Vad gör man om...



....man har ett halvt paket jäst i kylen som behöver göras slut på?

Joo, man gör en tacopizza till middag!
Det enda dryga med att vara ledig är att jag utan tillgång till skolmaten måste laga mat till mig själv,
inte bara en utan TVÅ gånger om dagen.

Pressen blir inte mindre med vetskapen om ansvaret att äta näringsriktig mat för bebbens skull.
Matlagning är rolig om man gör det tillsammans och äter tillsammans.
Även om bebben är med mig hela tiden så tycker jag ändå inte att det är riktigt samma sak...




Regnet det öser ner...



Som regnet öste ner under förmiddagen! Jag har drömt mig bort från Stockholm idag så det var verkligen ett passande väder. Jag kände mest för att sitta inne med en varm filt, en kopp kaffe och nybakade bullar!

Så nu har jag både kardemummaknutar och blåbärsrullar i frysen! De ska få ligga där och gotta sig till augusti, men vi får väl se hur det går med den saken....... Självklart har jag provsmakat, inte bara en utan två bullar!! Vilken är din favorit? Min är kardemummaknutar...






Rea-fynd






Barnboksförfattaren Stina Wirsén ritar härliga bilder.
Jag hittade en poster med hennes små brokiga på kalas på rean!
Efter en sväng till Ikea för attt införskaffa en ram så, ska den såklart pryda väggen i barnrummet.



Spelande uggle mobil






Idag har jag klickat hem en spelande uggle mobil. Den ska få sin plats i barnvagnen tänkte jag. Så fiiiin så fiiin med danska designern ferm livings mönster på sig. Igår kom både barnvagnen och babygymmet till vår dörr och allt är förstås monterat och väntar på bebisens ankomst. Jag (vi) är supernöjda än så länge med våra val!

Lunchdate



Igår hade vi Ida & Andrew samt deras söta, lilla Tage över på lunch. 



Bara bus


Är det inte fint??




Första gången jag såg detta babygym visste jag att det var det vår bebis skulle få! Nu har jag klickat hem det från www.barabus.se Efter att ha kikat runt på olika sidor på nätet fick jag erfara att det skiljde 175 kr mellan det dyraste och billigaste av samma babygym.



Kvar på shoppinglistan är:

en musikmobil till spjälsängen
en babysitter

 


Ikea del II



Igår var vi på vår andra sväng till Ikea efter flytten. Och det behövs fortfarande en vända till!
Om någon ska dit så vill jag ha hjälp och sällskap!

På Ikea hittade vi stolar som var på väg att utgå från sortimentet. De kostade bara 149 kr styck och passar in superbra i vårt nya kök. Bingo!




Semester



Min första dag på semestern startade jag med en scones-frukost.

Det kändes lite lyxigt att starta dagen med nybakat bröd...




Blocket fynd



I helgen fyndade jag på blocket! Jag köpte en babybjörn-sele att bära barnet i för 300 kr och sedan köpte jag en amningskudde och en bilstol för 400 kr tillsammans.

Nu är jag glad att det är gjort och jag känner mig lite lugnare i förberedelserna inför bebbens ankomst!







Idag premiärcyklade jag från Årsta. Jag var till söder och såg filmen baksmällan 2 tillsammans med kvinnan som jag är kontaktperson för. Det var första och sista cykelturen denna sommar för mig! Jag börjar inse att förlossningen närmar sig och att min kropp inte orkar lika mycket som den brukar.

Så tack och bock för i år cykeln Valdemar!


Festligt




'


Man kan göra mycket en lördag kväll...

Som att sy en vimpel till barnrummet! Det var i allafall vad jag gjorde i lördags.


Detta med att unna sig...



Sedan jag fick veta att jag var gravid har jag varit super duper hyper snål mot mig själv. Jag har levt som en student och sparat pengar i massor! Det är jag glad för, men jag är också glad för att jag spontant idag unnade mig lyxvaror. I april handlade jag senast något nytt till mig själv, det var då en maxiklänning för 150 kr. Innan det handlade jag en Odd Molly-blus i december (ironiskt nog under samma helg som vår bebis blev till!).

Så idag handlade jag spontant en mörkblå Odd Molly-kofta på rean.




Jag hittade också en kuvertväska från Guess. Den var inte på rea, men jag har letat efter en kuvertväska i TVÅ år! Jag har varit så kräsen med mina önskemål så på de senaste bröllopen och festerna har jag fått låna väskor av andra.. Men nu gott folk äger jag en egen!



Något som brukar vara typsikt mig är att jag får ångest efter mina inköp, men efter idag så känns det hyfsat bra. Det är bara en milidels ångest inom mig och det kan jag faktiskt leva med nu när jag har min fina kofta och väska! Koftan ska jag genast börja använda när jag är smal igen och mammaledig lattedrickare!


Babybox



Idag har jag hämtat ut vår babybox, med smått o gott i, samt blöjhink som man får gratis. Jag passade då även på att handla Flexibath. Jag är redan supernöjd utan att ens ha börjat använda den ännu! Tack du smarta människa som kom på idén med en ihopvikbar badbalja!






Sommar sommar soooommaren!







Igår hade jag min sista arbetsdag på drygt 14 månader (om man bortser från de ynka tio dagarna jag ska rulla tummarna på jobbet i augusti)! Jag har sommarlov!! När jag kom hem hade min älskling köpt en blomma till mig i min favoritfärg. Det kändes lite som när jag var liten och fick sommarlov, nostalgikänsla!


Omvandling



Just nu är vi på gång att inreda barnrummet. Robin jobbar inatt och då passade jag på att inviga vår slipmaskin som jag hittade på loppis för 50 kr förra helgen, I love it! Den är verkligen ett kap! Det första projektet jag har tagit mig an är att påbörja omvandlingen av barnets bokhylla.

Utöver detta har vi monterat spjälsängen. Jag har slipat sängen för hand och nu återstår för Robin att fräscha upp den med ny färg. Ikväll har jag också hunnit spackla hålen i vardagsrummet igen. Det blev inte bra sist, så vi gör ett nytt försök!



Bokhyllan före:




Bokhyllan under omvandling:


Sommarpratare 2011



Som jag läntar efter att få börja lyssna på årets sommarpratare om en vecka! Självklart ska jag se till att få höra på Mark Levengood, Clara Lidström, Maria Wetterstrand, Kjerstin Dellert, Barbro Lindgren och en och annan överraskning!

På Sverigers radios hemsida kan man lyssna på sommarpratare från tidigare år. Om du missade Mark Levengood förra gången han talade, så gå in och lyssna NU!


Slut på nedräkningen!!


morgon är min sista arbetsdag innan jag går på semester!
Idag jobbade jag sista dagen tillsammans med bästaste Rusan. Jag kommer att sakna henne som arbetskollega och hoppas att vi får chansen att arbeta ihop igen i framtiden!

Ru hade gjort ett silversmycke till mig med inskriptionen Njut

Jaaa, jag ska verkligen njuta av att bli mamma!





Baby to be



Jag har hämtat ut vår baby to be box på apoteket. Den innehöll ett par tidningar med intressant läsning, några prover på babyprodukter samt en nappflaska. Vi tackar och bockar för det!

Gratis är gott!






9 veckor kvar...



Med nio veckor kvar till beräknad förlossning så har vi nu köpt en barnvagn! Det blev en Kronan barnvagn som är bäst i test i olika barnvagnstester sedan flera år tillbaka och mycket prisvärd. Vi hade en sådan tur att företaget just nu firar att två av deras medarbetare har fått döttrar att de har 10% rabatt på barnvagnarna månaden ut! Det tjänade vi in 700 kr på och både tackar, bockar och gratulerar!






Åhh som jag längtar efter leveransen i juli!

Till vårt duovagnspaket beställde vi också en mjuklift. Den går lätt ner i barnvagnen och är praktisk att ha när vi vill bära upp vårt barn till lgh, som när barnet har somnat och vi inte vill väcka lillen.


Inspiration

Igår hade vi Stefan, Carin och deras lilla Agnes på besök. Som inflyttningspresent fick vi inspiration till mitt brödbak! Självklart infann sig inspriationen snabbt som attan och jag har nu bakat tre limpor bröd a´la Ankarstock!


Nu ska här premiärsmakas och se om det är en ny favorit...??






Kramsången

Imorgon ska mina elever sjunga för föräldrarna på skolavslutningen. De fick själva välja en sång att sjunga och valde då kramsången.

Mitt hjärta smälter när jag ser de tuffa barnen smälta till söta och levande barnasjälar!




Goodiebag



Igår fick jag en goodie bag av en kollega som hon fått på en mässa för barn.
Den innehöll två nappar och en fin body. Vad mysigt!


Inne på chefens kontor...



Under ett möte inne hos chefen hittar jag en teckning på väggen... Vem har målat ett porträtt av min pappa där??

haha


Hujedamej


Det händer mycket nu! Vi har nu flyttat från Skärmarbrink till Årsta. Vi trivs jättebra i den nya lgh, även om det inte verkar finnas något slut på flyttröran i lgh!

Samma dag som vi fick lgh kom Julia, Jonas & Ture över med champagne och jordgubbar. Sedan har vi hunnit med en tur till ikea, mamma har varit här och hjälpt till med att spackla, vi har köpt en ny säng och mycket mer. Däremellan har vi klämt in en 30-årsfest, en picknick på nationaldagen och en födelsedagsbjudning. Likväl har vi hunnit in i sista trimestern av graviditeten och jag går imorgon in i vecka 30! Imorgon är det skolavslutning och jag ska ta farväl av mina härliga elever. Sedan väntar mysiga tider mig framöver....

















RSS 2.0