På vift igen

I morgon åker jag och Robinho till bockens hemstad eller rättare sagt min hemstad GÄVLE. Det blir till att sällskapa med parentesarna och på lördag minsann.. Hör och häpna! Fyller min kära farmor 90 år!! Okej inte helt korrekt.. Hon fyller den 1 april men på lördag är dagen som är dagen som är dagen då stora tjocka släkten vill komma och kramas med henne!


Jag känner för att säga något smart men det enda som cirkulerar i min hjärna just nu är en debatt om tunnelbana.. Hur kul är det? Nää just. Kommer sig nog av att jag I helgen var i Gbg och spårvagnarnas stad. Visst är spårvagnar charmigt!!.. Men ack. Tunnelbana är så mycket smidigare! Och så fick jag höra en något dum kommentar i helgen om att stockholm tydligen inspirerats av göteborg och deras spårvagnsystem att sthlm ska införa spårvagnar istället?



1. Vi har spårvagnar. Det är bara det att vi väljer att kalla linjen för tvärbanan.

2. Vi har t.o.m de äldre spårvagnarna kvar på Djurgårdslinjen.

3. Med full respekt för spårvagnarnas hemstad så säger jag; är du inte riktigt klok?

Hit vill jag åka




Sex and the city

Jag har jobbat två nätter nu vilket blev ett x antal sex and the city- avsnitt!! Snart kommer filmen.. Då gäller det för oss tjejjer att slå ihop oss för lite mys!








Carrie Bradshaw blev framröstad som en av världens osexigaste kvinna av något magasin.. Är hon verkligen så ful? Kom igen!! Jag har sett MYCKET värre fall!




Kulturkrock

ur genusperspektiv.



När det krockar mellan Greys Anatomy och landskamp i fotboll slutar dagen illa i vårt lilla hushåll.



Någon som känner igen sig?

Då var

den påsken över! Snart.. Ska iväg och jobba snart.. Än är inte storhelgs-ob:n slut!

Trippen till Gbg blev över förväntan! Allt var positivt och det enda negativa jag kan klämma fram är KYLAN!! Brrrr...

Kort sammanfattning som kommer att följa av en längre (om jag orkar!! :))

* Bilresan till gbg startade kl 5 i fredags morse... Med drygt nån timme kvar får vi ett samatal från Vonki som ville varna om att det var snöstorm i gbg. Jo tack.. Vi sitter mitt i det!


* Brunch hos Moa och Johan. Dessa kära återseenden!


* Vinkväll med ost, kex och kämparglöd i spel hos Vonki på kvällen. Girltime!


* Namnfest för Evelinn. En lyckad tillställnin goch en äkta utgång! Party som det inte partat på länge med andra ord!

* Söndagen innebär baksmälla... Kringdrivande och avsked. Vid halv sju lämnade vi staden och var i Avesta till tolv med en skitig bil full med skräp och kaffe på golvet.

Bröd med korv

Jag var på Gullmarsplan idag och shjåppade viina. Där vid grillen på torget fanns det en skylt:




Bröd med korv 10 :-




Jag trodde att det var korv med bröd som folket vill ha.....?

Det nalkas påsk

Så glad påsk allihopa!

Idag börjar jag min färd genom Sverige! Först till Bobby i Avesta ikväll för att sedan i morgon bila ner till Gbg för Evelinns namnfest! Ska dessutom bli roligare än roligast att träffa mina tjejjer!




                           



Stockholm -----> Avesta -------> Göteborg

snart börjar intensivträningen

Här får ni ett smakprov inför min roll som vampyr. Glöm inte låsa dörren när ni går och lägger er! Mwoahahhaaha!











Jag har roligt värre!

Blommor kan få ett hem så mycket mer levande

Dessa vackra fick Robin av hans familj på hans födelsedag







Och denna vackra tårta bakade hans husliga sambo på hans dag .Erkänn att det inte var så dåligt för att vara en första gången-( föderska).. Var jag på väg att säga! Men för att vara första gången!





Optimist-muggen

Vid en julavslutning för två år sedan fick jag en mugg som en söt elev valt ut själv. Den fullkomligt skriker I love you och varje gång jag dricker ur den ger den en kick för självkänslan! Jag fullkomligt älskar muggen som bara är min min min. Men är det någon som behöver en dos självkänsla eller kärlek är ni välkomna att låna min mugg. Jag lovar... Den ger underverk!




Nya lakan

Vem uppskattar inte nya lakan? Det är som att sova bland molnen, fluffigt och behagligt. Fast jag antar att molnen mest är blöta och får en snarare att falla än njuta av den till synes härliga fluffigheten!



     

Herre min skapare





Jag har varit kaffesugen sedan niotiden i morse! Men stått emot begäret! Fråga mig inte varför för det vet jag nog inte själv. Förmodigen är det för att vi inte har tillräckligt med mjölk hemma till en latte och jag inte vill köpa något nytt då jag vill ha gröt i morgon samt lämnar staden imorrn. Men nu har jag tagit mitt sund förnuft till fånga för kaffebristen har orsakat att jag blivit virrig så nu är den traditionella kaffebryggaren på och jag hör det blir färgit snart... snart..... NU!



sunshine

Ett tydligt vårtecken bortsett från den återkomna SNÖN är hu rljust det är ute! Jag har vaknat flera dagar i rad och trott att väckarklockan inte har ringt! Håller ni inte med?

Nu är det lite plugg som gäller.. Sedan audionomen och ett bibliotek på biblioteket och så mera PLUGG! Nu ska här bli färdigt innan GBG!



image206

Röker du?

image204





Alla som känner mig vet hur ANTI rökning jag är! Jag borde gå med i någon klubb precis som nykterhetsförbundet för att markera min ställning. Idag när jag skulle gå och träna (samvetet efter en pizza som kallar) frågar två små flickor runt 8-10 år (JA de verkar dras till mig! Först var det om flaggdagen och nu detta)




- Röker du?





Just i sådana situationer blir jag så ställd att jag bara svarar



Nej




Jag är så mesig!! Alla kommentarer och tankar kommer som för majoriteten av befolkningen 10 sekunder efteråt. Då vill jag ge ett svar om att röker gör jag definitivt inte och det borde verkligen inte ni heller! Tänk efter hur gamla ni är nu och hur eran bild av er själva är som vuxna! Inte är det som sängliggande med syrgas i varjefall!


Och jag ska bli lärare!





Jag ska skapa mig ett eget mantra som lyder  go go. Du Ä R tuff! Du kan utmana. Go  GO girl!





Kanske ska jag kontakta Grynet för lite personlig rådgivning? Henne är det i varjefall krut i!



image205



 

Nu gäller det bara att sätta sig på bron och vänta in småtöserna igen då.

Bäddat för show

Det blir av i år med! Den 10 - 11 maj på Vasateatern ska jag shaka min rumpa för allt gott folk som vill betala för att se mig! :) Det ska bli så härligt att hårdträna inför om än stressigt med tanke på alla måsten

Vi går på bio är temat i år och jag är med och gestaltar som....



                                                                                         


                                 Zorro                                            Catwoman


 
  

Pirates of the Carribean





                                                                               

         Som vampyr vilken film det nu än blev?                                        Die Hard







I´M THE MAN!

Framtidens skola?

Jag sitter i ett seminarium med min distansgrupp och har gruppredovisningar. Helt otroligt vad tekniken skapat möjligheter! Nu vill jag att det ska bli min tur nångång så jag slipper det här! Har suttit sedan halv ett och det tar på krafterna. Innan var det föreläsning. Rätt skumt hur man får vra delaktig i en föreläsning men de som är där kan varken se eller höra mig! haha

Idag är min älsklings dag

Måndag den 17 mars. Då förvandlas jag till en änel och gör allt för att behaga min karl. Robin fyller 26 år idag och hans far fyller 60.

Kan någon säga mig hur man lyckas med en tårtbotten?? Nä rman väl ska baka tårta och ringer sin mama för några insider-tips så är det en massa jag ringer upp dig sen! Antingen bakas det bullar... Besök hos farmor... Äts det middag. Så till slut får man ta saken i sina egna händer! Och tårta blev det! Inte så pjåkig heller vill jag påstå. Så ni vet vem ni ska besöka om ni vill ha tårtrester! Welcome to our place!

Jag har en ståtlig bild men min mobil är inte kompis med datorn. Och datorn och jag är absolut inte vänner!


Pardon!

Jag vet! Jag har varit ruskigt dålig på att uppdatera senaste tiden! Men mycket att göra betyder lite tid! Men när jag tänker efter vad jag har gjort så minns jag inte... Förmodligen är minnet kort!

Friday night

och vi har precis varit och hyrt filmen This is England och handlat lite favoriter i affären. Förmodligen kan vi lära oss något nytt av filmen och njuta av både gottigheter och varandra :)





Ursäkta...?

Frågar mig tre små flickor i hälften av min storlek.... Ja...?

-Vet du varför det är såna där flaggor på bussarna idag?

- ehhh? (där jag snabbt tänker igenom i huvudet.. flaggor på bussar idag? har jag inte sett... där ser man)

- Jaaa ni! Vilken bra fråga! Jag har ingen aning faktiskt! Få se.. Vad är det för datum idag? Nää.. Jag har ingen aning! ni får fråga någon annan

Det enda jag kunde komma att tänka på var Europa-dagen....? Men det var det ju inte!

Så när jag slår upp City-tidningen idag... Victoria fyllde ju år igår! Eller fel... Hon hade namnsdag igår! Jahapp.. Det var ju synd att flickorna inte kunde delges informationen...? Men flagg-dag var det! Och det hade dom sett men inte jag.

checklist

städa - done
plugga - done (men finns allltiid något mer att göra)

handla - äsch! Jag bakade bröd istället. Min lilla specialare som är ett av de godaste bröden  i v ä r l d e n
hemlisar - done


en dag som jag trodde väntat bli lång och tråkig gick snabbt och effektivt.

Nu dags för sista etappen idag! Dags att dra iväg till min New school- class.

Shaka rumpa med andra ord. Tjing!


Långledig

Tills på måndag. Även om det  innebär lite plugg så är det ändå en vardag och rutin för mig. Men en ledighet utan jobb eller lektioner alltså = nice.

På listan:

Plugga
Städa
Handla
Fixa hemlisar for someone special


Igång igen!

EFter dessa förkylningstider har jag hållt mig borta från gymmet och "bara" kör med dansen. Men nu är jag back on track igen! Aerobics dans igår och idag skulle jag och Jullan på Step up men passet var fullt. Så vi steppade på egen stepmaskin i 30 min och körde muskler 30 min som vi sedan avslutade med att cykla 10 min. Tänk att det är så himla härligt när svetten rinner! Svett som annars är som ä c k l i g t.


Idag blev det en top notch- dinner! (snor emmuts ordval idag). Robin och jag fick avnjuta potatis som bakats i ugn tillsammans med kräftstjärtar som var i en röra av naturell yoghurt, dill, persilja och rödlök. Till det var det bladspenatssallad med körsbärstomater, avocado och lite olja över. Mumsfiliibaba!


Ser fram emot morgondagen! Både en dejt med emmut och sedan dinero hos Robins parents! Men till att börja med ska jag och mina partners i skolan gå på ett coaching-möte mellan 8-9 i morgon innan vårt seminarium (vi går för den fria frukosten!). Men ämnet verkar intressant och vi får väl se vad de hinner delge på den korta tiden!

kaos i hanväskan

när man har planerat en middag och plockat på sig matkorgen med varor för att sedan inse att man har plånboken kvar hemma... How fun is that?

Jag tassar på tå och skriver på fingertopparna för att vara så tyst som möjligt här hemma. Robin har jobbat natt och ligger i sängen fortfarande... Jag får göra detta till en lek! Som arga leken men tysta leken istället....!

dille

jag har dille på soppa! Eller är det bara en illusion? Idag har vi lyxat till det på matfronten. Så nu blir det att hålla i pengarna för studenterna små så soppa kanske är en passande period att ha dille på? :)



Skorpionen Vecka: 11 (2008-03-10 - 2008-03-16) Vänner beter sig inte alltid som det borde göra. Det är förmodligen du som får vara den förlåtande fram till på onsdag. Sedan blir allting mycket bättre i snabb takt. Till helgen kan du stöta på någon från det förgångna - det blir ett spännande och starkt möte. Ta vara på den andra chans du får och var öppen för vart det hela leder.

Makt är

handlingar som skapar handlingar



<dagens tänkvärda>

Det vankas

trevlig fredag afton.. Jag har lockat håret.. målat naglarna.. satt på mig klänning. Nu väntar vi in Kai för att sedan promenera till hammarbyhöjden till Niklas och Kim för dinero och fest. Jag längtar till ett glas vin.


Kent-nostalgi

från när jag var i Sydamerika på lång resa och min älskade här hemma.

Utan dina andetag




Ta en break

ta en kit kat


Det påminner om reklam i skidbacken... Dessa dagar som man svettades nerför backarna och solen myste i ansiktet.

Jag skulle ge vad som helst för att inte ha mitt just nu så tråkiga liv. Det känns som jag gjort allt men ändå ingenting idag... Men jag har ju faktiskt pluggat lite.. tvättat... ja något! Herregud! Snart får jag en panikattack. Jag borde verkligen plugga.. Men jag borde alltid verkligen plugga... Damn it.

Spa i Loka brunn

Inte riktigt men nästintill! Ikväll åkte jag hem till Julia och Jonas för att bada...


OHHH lalala! Det är så mysigt varmt!


Julia serverade mig tända ljus och jag hade en bok med mig som började lida mot sitt slut (när en bok är som bäst med andra ord!) När jag kom upp efter det långa badet (1 och en halv timme!) hade mitt herrskap serverat mig persiko-thé och mina favorit scones med valnötter och aprikoser i! Mmm. Lyxigt värre blev kvällen.. Nu är jag avslappnad och sömnig likt ett barn efter en heldag på badhuset!




image196

En busschaufför...

en busschaufför.. Är en man med glatt humör!

Fastän jag bott här i stockholm i över tre år nu så kan jag ändå glömma bort mig på bussen fortfarande. Där jag kommer ifrån in my hometown called Gävle hejjar man på busschaufförerna. Hej hej säger man när man kliver på bussen och de svarar glatt elelr surt hej. När lanttjejjen i mig glömmer bort mig i storstan och säger hej till chauffören här ser de så skräckslagna ut att jag börjar tycka synd om dom. Dags att knipa käft och tejpa ihop munnen med andra ord!

Vild protest

I vild protest sitter jag och dricker kaffe ur min termos i bibblan fastän man inte får äta eller dricka här inne! Den dåliga starten har gjort mig revolutionär. Men jag har det goda hjärtat (eller den smarta hjärnan) att skyla min mugg med en bok!

Yes man! Frågan är bara vem jag gör revolt med. Det kan inte bli någon annan än mig själv. Bygger säkert upp dålig karma så att allt kommer slå tillbaka mot mig 10-faldigt senare!

jaja... Det är senare bekymmer!

Ingen morgonstund i mund

Jovisst brukar jag tycka om morgnar... Men inte när man tvingar sig upp ur sängen.. Stressar iväg för att man låg kvar tio minuter extra och sedan står och trängs på en ovanligt överbefolkad tunnelbana! Sedan när jag kommer fram till Thorilsdsplan måste jag följa en elefanthjord uppför de jobbiga trapporna och den jobbiga backen för att komma till skolan! Bara för att bli medveten om att jag har tagit fel på tiden. 13-16 är tiden för idag tydligen. BRA Emma!

I mina försök...

Att bli smartare! Så ska jag studera denna burk... En kretslopps-burk!! Hur kan växten överleva därinne utan syre och tillskott av vatten? Ja det ska jag kunna svara på om några veckor....




När ska våren komma?

På riktigt? Så jag får använda mina NYA skor som jag köpt i helgen! Kände att jag hade råd att unna mig det då det dels var en försenad julklapp från Robins mormor. Tack!



Sko 1. Är min variant av "ballerina". Alltså en platt och bekväm sko som man ska kunna gå i hela dagarna!








Sko2. Är sjukt bekväma fastän de har klack. Lite pretty över dom fast samtidigt rockabilly. Perfekta att ha en dag på stan.





sex laxar

i en vaxad laxask


Eller hur var det nu igen?  Jisses vad jobbig den var förr när man envist skulle köra den snabbara och snabbare.



Råttatouille igår.. Mysig film. Idag = en annan film!

RSS 2.0