Hållbart & Njutbart

Häromdagen kom Emma på besök i Årsta och vi gick till granncafét och lunchade.
Det var väldans smarrigt som vanligt!

Vi åt båda två en vegetarisk burgare. Väldigt god var den med hasselnötter i!
Det känns både mysigt och nostalgiskt att dricka kaffe ut små koppar....Efter lunchen tog jag och Althea en härlig promenad i höstsolen längs vattnet <3

Säg det med en blommaIdag var en dag som jag behövde extra mycket kärlek ocg omtanke.
Det kände Robin på sig och kom hem med blommor till mig och tog med mig och Althea ut och bjöd på mat.

Kärlek <3
Mys med mormor

Jag och Althea gjorde en kort visit i Gävle i helgen.
Det blev en massa mys med mamma/mormor och Althea.
Vi åt god mat, tog promenader i solen och besökte andra kära som bor nära mitt hjärta!
Sportanda från första början...
Om det är någon som inte gått miste om att det är Djurgården-match två dagar i rad så är det pappas lilla flicka... Vad hände med Brynäs??

SamlingsvolymAstrid Lindgren är en storslagen favorit hos mig och jag samlar på både biografier om henne och böcker av henne. I helgen var jag och Robin ute på en promenad på Årstafältet i det fina höstvädret. Då sprang vi på en liten loppis på kolonigårdarna och Robin köpte två böcker till min samling! Helt oväntat att springa på en loppis i våra hemtrakter en helt vanlig lördag <3
FredagsmysIkväll ska Althea och Tage få mysa igen.


Vi vuxna ska äta (h)emmagjord pizza och spela spel!

Fredagsmys på högsta nivå!Årsta torg
Vi har nu bott i Årsta i strax över tre månader. Vi trivs jätebra här i området! Vi bor grannar med ett café som är känt även utanför stadsdelen, vi bor nära grönområden, vattnet, stan och Årsta torg. Vid Årsta torg har vi upptäckt två affärer som är supermysiga! Den ena säljer smycken, inredning, kläder och barnsaker med stil och klass precis i min smak, den andra affären säljer nytt och begagnat i barnväg. där hittade jag ett hänge till barnvagnen som jag tänkte ska få pryda babysittern till att börja med. 35 riksdaler fick pappa robin punga ut med! Ett riktigt kap med tanke på att nypris för just denna är 195 kr!

En längtan efter julHösten har precis kommit till oss men jag ser redam fram emot julmyset, Jag älskar att mysa i december månad i ljusets skem och en mugg med varm glögg.I år ska jag baka julvört och laga färskost som vanligt, Robin däremot ska lägga in sillen...Vilket är ditt bästa julminne? Jag har många mysiga minnen från julstöket hos min farmor och farfar. Vi brukade traska ut i snön och leta efter en julgran, stöpa ljus ocg min farmor spenderade flera timmar med att tillaga julmaten.En spontan helg

Med mycket kort varsel bestämde vi oss för att hälsa på mina föräldrar i Gävle. Vi träffade släkt, åt god mat och myste i det fina höstvädret! På lördagen fick Althea träffa sin tre veckor äldre tremänning Alva. På bilden har jag och min kusin för en kort stund lånat varandras barn.

Vi åkte tåg både dit och hem och det gick alldeles strålande! På dit-resan erbjöd tågkonduktören efter ett samtal med Robin att vi fick bli uppgraderade till en egen kupe i första klass. Robin är alltid så duktig på att ordna det för oss!

Althea sov så gott hela tågresan <3


Fint besökIdag var Emma på besök.
Vi hade det mysigt över en kopp kaffe och kardemummabulle.

Det är de små guldkornen i vardagen som räknas!
Konsten att sovaNågon som kan konsten att sova är Althea. Jag och Robin är fortfarande uppe och har varit på väg mot sängen i säkert en timme snart. Vi ska åka och hälsa på i Gävle i helgen så att Althea får träffa mormor och morfar. Det måste erkännas att det känns mer verkligt att Althea existerar i vår familj nu när vi var tvungna att köpa en tågbiljett till henne och packa hennes väska!

Precis som mamma sin har Althea en pose när hon sover...
Hon vill gärna vila huvudet på sin hand <3


Att vara tre


Nu har vi varit hemma i en vecka med vår underbara dotter. Vi njuter och myser av att vara en liten familj. Aldrig har jag känt en sådan stor kärlek förr, både till Robin och den kärlek som man känner för sitt barn.


Robin för att han är den mest underbara pappan för Althea, han visar en sådan stor kärlek och omtanke. Samtidigt är han den mest underbara sambon för mig. Han stöttar mig till fullo och vi fungerar alldeles utmärkt tillsammans som ett team, precis som sig bör.


Nu har vi sakta men säkert börjat att få rutiner här hemma. Allt flyter på oförskämt bra och vi njuter av de pappadagar som är kvar innan Robin börjar arbeta nästa vecka. Dagarna går ut på att mysa med Althea, ta promenader, uträtta ärenden och träffa vänner och familj. Vi har det riktigt mysigt! Allt vi har väntat på i nio månader är nu här hos oss! Om jag själv hade fått gissa så skulle jag ha legat på förlossningen idag, men vi är båda så glada att Althea valde att vara så punktlig att hon ville komma till oss på den beräknade dagen! Att jag hann jobba in i det sista, att mamma och pappa fick äta middag på Grill och att förlossningen gick så otroligt snabbt och smidigit känns det som att hon planerat väl. 


Nu ligger Althea och sover sött i vaggan och jag ska väl se till att få sömn jag med.
RSS 2.0