mor ror far är rar

Minsann! En kasse med gottigheter från mor till storstan och en far som är rar och river ut vårt kök! Ut med det gamla och in med det nya!


Så just nu lagar vi mat i en mikro i vardagsrummet och diskar i handfatet inne på toaletten.


Allt går bra om man vill!


Jag har medicinen!

För vinterhalvåret! D-vitamin från hälsokosten! Mörka årstider förknippas med många precis som för mig av trötthet och nedstämdhet. Redan efter en dag med D-vitamin kan jag säga att jag vaknade PIGG! Och funderade över att jag var just så pigg! Så kom jag på att jag börjat med vitaminerna. Så nu är jag både pigg och har svårt att sova på kvällarna eftersom jag är så pigg!


Pigg pigg pigg som en mört! Mycket bättre än att vara trött som en björn!


Kvinnor!

Ni förväntas föda 2,1 barn i ert liv för att hålla Sveriges befolkning på en jämn nivå!


Ska det verkligen vara så här? forskning visar att kvinnor lägger pengar på familjen och hemmet medan män i första hand lägger pengarna på öl och möjligen älskarinnor. Tyvärr den bistra verkligheten. Fy fan. Skärpning män! Lär er ekonomisk vett!

Söndagsmiddag?

På en tisdag? Inte riktigt.. Men en csn-middag! Tack för det csn! Och tack för det min underbara älskade pojkvän som slet för den. Gav dig ut på jakten i kylen och fixade en middag som heter duga för oss tu.
Jag kom på det!Den enda fördelen med att vara sjuk är att det spenderas minimalt med pengar! Och som pricken på i är det idag dessutom löning! Samt en dag att betala räkningar på men det behöver vi inte tala lika mycket om....!

Mitt i denna svacka i min hälsa så har vi dessutom deadline... på köket! Tur att jag har en sambo som får klappa mig på pannan, servera mig mat och organisera. Män kan.

Vargvinter

Efter att jag har legat dagarna till ända i soffan och försökt kurera mig (vilket inte verkar hjälpa ett skit!) så pälsade jag idag på mig vinterkläderna och gav mig ut i vargavintern som under tiden jag dragit mig undan från omvärlden tagit entré. Snön var tjock på marken, snön dinglade och blåsten låg i. Vad är det som säger att man inte ska kunna ha paraply på vintern??

Vad var mitt mål? Vårdcentralen förstås! Min förhoppning var att läkaren skulle titta på mig med sina kloka ögon och säga.. ja du lilla Emma...  Det är en bakterieinfektion du har. Varsegod här får du penicilin. Men icke! sa nicke! Hem fick jag gå med vetskapen om att jag betalat mina sista slantar... låtit dem sticka mitt finger.. enbart för att få höra; det är en långdragen förkylning. En virusinfektion och därför inget vi kan göra åt. Kom tillbaka om du inte blir bättre!


What the????


Så vart man sjukskriven denna vecka.. Precis vad jag behövde... ? .... Jag hoppas alla förstod ironin! En vecka borta från plugget = mardröm. Särskilt när man redan varit däckad en vecka!

Nej

Jag har inte blivit bortrövad av aliens!!


Jag är sjuk sjuk sjuk. istället för att röva bort mig har små aliens krypit innanför mitt skal. De slår mig i huvudet... klöser mig i ögonen... kittlar mig i näsan och sparkar mig i halsen. Schas! Bort! Ni är inte välkomna!

Tänka sig

att så lite är så gott!


Mmmm... Ägg på knäckebröd med kaviar!
Ikväll kl 21:15 på SVT

Slå på teven då! 

Filip Wlostowski låter oss smyglyssna på de hörselskadade. De tecken vi inte förstår får vi tolka fritt....?


Idag kom den

"Det var det fräckaste" av Werner Holzwarth & Wolf Erlbruch


och ja.... det var verkligen det fräckaste!tapet tapet

på väggen där
säg mig vem som vackrast är    Give me a call


Saturday night


Tänk

att få ta en varm dusch och sedan krypa ner mellan lakanen för att läsa en tidning. Men nej! Vi har inget varmvatten!


När jag och Carro var i Fiji december -03 hade vi inte heller varmvatten.. Vi hade inte ens rinnande vatten. Det blev till att duscha i tropikerna och om DET var rysligt kallt vad blir det då inte i Sverige en månad som denna?? JÄven om det är inomhus...! ag tror jag avstår duschen och nöjer mig med tidningen.Buddha

har flyttat in i vårt kök.


Det måste vara den fetaste buddhan jag har sett. Just därför får han stadga sig i köket så han kan bringa tur i min matkonst! Lyckan finns numera i mitt kök! Yeyyy säger han!

Närproducerat är bäst

Och hembakat bättre än så

Idag blev det morotsbröd

Visste du...?att i många asiatiska kulturer anser man att magen är själens boning. Bli rman förälskad får man lätt fjärilar i magen och magkänslan styr som bekant över många beslut. Fungerar inte magen, fungerar inte du.

Jag öppnar fönstret

och tittar ut
hej vädret här är jag
hej vädret här är jag


Okej. kanske inte direkt öppnar utan snarare stänger. stänger stänger stänger så gott jag förmår! Ut med kylan, in med värmen, ut med det onda, in med det goda.Vad kan det här vara?


Nämen se! En plånbok! Emma har visst tagit sig en sväng med presentkortet till NK idag
i


När ska det bli dags för NK att införskaffa sig snyggare kassar, dvs. kassar med stil och klass! Vad tänker de med? Inte är det miljömedvetet i varjefall. Vi pungar ut pengarna och de spar pengarna. Den som spar han har.

Nytt boktips

jag vet jag vet. jag älskar barnböcker och alltså kommer här ett nytt boktips!


 Boken baddräkten handlar om Fadumah från Somalia som inte kan simma. Hennes klass har börjat simma en gång i veckan men Fadumah får inte följa med för sina föräldrar, tjejer och killar tillsammans! Fadumah får följa med men får sitta och kolla på. En dag så kommer simläraren fram till Fadumah och erbjuder henne att komma på lördag med hennes mamma då badhuset är öppet enbart för kvinnor. En bok som tar upp hur olika kulturer har olika värderingar på ett vardagligt sätt. Endast 28 kronor på adlibris. Jag klickade hem boken direkt!

Från mitt fönster

Ikväll är Globen gay. I varje fall om man utgår från att den är klädd i regnbågens färger.

.....

jag har varit med om dig
och just därför
kan jag aldrig förlora dig

dinero

tapasmiddag med Madicken och Sanna som var på besök från KöpenhamnEftersom det var en torsdag som inte var helt lik andra torsdagar så blev det inte bara ett glas vin utan två. Helgen har börjat! (om så ändå vore. då skulle jag inte behöva sitta här kl halv elva och behöva läsa en uppsats)


Torsdag 6 nov

idag är ingen vanlig dag för idag är emmas födelsedag hurra hurra hurra

intresserad av teckenspråk?

Kolla då in min översättning av första kapitlet i flickan med svavelstickorna vetja!


http://jaycut.se/video/262271/preview

Kinesiska?

Kinsesiska eller teckentranskription? Jag börjar fundera jag med. Onödigt vetande men nödvändigt vetande för mig om jag vill klara saltentan!Fördelen att plugga hemma är att man själv kan avgöra när man vill ha en paus


te med apelsin/ingefära och saffransskorpa är vardagslyx


 

Framåt för demokratin!

Ett steg framåt för demokratin i världen. Obama vann valet! Ett steg för världen, ett stort steg för USA.


Demokratin ser till allas lika rättigheter. Självkart ska man kunna gifta sig om man är gay. Självklart ska abort vara ett val.


En kvinna i usa sade när valet var avgjort att lika tung som terrorattacken var den 11 september lika glädjefyllande är denna dag då en svart president valts i usa.


För mig handlar det inte om hudfärgen, jag tycker det är en självklarhet att en svart skall kunna bli president likväl som en vit, kvinna som man, för mig var det mer en fråga om att demokraterna skulle vinna över republikanerna.

Älskade älskade


Det här är en härlig hallonsmoothie


Som jag kunde ta med mig i min nya ÄLSKADE termosmugg!Stjärnor på is

i lördags såg jag på tv-programmet stjärnor på is som efterhärmar let´s dance. Man ser på en gång vilka som är naturbegåvningarf och vilka som inte passar hemma på isen. Fem veckors intensiv träning borde ge resultat. Samtidigt är man som vuxen alltför medveten om risker och olyckor för att riktigt våga ge sig hän!


Varför får inte jaaag vara med? Den som ger sig in i leken får leken tåla och jaaa! Jag tål leken! Tänk om sporten kommer växa sig jättestor nu och mina framtida barn får för sig att ta sig an sporten! Vem ska då ta sig an att sy dräkterna? Tur att de har en mormor som kan! Det är inte för intet som det enda ämnet jag gick ut med i lägre än vg eller mvg, dvs g, är just syslöjd!Minnen från mina glansdagar....Ni ser väl det faktum att jag faktiskt står prispallen

Tycker du om att salta lite extra?

Det gör iallafall jag! Och eftersom jag har ett lågt blodtryck så brukar jag inte göra det med dåligt samvete. Men nu så har forskare faktiskt bevisat att salt kanske inte är så farligt som det spekuleras vara! Yeah! I en studie med 8700 personer hade de personer som fick minst salt 80 % högre risk för att dö av en hjärt- och kärlsjukdom jämfört med dem som fick mest salt.


Så kontentan av det hela är att jag tänker fortsätta salta med gott samvete!

Ruta ett

och steg 1 i vår köksrenovering tar start i morgon då vi har kommit överrens genom blocket att handla kakel! Det vita längst upp blir det. Det kommer bli så bra så!

Lyckliga jag

En sådan underbar helg jag haft! Jag åkte till Gävle med systrarna för att fira pappa i efterskott och mig i förskott! Jag blev firad på riktigt vis med frukost på sängen och presenter som är för bra för att vara sanna. En massa smått och gott som delikatesschoklad, medelhavsolja, hembakade saffransskorpor i fin glasburk, hasselnötslikör osv! Jag älskar kulinariska delikatesser! Men framförallt har jag fått det jag önskade mig. Pengar till en kaffebryggare av mama och papa och en Nikon-kamera i lila av mina söta systrar!Jag kan inte bli mer nöjd än så här!Så ikväll när jag kom hem till min älskling tände vi en massa värmeljus, tittade på film och drack hasselnötslikör och åt choklad. Mer tillfredsställd än så kan man nästan inte bli
RSS 2.0