, njöt av solen och utnyttjade den sista lediga dagen på påsklovet till max! Jag bjuder på några av våra bilder från idag:




Loppisfynd






En pajform i glas för 10 kr






Jag köpte också ett vitt underlakan som var i härlig och len bomull,
 som kändes så som bara nymanglade lakan kan göra.
Jag köpte även ett örngott och ett påslakan.

Allt för 35 kr.

Sängkläderna ska jag "halvera" så att de passar bebisens säng och vagga.

Enkelt, snyggt och billigt!


Smultronställe



Efter några härliga och händelserika dagar i Gävle så hann jag med en sväng till mitt smultronställe idag, dvs. Sikhjälma. Jag fyndade småsaker på loppis och njöt av solen på bryggan. Men att komma tillbaka till storstan var inte fy och skam eftersom Pau mötte upp mig på centralen, vilket resulterade i en indisk afton. Och ni som följer min blogg, ni vet nog redan vad jag tycker om indisk mat..... (!)







Efter detta soliga påsklov ser jag fram emot ett lika soligt sommarlov!!


Glad Påsk!



Jag har bakat en påsktårta! Jag är riktigt nöjd och stolt över den.. Den har hemmagjord vaniljkräm och rårörda hallon som fyllning och självklart grädde. Äkta vara rakt igenom! Självklart har jag gjort tårtbotten själv med.

Glad Påsk allihopa!






Bäst i skolområdet






Gissa om jag är glad att jobba där jag jobbar...? Vi är bäst!


Myspys



Jag längtar efter att få mysa med vår bebis efter sommaren.. Fram till dess får jag gå runt och dagdrömma och förbereda för bebisens ankomst. Jag och mamma tittade på barnkläder som de har sparat från när vi var små. Det ska bli kul att få klä vår bebis i kläder med historiskt värde! Tänk vilket kulturhistoriskt arv kläder kan bli på så vis... Först ska min lilla bebis ha kläder som jag och mina syskon använda för många år sedan, sedan vandrar de vidare mellan barnen i familjen som förhoppningsvis väntas komma i framtiden. Sedan när våra små knoddar blir vuxna och föräldrar, vem vet om inte kläderna tar ytterligare en runda då??




Ett litet urval av kläderna...


Valdemar II



Jag lämnade förstås min cykel Valdemar hemma i Stockholm. Men det hindrade mig inte att ta en cykeltur till mormor igår, mammas cykel dög gott och väl! Jag packade i mammas nybakta bullar i cykelkorgen och snacka sedan om allt melllan himmel och jord med mormor över en kopp kaffe. För vem har inte tid för en påsklovsledig medan andra jobbar om inte en pensionär?






Påsk i Gävle



Jag har haft en sådan tur denna vecka när jag har semester med ett fantastiskt väder!
Jag har dessutom tagit mig till Gävle och päronen för att få både sällskap och god mat!





Det är verkligen härligt att grillen åker fram så fort solen tittar fram igen efter den långa och kalla vintern...





Till middagen drack jag ett alkoholfritt rosévin som mamma handlat till mig. Kan verkligen rekommenderas till andra som inte vill eller kan dricka alkohol! Jag kommer definitvt att dricka det fler gånger i sommar, för vad är en grillkväll utan ett glas, gott vin till?
Detta vin


Premiärtur



Idag tog jag en premiärtur på min gamla Kronan-cykel! De senaste två åren har den stått i källaren med punktering på båda däcken. Men min kära far är en händig och hyvens karl och fixade min cykel redan i vintras. Så idag skulle det cyklas!





Jag och kära Valdemar (jo han heter faktiskt så, min cykel. Dessutom har han en flickvän som heter Viola) har varit med om en hel del under åren som gått. En sak har jag lärt mig och det är att ANVÄNDA cykelhjälm! Så idag när jag cyklade på min fina Valdemar i min fina, lila hjälm var jag extra uppmärksam på om andra cyklister använde hjälm. Svaret blir att förvånansvärt många faktiskt gjorde det! Däremot blev jag besviken när jag såg en mamma cykla med sin drygt sex-åriga son, sonen använde hjälm men inte mamman. Det gäller väl att leva som man lär? Även om det är lag på att barn upp till 15 år ska använda hjälm så borde man väl föregå med gott exempel?

I vilket fall som helst så tog jag mig in till Söder och tog en fika med S som jag är kontaktperson för. Vi var på Coffehouse by George och jag beställde mig en latte. De senaste veckorna har jag haft ett sug efter latte, men denna latte smaka blä! Visst tycker jag om starkt kaffe men detta smaka i princip bara kaffe, fast på ett konstigt sätt. Jag brukar inte klaga men kände att ta mej 17 nu ska jag klaga, det måste ha blivit ett misstag. Jag fick mig en ny men den smakade lika äckligt den med. Personalen var vänliga och kom fram och frågade om denna smakade bättre och jag hade inte hjärta nog att säga att denna smakade lika äckligt.



När det var dags för hemfärd var solen borta och luften kylig. Jag hade min fina skinnjacka på mig men jag fick inse att det var svårt att dra upp dragkedjan, magen tar helt enkelt för stor plats! Så premiären med jackan fick nog bli den första och sista denna säsong, om jag inte går med den uppknäppt, men cykla kommer jag säkerligen att göra fler gånger!






En unge i minuten



Jag börjar sakta förlika mig med tanken på att jag ska genomgå en förlossning. I början av graviditeten ville jag helst inte se någon typ av dokumentär som berör förlossningen på tv. Men nu har jag fastnat i tv-soffan varje måndag kl 21.00 för att se serien "En unge i minuten", där man får följa arbetet på förlossningen i Västerås. Programmet speglar föräldraskapet och samarbetet mellan mannen och kvinnan under förlossningen. Själva smärtan har jag inte riktigt tagit till mig ännu att jag själv ska uppleva, men det är intressant att följa de olika paren och de olika förloppen. För ingen förlossning är den andra sig lik!


När det väl är dags känns det tryggt att veta att jag kommer ha min andra hälft vid min sida. Jag vet att Robin kommer att stötta mig till 100 procent och finnas där för mig och vårt barn. Han kommer att bli en hängiven och kärleksfull pappa. För vårt barn och i mina ögon kommer han helt enkelt att bli världens bästa pappa!

Vi känner så mycket kärlek redan för vår lilla bebis...

Tulipaner



I helgen fick vi tulpaner av Madeleine och Johan.
Den djupa purpur-färgen matchar vår fondvägg i vardagsrummet!




Klänning



Denna klänning hittade jag på HM i helgen... För endast 149 kr blev den min! Den har en vacker spets i ryggen, är lång och smiter åt på kroppen på ett behagligt sätt. Enda nackdelen är att svart absorberar värmen på sommaren.. Men tänk då så bra den blir i vår! Tror starkt att det är mitt nya favoritplagg...


La famiglia



Vi invigde våren och den kommande sommaren på stort hemma hos oss i helgen! Mor var på besök i stan och systrar och pojkvänner kom över på en grillafton. Robin fixade persisk kebab och saffransris och vi åt av diverse smårätter! Marinerad svamp är exempelvis en riktig höjdare på sommaren... Sedan tog vi en spelomgång i "Med andra ord", det var som vanligt underhållande.




Vecka 22



Tiden går och vi är nu i vecka 22 av graviditeten!

Bebisen sparkar och har det mysigt i magen...
Både pappa och mormor har fått känna på sparkarna från bebisen...
Vad vi längtar efter vårt knytte som redan är så älskad!



Smak av sommar



Jag fyndade jordgubbar för 15 kr.

Det underbara med dem är att de är härligt solmogna dessutom! Passar mig utmärkt med goda gubbar till frukosten med tanke på mitt låga järnvärde...



Avskedspresent



Från en elev i avskedspresent.. En nalle och en chokladask. Gulligt!

Nallen ska bebisen få...




Karpaltunnelsyndrom



"På grund av att mer vätska samlas i vävnaderna kan det uppstå ett tryck kring nerver och senor som gör ont och ger en domningskänsla ut i händerna, framför allt nattetid. Det kallas karpaltunnelsyndrom."

www.vardguiden.se


Och jewlar anamma vad ont det gör! Denna vecka råkade jag ut för detta igen. Jag satt uppe hela natten till kl halv sex i morse, och hade så ont att jag kunde gråta av smärta. Typiskt med en karensdag till denna månad...




Mini-fant



En liten mini-elefant att hänga i barnvagnen...




Morgonrusch




Idag fick jag sovmorgon eftersom jag kom hem så sent inatt. Under helgen har jag varit extra sugen på latte, det började jag denna dag med att vara sugen på!
Så jag var snäll mot mig själv och unnade mig en god latte från espresso house att avnjuta på tvärbanan till jobbet.




Oxford



Jag har haft en mysig helg i Oxford och fick smaka på engelsk försommarvärme.
Alla dagar bjöd på strålande sol och 20 grader!
Det blev en del balkonghäng må jag säga...



RSS 2.0