Finale!

Nu har jag semester!

Det betyder två veckor bort från all civilisation! Så vi ses om två veckor folks! Lev och var glada!

Jag andas in

ett djupt andetag .. och när jag andas ut igen imorgon klockan 15.00 har jag semester! I två veckor! Redan imorgon ska jag komma iväg till segelbåten. Det är planerat för en vecka segling och sedan en vecka i Sikhjälma. Det kommer bli fina prima.


Kom precis hem från Niklas och Kim som hade en liten fest idag. De kom just idag också hem efter en vecka i Montenegro. Det hör inte til vanligheterna att charterplanet går dit men det gjorde det och vad kunde de annars säga än att det är medelhavet i kombination med franska rivieran?

Att vara vuxen

är tråkigt.


Det är till och tvätta.. jobba... och packa samtidigt som man ska hålla sig fräsch med en dusch. Jag håller på med det förstnämnda och måste avverka allt innan jag ska till jobbet om en timme. Dags att sätta igång med andra ord!

En riktig tjejkväll
Jag har precis kommit hem till en mycket kelsjuk Fragolina efter den sedan länge planerade sex & the city-kvällen. Vi saknade bara en viss Emma Ivarsson i sällskapet :(. Men jag, Elina och Charrol möttes upp vid Medis halv åtta och åkte upp till 25:e våningen i skrapan för att avnjuta en drink och en härlig utsikt över Stockholm stad.


Sedan såg vi förstås filmen och den var bättre än vi hade väntat oss att den faktiskt skulle vara. Den skildrade inte bara fasaderna utan även verkligheten så att den berör på djupet. Det var någon gång under filmen som jag såg på Samantha och tänkte att hon bara är för underbar när det slog mig att jag faktiskt har en Samantha i mitt liv. Och en Charlotte OCH en Carrie.


Det är så självklart som det bara kan bli. Såklart är jag den jag helst inte vill vara... Miranda...! Meeen! Samantha is Moa- of course! Charlotte is Veronica - uppstressade planeringsgalningen. Och så Carrie förstås is Jenny  med alla hennes "Mr Big" som egentligen inte är bra för henne (inte nuu men förrut vettu). Och Lisa.... Jag är ledsen men du är Samanthas hund. Haha!


Ett tag

såg jag fram emot hösten och skolan men nu har jag ångrat mig.Vi kommer ha skola VARJE dag HELA terminen! De kan inte ha varit riktigt kloka (eller nyktra?) när de skrev det schemat eller så har gudarna slutligen bestämt sig för att straffa mig....? Så nu peppar jag mig själv med hur några terminer jag faktiskt har kvar.Kom ihåg Emma.... Ett år.. Sen är det bara uppsatsen kvar. Kämpa.. Ett år...

Sveriges sexigaste yrken

Enligt en undersökning är brandman det sexigaste yrket enligt kvinnor. Tur för mig då när jag fick drygt 11 brandmän på besök till jobbet idag för en rond!

Men själv kan jag inte låta bli att få hjärtat i halsgropen efter att brandlarmet gick för tre veckor sedan! Till råga på allt var gubben jag pratade med den kvällen med idag. Han var respektfull nog att inte visa att han kände igen mig :)

Gårdagen

blev en underbar kväll tillsammans med min älskade. Vi satt på balkongen och drack vin ända fram till kvart över tolv på natten. Maten var jättegod den med. Färsk pasta tillsammans med en pastasås med chili, lax och handskalade räkor. Mumma!

En ny favorit inom rödvinets värld är det australiensiska cabernet merlot rödvinet yellow tail. Ett rött vin med inslag av björnbär, svarta vinbär och vanilj. Tack Robin för den upptäckten!
Låt de få vara bara gamla

När man har arbetat och slitit hela livet, tagit hand om människor som är både barn och äldre och man själv blivit både sliten och grå förtjänar man att kunna slappna av och njuta av fina dagar.Vi tänker att Sverige är ett bra land att leva i. Jag kan tala för mig själv men hur är det för pensionärerna i Sverige? Vi lever i ett samhälle där alla ska klara sig bäst själv. I andra länder tar man hand om sina äldre precis som med de yngre. Här kämpar de med den lilla pensionen och med att få fler hemtjänsttimmar.Men visst. Vi har det fortfarande bra! Aftonbladet skriver om äldre i Kina som är tvungna att bo i burar, precis som ett djur! Ledsen blir man....


Aftonbladet
En latte till fröken?

Det är lyx att ha en espressomaskin hemma. Se bara vad härligt, mycket mjölkskum det är!
Idag blir det middag med en flaska rödvin på tu man hand ute på balkongen. Det gäller att ta tillvara på sommarmånaderna!

På tjärhovsgatan

finns en galen papperskorg i form av en gorilla. Knas.
Fragolina

älskar att vara på balkongen. Galen är hon på morgnarna såvilken tur hon att hon är på semesrer hos en som är morgonpigg!Inse fakta

Du fick en dotter inte en son

Jag läser på aftonbladets hemsida om hur föräldrar fått nej från skatteverket och länsrätten till att få döpa deras döttrar till namn som Boris... och Elvis!!


????


Tack och lov finns det lite vett kvar i vårt samhälle

Clownen jag

Jag såg en gubbe som liknade clownen i skräckfilmen "Clownen Jag". Men gubbenn såg betydligt snällare ut och hade inte rött hår förstås. Ingen röd näsa heller.

Igår såg jag på en dokumentär om Tanzania. Deras reseledare på safarin hette GoodLuck. Tänk vad folk döper sina barn till! Tänk att bli döpt till GoodLuck men sen bara ha otur i livet. Vilken osis!

Själv

kan du ta dig en funderare över följande:


ett nej från en man betyder oftast färdigbehandlat medan ett nej från en kvinna oftast är början på en förhandling.Hur kommer det sig att det är mannen som har flera kvinnor? Det borde väl ändå vara kvinnor som kroppsligt har förmåga att tillfredställa fler män tidsmässigt än tvärtom?

Bollywood

Ikväll har jag ätit indiskt. Lika gott som alltid, Tänk om vi hamnar där i höst? I indien alltså. Vore häftigt. Lika häftigt vore det att dansa bollywood-dans. Det är något att ta en funderare över!
204 kr fattigare

Men det är det värt med tanke på vad jag får för pengarna! Så nu är det bara att vänta på att ordern ska trilla in i brevlådan! Fyra böcker blev det. En klassiker av Jane Austen och två av Martina Haag. Haag är en rapp tjej med ett humoristiskt språk!

Sedan blev det också en barnbok! Hör och häpna! En bok som heter Tove va-va som förklarar att det är skillnad på att lyssna dåligt och höra dåligt. Kommer jag säkert ha nytt av i framtiden med tanke på både barn och yrkesval!


Fint med fräscha kulörer

Titta vad fina de här glasen från Indiska är. Tänk fräscha kulörer som turkost, lime, rosa och lila. Det kan inte bli vackrare.
Miljömedvetenhet

I vårt hushåll sopsorterar vi. Det känns självklart och mitt samvete och hjärta skulle gråta tysta tårar annars. Även om vi sopsorterar finns mycket mer vi skulle kunna göra. Oftast handlar det för mig om pengar då miljövänliga produkter ofta är dyrare. MEN jag intalar mig själv att jag när jag börjar tjäna pengar igen på riktigt ska bli mycket bättre! Det ska bli intressant att se hur det verkligen blir. Fråga mig om fem år!

Men då var vi då där igen med att sopsorteringen är överfull. Nackdelen med att bo i lägenhet är att soporna måste tömmas så ofta då det inte finns utrymme för soporna! Då och då (som nu) slutar det med att ica-kassarna står i köket fyllda med återvinningsmaterial! Men att skylla på platsbrist när det gäller sopsortering är bara lathet.* Ett ton returpapper motsvarar 14 normalstora träd. 

* Skulle alla kapsyler lämnas till återvinning kan vi göra lika mycket nytt stål som behövs i 2 200 personbilar varje år. Genom att återvinna aluminium sparar vi 95 procent av den energi som annars behövs för att göra helt nytt aluminium.

* Glas kan återvinnas hur många gånger som helst utan att förlora i kvalitet. Det krävs också mindre mängd energi att tillverka nytt glas av återvunnet.
Nu ligger Fraggo på datorbordet och stirrar på mig. Hon vill inte bli klappad men ser ut som att trivas och fascineras av knappandet på tangentbordet...!


Lördagsmys

Idag var det full rulle på jobbet. Det fick belönas med ett lördagsmys. Här i livet är man värd det lilla xtra för man lever här och nu. Så för min del blev det en bit Frödinge ostkaka med hackad mandel, hallonsylt och lite glass. Prima godis för moi. Lite proviva till det toppade efterrätten!


Nu är jag lite smått uttråkad (eller rastlös, jag kan inte avgöra riktigt!). Men då Fraggo håller på att göra sig hemmastadd får jag bitvis underhållning. Hon tycker balkongen är kul förstås. På riktigt bushumör är hon.

Min hatt den har tre kanter

tre kanter har min hatt
och är det ej tre kanter
så är det ej min hatt
frukost

är en viktig start på dagen och ska därför vara lyxigt god. Vi har startat dagen med att kolla på en timme scrubs och ätit havregrynsgröt med färska jordgubbar, blåbär, pumpafröna, linfrö och solrosfrön tillsammans med ett glas jordgubba-proviva. Till efterrätt tog jag två färska dadlar.
   

Jordgubbar är rika på antioxidanter precis som andra bär. De är dessutom mycket rika på C-vitamin och mangan och innehåller mycket av fibrer, jod, kalium, folat, B2-vitamin, B5-vitamin, B6-vitamin, magnesium och koppar. Små gubbar som kan mycket med andra ord!

Blåbär är rika på antioxidanter, vitaminer, mineraler och innehåller bland annat lutein som är bra för synen.

Pumpafrön är mineralrikoch nyttiga precis som andra nötter och frön. Endast genom att äta en pyttenäve pumpafrön få du i dig protein, magnesium, järn, fosfor, zink, kalium, koppar, niacin, folsyra, hela B-vitaminkomplexet och inte minst omega 3-fettsyrorna. För män motverkar pumpafrön tydligen prostatabesvär...?

Solrosfrön bidrar med zink och ger också mycket energi i form av bra fetter, enkelomättade o fleromättade.

Linfrön är rika på protein, fibrer och mineraler och innehåller mycket fleromättat fett (omega 3 och 6). Hela linfrön går rakt igenom kroppen och om man vill komma åt näringsämnena så måste linfröna krossas eller tuggas. Intaget av linfrö bör begränsas till den traditionella doseringen 1-2 matskedar dagligen. Detta medför inte någon förgiftningsrisk. Hela frön bör användas eftersom de ger upphov till mindre mängder cyanid än krossade. Livsmedelsverket avråder från intag av krossat eller malt linfrö som livsmedel för att tillgodose fettsyrebehov. Eftersom linfrön innehåller ett ämne som heter linamarin, som i kroppen omvandlas till blåsyra, ska man inte överdriva intaget.


Dadlar och torkad frukt bidrar med värdefulla vitaminer och mineraler och ofta även en lång rad mikroskopiska växtämnen som stärker immunförsvaret och hjälper kroppen att hålla vinterns förkylningar borta.Det var ingen dålig start! Snart kommer katten Fragolina på besök i vår lägenhet i Skärmarbrink. Det ska bli trevligt att ha en katt inneboende.


Fredagsmys

Nu förbereder jag inför kvällens middag. Det kommer bli en fördrink med krustader fyllda med räkor. Sedan en potatissallad med tomat, ruccola och feta tillsammans med panerad abborre till huvudrätt. Och som pricekn över i ska va ha en smarrig chokladdessert.

Dags att ta sig ett glas vin kanske?

Fina prima

dagar


Igår var det full rulle med att jobba, leka med kusinbarnet Linnea och sen åka hem till Emma på Erik Dahlbergsgatan för en mysig kväll med både rosé och goda piroger. Ibland äter man bara för att det är gott!


Nu funderar jag på om jag ska hoppa in i duschen och sen ta en lång promenad till Högdalen. Jonna har fått en bebbe igen så jag och Judith tänkte kolla in om bebben har alla fingrar och tår som sig bör.


Ikväll bjuder vi Niklas och Kim på middag. Det ska bli en fest för ögat!

Jag börjar sakna en kamera nu. Men i november fyller jag år! Fina prima igen.

barndomsminnen
Sedan jag var 11 år har jag önskat det här spelet. Nu finns spelet i mitt vardagsrum!! Jag bara måste spela en stund till innan jag går och lägger mig inför den tidiga jobbdagen i morgon!

Nattens filosofi

Efter att ha jobbat flera nätter på rad blev det en del tv-tittande och filmer. Mellan 4 och fem är det cops på tv 6 och där försökte de fånga män som köper sex genom att själva spela prositiuerade. Spännande visst men det jag mest blev uppmärksam över var priserna. Priserna låg på mellan 10-40 dollar. WHAT? 10 dollar?? Säljer folk verkligen sina kroppar för 10 dollar? stackars människor.  Jag trodde i vilket fall att priserna skulle ligga högre. Vaddå en dröm om att tjäna snabba cash? bullshit.

Främmande är gott

Jag älskar att äta mat ute! Det är en lyx i tillvaron som är enkel och alldeles för ouppskattad. Folk gör det alldles för sällan. Sedan älskar jag att äta mat hemma hos andra också. Små tillfällen även det som lyser upp tillvaron. Det ligger en förväntan och nyfikenhet bakom det samtidigt som det inte behöver vara kravfullt. Dessutom är det alltid godast att äta något som någon annan har lagat. (ätit var jag på väg att skriva men att äta andras rester står väl inte högst upp på listan....?....).

Vy från fönstret

Jag såg en ambulans på gångvägen vid tuben från vårt fönster och en ung flicka som sprang före för att visa dem vägen. Hoppas ingen hade hoppat på spåret för tågen stod stilla sa Robin. Tragiskt isåfall. Tragiskt för att man inte ser en annan utväg än att ge upp och göra det enklast för sig själv men svårast för andra.

tacos

Blev det idag. Magen blev glad! Tacos ska vara lyxigt så det blev med köttfärs och tacosås förstås, sallad, tomat, gurka, lök, avocado, feta och nachoschips.

Mumma!


Tacos här hemma är mycket godare än tacos i Mexico. Där är den inte alls så märkvärdig som många tror. Men jag kommer ihåg sista taco-tallriken jag åt där och den kan om möjligt vara värd att minnas. Fast ska jag erkänna smakar den bäst hemma. Det slår mexico och tacobar (som enligt mig är värdelöst egenligen) med hästlängder.

Kolla in

Kommer ni ihåg videon med babyn som adlrig slutade att skratta. Babyn är rikskänd och med på aftonbladets hemsida till och med! Kolla in bara!

Aftonbladet

Ditt ansiktes vän

Det tveklöst bästa för att vårda ditt ansikte är absolut Cliniques tre-stegs-serie. Prisvärt och värd varje krona! Enkel att använda och lyxig i badrumsskåpet. Mitt skåp gapar aldrig tomt i brisr på Clinique.Jag är mitt ansiktes vän.
Morgonstund är rosenknopp i lund
Eller något sådant!


Men luktar gott gör det och vackra är de att titta på. Vackra blommor har en egenskap att väcka ett sorts lugn i själen.


Nu ska jag sova efter en natt med hårt arbete. En tös behöver sin skönhetssömn för att undvika valkar i både ansikte och händer.


En av stans bästa solplatser

är vid gamla stans kaj. Där skiner alltid solen om den är framme. Dit begav jag mig när jag vaknat med en latte och med Louise som sällskap. Latten kom förstås från stans godaste latteställe Café Kladdkakan i gamla stan men jag blev lite besiken på de idag. Då imponerade Sandys vid plattan märkligt nog mer på mig.

Nu ska jag till kjobbet och äta middag! Jag är jättehungrig!

Hello Sweden!

Då är vi hemma igen inför en jobbhelg! Frågan är bara vad jag ska göra innan kvällen och natten kommer. Vägen hem blev utan tafsande tanter och fulla gubbar då vi hade tur att få en hytt billig på 2 däck (Så långt ner du kan komma i båten! T.o.m två plan under bilarna!).

Det var skönt med en mini-semester! Vi hade några riktigt trevliga och roliga dagar där vi blev väl omhändertagna! När vi kom tillbaka till Sthlm var det busstrejk fortfarande. Bra att busschaffisarna står på sig men dessvärre sämre för oss. En taxi till slussen löste problemet med den tunga packningen.


Kvinnor!

Våga ställ krav! Alltför ofta är det vi som står för maten, handlar och planerar. Igår lagade jag och Hobbe maten så idag fick männen göra det. Och vet ni vad.. De klarade sig utmärkt utan vår hjälp. Tro mig. De kan bara vi låter dem. Vi måste se till att männen växer upp och tar sitt ansvar de med!

Finlandsrapport 1

Då är vi i Helsinki i landet med de tusen öarna! Båtresan hit var en upplevelse som alltid! Vi fick sova med ett fyllo med rasistiska uttalanden, träffade "finsk-farmor" som tog mig på brösten och fick sova på golvet. Det blev till och ligga på samma sida och på samma knöl. Det blev lite mört men vi är ju unga. På morgongen hackade jag tänder fram tills morgonkaffet och jag tror vi var två när vi tänkte att vi skulle haft mer mjukt fett och hull att sova på.


Igår var vi rätt sega. Så det blev mest till att hänga och umgås. Jag och Hobbe åkte in till stan en sväng för en glass och sightseeing av kyrkor. Juho och Kristina bor nära vattnet så på kvällen tog vi med oss proviant och njöt av kvällssolen för att sedan spela Wii när vi kom hem.


Idag tog  vi en lång sovmorgon minst sagt. Snart ska vi åka in till stan och sedan till en ö som har ett fort och kanoner. Efter  det tar vi en fika på Fazers chokladbutik. Det blir nog en trevlig dag idag där ett efterföljande häng ute på någon servering kommer att ingå i programmet.


Imorgon kväll åker vi tillbaka till Suecia.

RSS 2.0