Middag a´la PaulinaEnklaste middagstipset!Förstek laxen i stekpannan. Mixa cashewnötter och ha i lite sweet chillisås.
Strö över laxen och ugnsbaka ca 10 min. färdigt!


Cherry on top awardJag fick en award av fina Kristiiina! Självklart känner mig utmanad!

När man fått denna award skall man berätta tre saker som står en närmast om hjärtat:

1. Min underbara sambo 
2. Min kära familj
3. Mina härliga vänner

Kort och gott så kan man säga att lycka för mig är att få umgås med mina nära och kära och att min önskan är att alla ska må bra samt vara friska.

Och så ska man lägga upp en bild man tycker om....

Och så ska awarden skickas vidare till 5 bloggare:

Emma

Elina

Julia

Veronica

Liza


Vill du pina dig själv?När jag kom hem fick Robin mig att lova honom att kolla på en film, han fick mig dessutom att lova att titta på heeela filmen. Tårdrypande! Samtidigt tänker jag på vad soldaterna lär deras barn. Att man ska slåss för att mäkla fred med sina kamrater?Minnen...Idag tänker jag tillbaka på Indien...
Det var en underbar resa.
Jag saknar maten och jag saknar vännerna.
Det är att man kan få minnen mer verkligen genom bilder.


Indien är ett underbart land

Piff


En skokartong blir lätt lite piffigare med fin tapet. 
Nu ska jag bara klura ut vad jag ska förvara i denna söta, lilla låda...
SöndagskaffetSöndagskaffe med vaniljsmak och skummad mjölk med en bit 70 % hallonchoklad.


SöndagMin söndag har gått ut på att städa garderoben och spela super mario.

Super mario bros 3 väcker gamla nostalgikänslor hos mig.Blev livet som du hade tänkt dig?Jag och en av mina närmaste vänner har födelsedag veckorna inpå varandra.
När hon förra året fick 25-års kris inför våra födelsedagar kunde jag inte göra annat än att skratta.

Nu sitter jag här, en månad före min 26-årsdag, och tänker... Skrattar bäst som skrattar sist! 


Spontanitet it isJag älskar spontana samtal. Idag mötte jag upp Julia på stan. Vi käkade vegetarisk buffé på Åhlens, Julia shoppade skor och klänningar och hittade en klänning till mig i äkta Madicken-stil. Jag bara älskar den! Den jag har är svart men här har ni ett smakprov på den... Twist & Tango är en nybliven favorit hos mig nu.
Twist & Tango 799:-


Färskt bröd hör helgen till...

Jag är ingen sockerbagare av natten så jag säger tack och bock för mig idag. Imorgon väntar detta grekiska lantbröd på mig till frukost. Trevligt med frukostsällskap...


By Tove

PausPauser är bra. För både kropp och själ. Men pauser är visst bra för rutiner också! Efter mitt långa sommarlov har jag börjat på en ny rutin. Istället för att snooza 7 minuter, för erkänn, även om det är s.k "skönt", vad får man ut av det förutom värdelös sömn?), nu går jag upp prick kl. 6.30 varje morgon! Och ja... Kontentan är att min nya rutin är så mycket bättre.


En annan ny rutin jag har är att under veckorna göra min frukost dagen innan. Morgnarna är stressiga för mig, inte för att jag inte har tid utan för att jag är stressad för att komma iväg till jobbet (jag är jämnt där 20 min innan schemalagd tid, också i syfte att vara en stresslugnande faktor). Genom att göra frukosten dagen innan spar jag tid OCH vad är inte min nya frukostrutin?? JO! Smoothie! En smoothie och en näve nötter on the go i lägenheten!


Idag gjorde jag en smoothie inspirerad av Brämhults juice. Det blev en med kiwi, jordgubbar och linfröolja. Vi får se hur ljuvligt det smakar i morgong! We love bär.


Jaha...Då var jag här igen då... I sjuksoffan! Med Super Mario som tröstar mig... Roligare än så här blir det inte just nu. Jag återkommer med en högre nöjesfaktor nästa gång, hoppas jag!


Lärare skapar framtidenIdag hade ungarna en slapp dag. Skolan har nya profilklasser i fotboll och idag invigdes den nya fotbollsplan med konstgräs på skolgården. Det firades med maskot, turneringar och uppträdande av idoldeltagarna Eddie och Rabih. Självklart blev det saft och bulle som avslutning.

Detta läsår har jag och min lärarkollega fått mycket mer gemensam planeringstid, eller mer planeringstid överhuvudtaget. Summan av kardemumman är att det blir sådant lyft för kvaliten och innehållet på utbildningen! Med ett fokus på formativ bedömning där bedömning är till för att syfta framåt genom att den är vägledande för barnen istället för summativ.

Det är något att tänka på när du går till val på söndag.. Frågorna kring skolan. Mer pengar till skolan, Högre personaltäthet och en tilltro till pedagogers kompetens att forma framtidens medborgare.


Jag har gått inunder stjärnor...

PowerSom jag har letat, i månader, efter en bra hårprodukt som lockar håret utan att det blir kladdig eller tungt. Äntligen har jag hittat den! Curl Power av REF! Vill du, oavsett om du har rakt hår, självfall eller lockigt hår ha en hårprodukt som lockar ditt hår naturligt är detta produkten för dig. Mycket prisvärd.
HöstmysJa det är ju ett faktum att hösten är här så det gäller väl att göra det bästa utav det! Med andra ord tända en massa ljus och mysa tillsammans med nära och kära. Idag kom kusin Charrol förbi. Det var så längesen vi sågs att det fanns en del att uppdatera mig om! Snart bli C inneboende i Hammarbyhöjden. Det gör mig mycket mycket glad då det innebär många spontana träffar!

Godnatt Sverige! Dröm sött...
En låda på magen...Varmkorv boogie... Varmkorv boogie. Så glad blir jag att jag vill sjunga vaaaarrm koooorv varmkorv boogie när jag ser mitt fina loppisfynd från i somras. Ynka 40 kr fick jag punga ut för denna sockerlåda med grymt affektionsläge.


Lådans första plats i vårt hem blev i köket. I lådan bor just nu hans nya vänner, also known as plastlådor/förvaringslådor.


Ge bloggen lite kärlek Emma!

Jaaa ja jaaa! Tack för er omtanke!

Min blogg bockar, niger och tackar och hurrar och allt på samma gång.

Ja det har varit en liten torka härinne. Jag tänker inte gå inte på varför men nu är jag här!

Jag brukar försöka leva efter tanken att livet blir så bra som du anstränger det till att bli! Om du vill något så kan du också ordna det. Även om det inte blir som din dröm så kan du uppnå din vision. Men sen finns det vissa saker i livet som faktiskt ingen av oss rår så mycket över. Det spelar ingen roll hur mycket du vill eller hur mycket du försöker, det är bara inte menat för dig. Det är vid dessa tillfällen som jag blir så modlös.


RSS 2.0