Idag

image285

Får jag lov?

En dansande lax!


image284

I Sikhjälma
sitter en fiskmås som heter Emma och väntar på att jag ska komma tillbaka i sommar. Det är trevligt att ha vänner

image283

Idag är jag stolt

För sex dagar innan deadline är jag klar med båda mina examinationer! Jag applåderar för mig själv och kan gå och lägga mig både lugn och nöjd.


Så.. Nu till det sista... Hur jobbar man på ett roligt sätt med tidsaxeln från Big Bang till idag... Det är den stora frågan!

Sol

Härliga sol! Äntligen är vädret på min sida!

I dag var jag på en bondgård ute på Värmdö med jobbet. Det var sjukt vad mycket djur de hade! Gäss, ankor, höns, lamm, kaniner, grisar, yes you named it!

 Har med mig färska ägg hem. Härligt! Inte så dumt att jobba under sådana här villkor.

Om...

Det här hade varit en speciell dag som kanelbullens dag eller internationella kvinnodagen skulle det idag ha varit "klä dig så fult du kan"- dagen. Helt otroligt hur folk kan klä sig egentligen! Och då är jag inte så noga i min bedömning.

Ibland kan man sakna småstadsidyllen. I allafall detta med att kunna cykla eller gå överallt utan större ansträngning eller problem. I morse när jag promenerade till skolan i Falun cyklade en gubbe förbi mig på ettans växel. Det såg lite jobbigt ut. När jag gått i 10 min kom han cyklandes förbi mig igen, fortfarande på ettans växel och en cigg i munnen. Det måste ha tagit tid för herrn att cykla!

Tenta som inlärning?

Nej! Går snarare in och ut. Men jag hoppas att det ska stanna inne ett dygn nu! Ska artdugga över fåglar, växter och småkryp. Inte mitt område direkt. Det suger med andra ord.

Annars är Falun bättre med sol. Senast jag var där var det snöstorm här i Gävle och Falun fast det var slutet på April. Imorrn = Sthlm igen. Mycket plugg nu men det handlar om en vecka till innan "sommarlovet" sätter igång! Heja Emma Heja!

blabla

bla bla blabla blabla blaa blaaa bla bla blaaaa! BLÄÄÄÄÄ. Hemtentan suger.

Jag ska äta lasagne idag.

OCH träffa Hobbe

image281

aborrar

en stor fångst blev det! 74 st aborrar att filea! Otroligt!

Helgen har spenderets på landet. Härligt. Jag är rosenkindad och stationerad i Gävle. Det är trevligt. Men Falun ska bli mindre trevligt.

Idag fick jag julstämning i sommarvärmen.. Man är inte riktigt klok alla gånger. Kanske en effekt av att ha firat jul utomlands. Nej ett halvår till får det vänta. Sol, semester och härlig sommar vill vi ha.


Jerusalem

Jag kan inte ens minnas senast jag var och åt falafel på Jerusalem, Götgatan... 25 kr för stans godaste falafel borde man väl ändå kunna unna sig oftare? Även en student som jag....

Jag drunknar i kurser! Abstinens! Har man väl börjat kan man inte sluta... Det finns så mycket jag vill och så mycket jag tänker att min hjärna spänner sig och säger med skarp röst att jag måste lugna mig. JA. Jag ska..... Men jag vill inte. Mamma.

Gratis är gott!

Och i morgon ska jag äta gratis mat och njuta av det! Skolan bjuder två dagar i rad för att vi ska sällskapa med inbjudna handledare. Jag säger inte emot! Säger inte nej till gratis kaffe heller!


Jag har fastnat i träsket. Plugg plugg. Men nu måste jag avbryta. Scrubs började precis så det blir ju en bra orsak.


Hjälp! Min månobservation! Bye!

Morgonstund har guld mund

Men idag är det mest knas i munnen! Jag tror inte riktigt att jag vaknade förrän kaffekannan åkte ner på golvet i tusen bitar... MIIIIN kära kaffekanna som jag har haft sedan jag flyttat hemifrån för 7 år sedan! 79:- på I ca Maxi..


Rest in peace


Det värsta av allt är att bryggaren står kvar och ser undrande på mig vad jag har gjort av hans kompis!

Vägen till jämställdhet

För att bli jämställdheten, jämlikkhetens eller whatevers land. Vart ska vi börja tro? Kanske på BB? Är det inte orättvist att de nyblivna papporna inte får stanna kvar över natten hos sina hälftar och sina nykomna barn?


Ska vi börja någonstans kanske det är på BB?

image280

På G just nu

image277
image278                   image279

Puh!

Hemma efter ett långt arbetspass! Från 13 igår till kl 15 idag. Nu förtjänar jag en dusch och nya fräscha kläder. De jag har på mig nu luktar av en salig samling barn.


Marängsviss är underskattat kom jag på idag! Fast vi körde med jordgubbar istället fär banan. Sommaren är verkligen glassens högtid. När jag var 10 år vann jag lika mycket glass som jag vägde då. Familjen hade glass i frysen hela sommaren. Säg mig.... Var inte det tider? Och blev ni inte sugna på glass nu?


image276
Dagens citat från en arbetskamrat vid glasstunden:

"Det är jobbigt när huvudet vill mer än magen".
Vilka vill henka på?

Den 1 juli på självaste mina föräldrars brölllopsdag kommer Gnarls Barkley till Stockholm och spelar på Nalen! Kalas tror jag!image275

Carpe Diem som min far sa idag

image270
Idag skulle vi fira! Vi gjord hemma gjord pizza... Mmm! Min är den vänstra sidan med chevréost, färska champinjoner, bladspenat, cashewnötter och tomat. Robin säger att han äter för två och jag för en halv.
Ser det inte gott ut? Pizza a´la Emma. Helst ville jag ha valnötter istället för cashew men de hade inga varken på coop eller hos araben! Tvi fick jag!

image274Jag drack ett glas rött till för att sätta pricken på i:et. Till sällskap hade jag en skön herre

Vinden har vänt

Jag har klarat saltentan! OCH jag har kommit in på en kurs som jag vill läsa nästa år!


Idag sjunger änglakören; HALLELUJA HALLELJA HALLELUJA HALLELUJA HALLELUUUUJA!


Detta ska firas på något vis!

Sommarens fiende

Kommer vara fler än någonsin!! Kanske är det läge att vaccinera sig mot fästingviruset.. Har gjort det förrut men knäppa jag var inte smart nog att ta en påfyllning i tid så nu är det dags att börja om på nytt! För en sådan här med otäcka sjukdomar vill man ju inte råka ut för!Livet

är en ständig utveckling för att bli en bättre människa. Idag har emmut skapat dagens mantra i utvecklingen mot ett bättre jag."Man ska inte vara självkritisk. Andra kommer alltid vara det ändå så då kan man lika gärna vara snäll mot sig själv".


Sanna ord

Naken och god

image267
Jag skulle vilja kunna laga mat som Jamie Oliver a.k.a nakna kocken. Då skulle det minsann inte bli någon tokig middag ikväll! Åt en gång på hans restaurang i London... Mycket olja var det! kom ut olja ur porerna i en vecka efteråt kändes det som.. eller var det bara avgaserna från luften? Kändes gjorde det iallafall!

dunkelt

Jag har fastnat i ett dunkelt mörker av plugg, förkylningar och nedräkning till sommarlovet. Jisses som jag längtar! Jag går på mina sista reserver just nu där jag försöker övertala mig själv varje dag till varför jag gör detta. Tre veckor idag... 21 dagar. Wohoo!

Motgångar

Är inget för mig just nu. Men efter regn kommer solsken sägs det och det är väl för att vi söker hopp i de mest hopplösa situationer. Förkyld är jag med.

titta vilken fin video jag gjort om Björken Berit. Och nej Veronica. Det är inte om dig ;)Björken Berit

Någon?

Som vet hur en ärtplanta växer om den växelvis får vara i mörker och ljus? Inte jag heller.. Jäkla naturvetenskap..


Snart dags för dagens genrep. Vakna... Frukost... Plugga.. Dansa.. Dansa.... Dansa.... Mat... Smink... Dansa... Dansa... Dansa.... Hem... Sova... Japp! Så ser min helg ut! Min belöning kommer i form av blommor. Härligt! Igår gick min syster J och hennes pojke J:s skrik inte att missa från publiken. Far och mor var söta på bänkrad två med. själv försöker man tänka på att inte titta inte titta... Tänk på dansen!! Det är ett tufft jobb att stå på scen!

Hela Stockholm dansar och ler

I varje fall jag! Showen idag gick rätt bra. Får hoppas att morgondagen kommer kännas toppen! (håll tummarna för en liten tummelisa)


Men dras med en förkylning gör jag... Men som en äkta star tampas jag tappert med den!


Nu ska jag kollar på en film.. Min bäste väns bröllop går på tv verkar det som. Har nog sett den förr men passar bra att se en film som man inte behöver vara så värst engagerad i today. Robin är at party. Men jag säger no no.


Idag var jag och mami och fikade på Skanskvarn. Det var härligt. På varje höjd, på varje kulle såg man förrut väderkvarnar i Stockholm som var väderkvarnarnas stad. Kan man aldrig tro!  Skanskvarn är en av två som är kvar. Redan år 1850 byggdes den, inte dåligt. 

Men boka då!

Till min dansuppvisning på vasateatern!


Rör på påkarna! Under tiden står jag här halvt viskande och halvt sjungande... Love me love me...


Charrol har fyllt år så ikväll blir det dinero på Primo Ciao ciao. Stans bästa och lyxigaste pizza! Hoppas de har någon med chevre......? Med ett glas rött till?  Emma and Charrol here we go! Och så jag då.. Emmut.image266

Björken Berit

Även om jag inte är någon större vän med björken så har jag gjort en förberedande lektion med ett bildspel om Björken Berit! Häftigt värre!

Här är ett förberett dramaspel till småttingarna om fotosyntesen!


Roller och repliker:


Klorofyll - Klorofyll, klorofyll.

Socker - Jag är söt, jag är stark, jag ger träden bark.

Sol - Bränn bränn.

Vattnet - Dripp dropp.

Koldioxid - Yo! (Är hiphopare och gör lite passande rörelser, dvs. en "cool dioxid".

Syre * Suger in luft.* (Det låter som ett norrländskt ja.)


Visst ser ni det framför er?

Atjooo!

Pollen is everywhere! Idag blir det en tripp till återvinningen och Kungens Kurva med bland annat Ikea för lite nyttiga grejjer till balkongen! Om man ändå hade mer pengar.

SKÄRPNING

eller vad säger ni?


Har varit lat på bloggfronten! Nu får det bli nya tag som gäller!

nedräkning

av terminen! Den 4 juni smäller det! Jag, Cami och Jojje har redan planerat dagen till fullo sedan fornminnes tider börjar det kännas som. Denna termin har varit låååång, dryg och tråkigast av dom alla. Men jag antar att jag heller aldrig varit så flitig heller då jag pluggat 200 % + jobbat en massa.


Jag vet... Jag är galen.Idag fick min kusin och hennes sambo en son. Sött.Idag fick jag vara självömklig. Jag fick åka till närakuten nio ikväll för att jag inte fick ut en plastgrej ur örat. Den åkte ända in till hjärnan verkar det som. Av någon anledning lyckas Robin aldrig vara med mig när sådant händer. Antingen jobbar han eller så är de något annat. Men jag klandrar honom inte. Fast just i sådana situationer blir jag som barn igen och vill ha någon som tycker synd om mig, ordnar och ringer alla, klappar mig på huvudet och matar mig med choklad. Typ

Love me love me

say that you love meKom och var min vän. Se mig dansa i helgen på VasateaternBiljetter
köpes härimage264
Sniglarna tar över världen

I morse när jag gick hem var dom överallt på cykelbanan! De var så många att jag inte hann räkna dem ens. Men daggmaskarna hann jag räkna... Tre var dom. Tjocka och feta.image262

RSS 2.0