Life is a ping pong showTar från de rika och ger till de fattiga

Svenskar är duktiga biståndsgivare. Både statligt och privat sänker vi mer pengar än vi gjort förr. Det sker både spontant och månadsvis. Redan år 1962 röstade riksdagen ja till biståndspropositionen att målet för det svenska biståndet skulle vara att höja de fattiga folkens levnadsnivå där biståndet skulle ha tre motiv: fred/säkerhet, solidaritet och handelsutbyte. Bistånsprepositionen har med åren utvecklats till att även beröra demokratiska frågor och omsorg för miljön.


De svenska bistånden har blivit till en viktig inkomstkälla för flera afrikanska stater och då till flera stater där diktatur och envälde råder. Vi sänker mångmiljardbelopp till odemokratiska regeringar som Mocambique och Zimbabwe. En liten elit i länderna lever på landets tillgångar medan större delen av befolkningen lever i djup fattigdom.


Bistånden bör gå till de som mest behöver dem och inte till att stödja diktaturer. Hur det ska gå till är inget jag kan ge svar på men det är något som de högst uppsatta borde vara insatta i. Men en förändring är vad som behövs.


Fram för mer demokrati och lika rättigheter till alla oavsett bakgrund.När naturen leker med färger

Den finaste tiden på hösten är NU. Den sista veckan i september  och i början av oktober. Det är inte ovanligt att höstsolen värmer denna tid på året samtidigt som gubben höst målar alla träd i vackra färger. Samtidigt som solens strålar värmer är luften kall och frisk. En kombination som både inger en känsla av fräschet och gör en pigg. Ni vet den känslan man har när man kommer in efter en promenad i höstsolen då kinderna är rosiga och lungorna fyllda av frisk luft.
Gubben Höst, tänk nu målar han
björken i gult
Och med regn-moln in-tvålar han
hela skyn så fult.
 


Se i kinderna nyper han
blommor och allt
Under tröjorna kryper han
och det blåser kallt.
Till alla frusna medmänniskor

Investera i vetekuddar! De sänker dig den tröst du behöver. En favorit är att ha en kudde vid fötterna och en över bröstkorgen när jag ligger i sängen. Men det underliga är att när jag väl sover så är det den enda gången jag inte fryser! Då svettas jag istället som den gris jag är. Underligt. Jag skyller på Robin.

Fairtrade

Vårt samhälle har blivit ett samhälle fullt med medvetna konsumenter. Fler och fler köper ekologiskt och närodlat samt värnar om miljön. Jag är en sådan människa som tycker det är jobbigt att slänga en glasburk i soporna på landet för att det inte finns några andra möjligheter under semestern.

Men bättre upp än ekologiskt! Vad kan det vara? Rättvisemärkt såklart. Förutom att värna om miljön och kvalite månar man även om de anställdas rättigheter. Köper du en rättvisemärkt produkt vet du att varje vara lever upp till kriterierna om att:


· Odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor

· Barnarbete och diskriminering motverkas

· Demokratin och organisationsrätten främjas

· Lokalsamhället utvecklas socialt och ekonomiskt

• Miljöhänsyn och ekologisk produktion främjasDet är nog fler än jag som önskar kunna handla mer ekologiskt än vad vi gör idag. Men som student får man i första hand se till att överleva.

Jag upprepar...

Jag är störst bäst och vackrast.. Jag är störst, bäst och vackrast.. Jag är störst, bäst och vackrast....


Serie från lärarstudentens tidning:


Enhälligt

Jag tror ingen har missat de ekonomiska kriserna i världen och sverige under det senaste året. Priset på oljefaten är höga, matpriserna ökar och skördarna minskar till följd av klimatförändringar, banker går i konkurs och våra plånböcker blir automatiskt mer tomma. Jag tror bestämt att vi alla är överrens om att löning gör oss alla glada varje gång det kommer. Det är trots allt vår belöning för att vi sliter.


Att Usas ekonomikris påverkar hela världen går inte att undvika. Nu hoppas jag att en ny regering succesivt skall vända landets ekonomi åt rätt håll. Usa är en verklig maktfaktor för hela världens ekonomiska tillstånd. Sjukt egentligen att vi blir så maktlösa. Men med ett land på 9 miljoner invånare så blir vi rätt torftiga när vi jämför oss med länder som har städer med fler invånare än hela vårt land. 

civilisationen anropar

men jag är inte redo ännu!


I tre dagar har jag hånglat med soffan. Varit fastlimmad med ögonen på teven. Sovit varannan timme och slötittat varannan timme.


snälla låt mig få bli pigg i morgon och piggare än piggast i övermorgon!

En konstart likväl

Dans när det är som bäst.Eva och Adam i paradiset


Tänkvärt

Det går en dokumentärserie om några män från en by på ön Tanna i Söderhavet som gör deras livs resa till England. De har aldrig sett något annat än det enkla ö-liv de lever där de är helt oberoende av omvärlden. I England ska de besöka familjer i tre olika klasser, dvs. låg - mellan och överklass. Deras största hopp är att få träffa Prins Philip då deras religion bygger på att Prins Philip är född på deras ö och den dag han återvänder blir det fred på Jorden........? Deras messias med andra ord.

Dessa män förundras över hur människor behandlar andra människor i England (och övriga världen för den delen). I deras by finns det ingen som är rikare än de andra. Alla hjälps åt och delar på tillgångarna. Männen från ön förundrades över att vi tycks bry oss mer om våra husdjur än våra medmänniskor som sover på gatorna.

De ville ingå ett löfte med oss där de lovar att bry sig mer om djuren på ön när de återvänder hem om vi då bryr oss mer om människan. Vad säger ni om det?

Jag känner...

att jag har lite svårt att fokusera mig på skollitteraturen idag....


 En judinna måste nämligen vänta 12 dgr från första dagen på menstruationen innan hon har sex igen och då när det väl har gått 12 dagar ska hon ta ett särskilt reningsbad innan.


Dessutom!  Hur kommer det sig att en gris har en orgasm i 30 minuter? Vad fyller det för funktion egentligen? Jag vill ha ett svar av naturvetenskapligt intresse!


Vad är det SvD säger egentligen? Svarta änkan i Sverige? Jag tillåter inte det! Hör ni det? Och hur 17 gör en kackerlacka för att överleva i 9 dagar utan sitt huvud?? Jag vill då absolut inte ha en hem hit igen. Du kom och du gick, tack för det!


Hur kommer det sig att det i dagens värld fortfarande existerar fängelsestraff och piskrapp för kvinnorättskämpar? Hur många år har människan funnits? Jag trodde vi hade haft bra många år på oss att utvecklas...?Jag får inte det hela att gå ihop... Jag får banka huvudet i väggen! Tydligen gör jag av med 150 kalorier i timmen då. Skulle tro att jag förlorar mer på bankandet än vad jag vinner på det.

Störst, bäst och vackrast

När jag åkte till djurgården idag för min tre veckor långa praktik blev jag tvungen att börja upprepa som ett mantra i mitt huvud om att jag är störst, bäst och vackrast när jag klev in genom dörren! Allt för att komma in i klassrummet som den självsäkraste av de självsäkraste.


Funkade det? Jodå... Inte alls så dumt


Så kom ihåg.... Jag är störst, bäst och vackrast.. jag är störst, bäst och vackrast.... jag är störst, bäst och vackrast...... Fast det vet vi ju alla att jag inte är! Det är TILLSAMMANS som vi är störst, bäst och vackrast.. Nej! Jag är störst, bäst och vackrast... Jag börjar bli galen!

Pst!

"Hemligheten med att förbli
ung ligger i att leva hederligt,
äta långsamt
och ljuga om sin ålder"


Jasså?

Fortfarande lång väg kvar att gå...

Hur går ekvationen ihop? Här sliter jag som ett djur på universitetet. Det finns flera hundratusen andra som gjort likaså och hur värderas en lärartjänst och universitetsutbildning när vi ser till de existerande lönerna? Vi pratar om framtiden och ett ansvar som få vill ta på sig. En hissreparatör med gymnasial bakgrund kan tjäna 28000 kr i månaden. En lärare i grundskolan har betydligt lägre än så. När ska samhället få upp ögonen och stötta skolan som är alla våras barns framtid?
 

Sverige.... En stor förebild för flera länder runt om i världen. Jag håller med. Men ta er en funderar över följande:


På gymnasiet läser kvinnor i högre utsträckning än män på de studieförberedande programmen. Det är allt fler kvinnor än män som väljer att vidareutbilda sig på högskolenivå vilket blir tydligt genom att kvinnor dominerar flera utbildningar och inom sjua av nio breda ämnesområden avlägger kvinnor i högre utsträckning än män examen. Vi följer de gamla traditionsmönstren däremot genom att fler män väljer yrkesförberedande utbildningar på gymnasienivå och majoriteten är män på det tekniska området på högskolenivå.


Fråga er nu vilka det är som sitter på toppositionerna i samhället? Män. Hur många kända, kvinnliga advokater kan ni räkna upp? Och hur många manliga? Dessutom har män högre lön än kvinnor oavsett utbildningsnivå!

Fredag

bästa dagen på veckan! En inledning till helgen och med vetskapen om att du har hela dagen framför dig!
Idag är en bra dag


Det är fredag


Jag vaknade tidigt av solen


Det är kallt. Men det gör inget. För jag är glad ändå.


Du är din egen lyckas smed

Sommarkvällarna kom... och sommarkvällarna försvann...

Jag vill ha semester!! Jag BEHÖVER semester
Ena dagen....

Går en man med en kpist (som visar sig vara en air soft gun) på Olaus Magnus väg och nästa dag knivhuggs en 70-årig man vid kiosken.. Något säger mig att någon i mina trakter inte mår riktigt bra just nu....

bonjour

I min illusion dricker jag min cappucino på ett fik i Paris och har semester. Men verkligheten innebär en cappucino från min egen espressomaskin i mitt egna vardagsrum framför teven. Det behöver inte vara så tokigt det heller om man bara visste att man skulle få vara ledig. För idag är ett sådan typiskt ruggväder då man bara ska hänga på fik eller mysa med en bok i sängen. Men jag förblir stark och pallrar mig iväg till skolan nu till min härliga textanalys! För är det något som är värre än allt annat jag har sagt så är det ändå pessimism. Är det bara jag som tycker att vårt samhälle börjar förvandlas till att tycka att sarkasm och pessimism hör till standard?

Nej tack. Behåll båda fötterna på jorden och behåll alltid en extra gnutta optimism för att kunna vandra så kan jag lova att din livssyn kommer att förändras.


Kriminiella i mina trakter

Idag kunde jag till min förvåning läsa i Metro om att polisen fått ett tips om en man som gick omkring med ett automatvapen på olaus magnus väg ett kvarter från mig. Automatvapnet visade sig vara en soft air gun men mannen är fortfarande anonym.

Man går aldrig säker genom livet.

Prins prince

I dagens samhälle får vi vara våra egna prinsar. Är det inte så vi blir uppfostrade idag? Likt askungen tappade sin sko på bal tappade jag min i dansstudion. Så jag satte mig på min vita riddare på jakt efter den förlorade skon för att skon skulle få hitta hem.

I did it!Du anonyma... ?.... som svar på din fråga så känner jag inte igen boken. Det var föreläsningsanteckningar jag författade och vilken källa förläsaren använt sig av vette katten

Var bor du lilla råtta, i en hatt...

Mus på vift

Grandma med kärlek från de 13 barnbarnenUpdate

Just nu läser jag religion i samhällskunskapen.Jesus
Moses
Mohammed


Vad har de gemensamt?


de har alla tre samma fader.Gud
Adonai (Herren - Ha-shem (Namnet)
Allah


Vad har de gemensamt?

det finns bara en Gud i religionerna men däremot finns det olika namn på denna Gud


Bibeln
Koranen
TorahÄr de så olika?

Större delen av innehållet från gamla testamentet är detsamma i alla tre skrifter.
Likheterna mellan religionerna är fler än olikheterna. Det är inte religion i sig som skapar konflikter i världen utan politiken runt den. Kom ihåg att människan ensam är ansvarig för sina handlingarFörsmak av Indien
Idag började jag förbereda mig inför Indien genom att gå på min första Bollywood-lektion. Det var dessutom roligare än jag förväntat mig att det skulle vara!

Det är en dans som får en att känna sig kvinnlig och vacker med alla sina rörelser och handformer men utan att det ska behöva bli sexistiskt överdrivet. Den stora skillnaden mellan indisk dans och mellanöstern är att man inte använder rullande höfter utan rörelserna i bollywood är mer raka när man rör på höfterna.

Nu är mitt nästa mål att det ska visa sig att jag är en naturbegåvning så att jag när jag hamnar i Indien i vinter kan dansa med lokalbefolkningen och vara värsta coola västerlänningen. Vem vet? Kanske hamnar jag i en Bollywoodfilm med? Sån där henna på händerna kanske skulle vara något att komma hem med? Ren konst...


Det får bli till att se en Bollywoodfilm snart! Någon som är intresserad?

Eyespot


Tänk om man kunde ta kort med sina ögon! Som en kamera! Tänk vad lätt man skulle kunna fånga ett ögonblick man vill minnas när man bara behöver blinka en gång extra hårt. Då skull ejag ha tagit kort på lilla ett-åringen på dansskolan idag med mohikanfrilla. Och så skull ejag ha tagit ett kort på flugsvampen som bor utanför vårt hus. Och så ett kort på mig själv såklart. I mina unga dar....... Jag vill bo i en svamp annars får jag kramp....

Morgonstund

är guld i mund när man lyckas skapa sig tid. Tiden blir till harmoni och en bra start på dagen. Min nya favorit är att äta frukos framför nyhetsmorgon. Har aldrig tidigare följt nyhetsmorgon varken på svt eller tv 4 men det senaste året har jag äntligen kultiverat mig och sett det roliga i det! Även om det abra handlar om 20 minuter så lyckas de alltid med att jag kliver upp ur tvsoffan och är engagerad i ett nytt ämne! Antingen blir jag engagerad, berörd eller helt enkelt mer vis om livet.

Idag smutskastade sossarna och moderaterna varandra i tv 4 nyhetsmorgon. Politikens arena måste vara en dagisplats för de äldsta barnen. De har mycket bra att säga men jag slutar aldrig fascineras av debatternas form. Ett är då säkert och det är att de kan visa sina ståndpunkter klart och tydligt. Men gott folk. Kom ihåg att en dialog är en diskussion där man lyssnar på varandra och inte en argumentation. I en dialog är jag inte ute efter att övertyga dig om att jag har rätt utan vi är båda med i samtalet för att lyssna på varandra. Det måste vara den största skillnaden mellan det vardagliga samtalet och den politiska debattens diskurser.

För alla chokladfanatiker

den 10-12 oktober är det chokladmässa igen på Nordiska museet

Kommunikation

är grunden i ett förhållande


Kärleken är kärnan men utan kommunikation byggs inga broar.

Söndag = filmkväll

Jag kunde inte motstå filmkvällen så det fick bli värt att sitta och plugga nu innan sovdags. Efter att ha varit den stöttande flickvän som jag faktiskt är och sett på min kära pojkväns innebandymatch åkte vi och Jonas och inhandlade till en tacomiddag och hyrde en konstig film som jag inte ens minns namnet på men som hade det mest meningslösa slutet. Ibland är tacos extra gott och det var det idag. Det roligaste med tacos är också att man kan variera den in i det oändligaste. Idag blev det det klassiska ihop med tsatsiki, feta, nachos och avocado. Mumma!


Men återigen så förundras jag över hur fnask säljer sig så billigt. I filmen idag så kostade det cirka 500. Men när jag sett på realitysåpan Cops och civilklädda poliser raggar upp fnask som säljer sig för 10-20 dollar så kan jag inte låta bli att fundera över att en kropp borde vara värd mer? Eller?? 20 dollar borde bara räcka till en dans!


Ja nu ska vi inte tro att jag förespråkar prostitution... Absolut inte. 

RSS 2.0