Bye bye novemberhej hej december!Jag älskar december! Det är så mysigt med ljus i mörkret och att alla umgås extra mycket över mysiga tillfällen!


Innan jul kör vi med ett minitema om julkalendrar genom tiderna. Kalendern föddes i Tyskland när en mamma ville göra väntan på julafton enklar för sin son Gerhard. Hon tog en kartongbit och la dit 24 kakor. När Gerhard blev stor ville han att alla barn skulle få dela hans upplevelse och år 1880 tillverkade han den första julkalendern. År 1935 såldes den första kalendern i Sverige av Flickornas scoutförbund. Elsa Beskow hade blivit tillfrågad att illustrera kalendern men hon lämnade över uppdraget till Ania Stenberg.


I morgon  ska vi börja titta på en favorit i repris, nämligen kalendern Trolltider. Vi ska lära oss mer om vättar gammal folktro! För min del blir det både tomtemiddag och kvällsfika med kära vänner i morgon! Dags att gå och lägga mig och göra mig redo för morgondagen med andra ord!


LyxbesökI vårt badrum har vi en lyxtvål på besök. Den luktar ljuvligt och får en att känna sig speciell. Tänk att en tvål kan inge den känslan!

MegaloppisJulia drog snällt iväg mig på megaloppis i Solna! We love loppis! Vi blev båda nöjda med besöket!
Tekanna 40 kr - Love it!Burk 50 kr6 st äggkoppar 20 kr


PresentIdag har Elina & Oscar öppet hus.

De ska öppna ett café på Roslagsgatan.

Av mig får de en receptbok att skriva deras hemliga recept i.Bilder från barnboksveckan
köpa.. inte köpa.... köpa...Denna kitchen aid suktar jag efter...


Har velat haft en länge men jag leker med tanken att jag en dag ska kunna önska mig det i bröllopspresent. Men eftersom faktum är att det lär dröja innan jag ens har chans att göra det så fortsätter jag att fundera på.. Köpa... inte köpa... köpa... inte köpa....BarnboksveckanMåndag: Bokslukaren med böcker och miniatyrbakelser
Tisdag: Kulturhuset och Rum för Barn
Onsdag: Stadsbiblioteket + baka tårta
Torsdag: Tårta och fira nationella läsdagen med att samla antalet sidor som läses i pärlor
Fredag: Skolbio och samtal utifrån boken Lotta på Bråkmakargatan


I morgon ska jag och barnen ta med oss våra favoritböcker. Vi ska berätta för varandra, läsa och skriva om våra böcker.

Öppna frågor som utgångspunkt: Vad handlar din favoritbok om? Varför är det din favoritbok?


Konsumtionssamhället


Kvalitet eller kvantitet?

Är det någon som vet vart man får tag på hårnålar nuförtiden som faktiskt sittar kvar i håret?? Mina hårnålar hittar man lite överallt. I mössan, på golvet, i fickan, i tröjan och överallt annars där de inte ska vara!


Nationella barnboksveckanDenna vecka är det nationella barnboksveckan.


Så läs läs läs och kanske köp någon bok för alla barn i detta land! Själv var jag till bokslukaren idag och tittade på böcker samt fikade minatyrbakelser. Uppskattat bland både barn och vuxna i sällskapet!


På torsdag är det internationella läsdagen. Så tänd ett ljus, luta dig tillbaka med en bra bok och mys.


Min helghela helgen lång!

I fredags fyllde kah ett kvarts sekel! Robin och jag drack skumpa, bodde på hotell Hasselbacken och åt en lyxig middag på Grill. Efter en promenad hem till hotellet längs strandvägen så var jag mycket nöjd med min dag!

I går kom Elina, Charol och Louise och fortsatte firandet av mig. Vi skvallrade, lagade sushi och åt kladdkaka.

Idag blev pricken på i:et då jag uppvaktades av familjen! Det blev en mycket lyckad söndag.

Summan av kardemumman är att jag har fyllt år hela helgen! Ätit en massa god mat. Och fått en massa fina presenter! Tack alla som gjorde min födelsedag så bra!Ny information beträffande er resa...Hjälp! Och vad kommer det att bli för problem nu då? Eller vad tänker man?"På grund av sen ankomst till hotellet den 31/12 serveras
galamiddagen dagen efter ankomst, alltså den 1/1."Inte tokigt! Inte tokigt alls...! En middag som vi inte ens hade räknat med. Tack apollo! Blir en bra början på det nya året!


Detta är dagen..

 

....då allt gick emot mig. Och ja.. Jag menar allt! Det enda som gått bra idag är lektionerna på jobbet och dansen. Allt annat gick åt helvete. Det var en sådan där dag då en självmordsbenägen skulle ha bestämt sig för att nu är det dags att hoppa.

Men jag hoppar inte. Istället sitter jag hos syster Julia och svåger Jonas. Jonas har bäddat åt mig, Julia gett mig kläder inför morgondagen och hunden Ture han kramar mig. Jag är nämligen utlåst från lgh eftersom dörrlåset inte ville öppna sig för min nyckel. Det var just en snygg avslutning på en inte så bra dag.


Halloween i Avesta

En kär vän fyllde ett kvarts sekel och det blev en bra anledning till att träffa vänner som jag inte sett på åratal (bokstavligt talat). Jenny var ett födelsedagsbarn värt att uppvakta, Moa gladde mig innerligt med sitt besök och Jens var det underbart roligt att träffa igen efter alla dessa år! Sen alla andra som jag träffat under helgen  som jag heller inte träffat på evigheter var grädden på moset!RSS 2.0