Julen 2008 i bilder

Mamma är en stjärna i köketTripp Trapp TrullMånga paket vill man ju ha på julafton

snapsvisor blev det förstås

Mamma fick vara tomte för första gången i sitt liv

Mamma och Pappa jobbar på olika ställen i olika städer men fick likadana julklappar av sina jobb. HAHA

Vårat jesusbarn i julkrubban ändrar skepnad under helgens gång. Från en vindruva till en nisse till en munk till en valnöt

Juldan = fest

Nu är det jul igen nu är det jul igen

och julen varar ut till påska!


Här ligger jag i barndomshemmet och fasar över att dagarna går för fort! Jag kan nästan säga att jag bor på ett hotellrum och jag har fått rummet deluxe med tv. tv och dator i ett, vem kan klaga?


Kanske är det läge och sova så att den mest mysiga frukosten kommmer i morgon bitti med änglaspelet och julmusiken!

Det...

är nu officiellt jul!


Jag är nämligen hemma i Gävle


Peace

Friday

utspelade sig på fridays! Jag och mina klasskamrater firade att vi klarat denna termin genom att äta på äkta amerikanskt vis! Så skönt att äta ute i ett sällskap där alla tecknar! Jag får möjlighet att hänga med i allt och slipper anstränga mig!
Det var någon som sade någon gång (tror det var emmut) att jag borde försäkra mina händer eftersom jag behöver använda dem flexibelt i min yrkesroll. En viss poäng finns det i det trots allt!

Någon?

Är det någon som vet hur det känns att ha halsbränna en vecka i sträck så att när man böjer sig ner kommer syran upp i näsan. Läbbigt!


Inatt ropade jag i sömnen åt Robin.. Robin.. Roooobin... ROOOOBIINN!! Jag trodde jag var klarvaken och sade åt Robin att sluta spela gitarr och att han till slut kom in till mig. Robin säger att han låg bredvid mig i sängen hela tiden. Jag är inte 100 procent övertygad men så är det väl när man pratar i sömnen...? Någon?

Lite gör så mycket

När man jobbar med sådant som jag gör där man ger så mycket av sig själv betyder så lite mycket. Idag fick jag en omtänksam present från en mamma som inkluderade en liten söt hyacinth. Jag hade små krukor hemma men för en pytte-hyacinth blir en liten kruka en jätte. Jag fick sätta igång min kreativa tankeverkstad och det resulterade i att hyacinthen planterades i mitt legendariska partyglas!Var dag är en fest!
Det är en ära för hyacinthen att få leva sina sista dar i detta glas med sin omtalade historia från Avesta år 2002.


Framåt!

Framåt ni bataljoner
av puddingar och kalkoner
ät inte mina makaroner!!

Yes!

Min Robin var en karl idag vilket ledde till att vi äntligen har rinnande vatten i köket igen! Vattenledningar är ett underskattat fenomen!

Någonsin sett Hans och Gretas hus?Nu är det jul här i vårt skjul
Nu är det jul tomten är ful,
alla barnen sover trallalalalala.
Sälen here we comesSälen i nyår är inte så dumt! Emma och Marcus bjöd in oss till nyår så nu sätter vi oss i punton med Hobbe och Juho på nyårsafton för en trevlig helg men ingen älg (förhoppningsvis!!).

Tentaplugg

all day longJag, föreläsningsanteckningarna och en massa frukt i mörket. Vår vardagsrums-lampa är kaputt! Inte ens nya glödlampor glädjer honom.

Utseendet spelar visst roll
jag tycker jag är rätt duktig på att slå in klappar!


Ett besök

på etnografiska museet var längesedan så det var på tiden Madeleine och jag pallrade oss dit! Det var toppenbra där som vanligt och vi åt lunch på Babajan som är en av de mysigaste ställena jag vet. Och nu ska de flytta till söder! WOHO!

Såna här solglasögon använder eskimåerna. Väldigt Hi-tech
Det var en fotoutställning från Sven Hedins resa i Persien. Ser ni Robin på fotot?

I min fortune-cookie

I min kinesiska lyckokaka lyder orden:


A NEW FRIENDSHIP WILL BRING YOU ETERNAL HAPPINESS
Jag är tveksam. Just nu försvinner fler än vad de kommer

Friday

Och den startade bra med en lunch i emmas kvarter!


Jag åt en chevre och grönsakssoppa som var himlans god med solrosskott i! mmmm.. Värmde gott i lådan


Minnen från landet i fjärran

I rättare sagt landet på andra sidan jordklotet, rättare sagt Australien. Jag köpte nämligen hem passionsfrukt i veckan och det är minst sagt en besynnerlig frukt. Dels är den lila utanpå men gul inuti. Dels är konsistensen konstig med prickar som har underligt tuggmotstånd. Påminner om musslor! Men jodå... Visst är de goda!Minnen från Australien Jan-April 2004
Det är nåt som inte stämmer..

Eller har jag missat något? Jag har sett underklädesreklam för både Lindex och Cubus nu innan jul men inte HM? Var är den återkommande årliga debatten?


GRATTIS alla Malin på din namnsdag!

Idag känner jag mig mer som en Malin än vad jag någonsin gjort. Faktiskt

Kvack

Viker barnens tvätt gör jag med på nätterna. Vem skulle inte vilja ha den här tröjan? Dock några storlekar för liten för mig själv!Adventsté

Under nätterna jag jobbat har jag bokstavligen pimplat adventsté. Grönt te med smak av apelsin, kanel, ingefefära och rostad mandel. MMMM! We like
Lek med ord

Veronica och jag diskuterade våra och andras namn idag. Jag tyckte att Emmademma Haddadi låter som en titel på en raplåt. Hon kom med texten:Emma och Robban håller handen
Genom sin kärlek stärker de banden
och visst skall de ha många barn
att släpa på genom Stockholm sta´n
Yo!


Mycket kan hända av oseriöst snack

haha

Jag har en order om att läsa och sen skratta!

Krogtips: När man står där i baren och hänger med ett glas vin och det kommer fram en sån där kladdig jävel som inte vill ge sig skall man bara säga

 - Du, jag tycker du ska flytta till Gävle!
- Varför det? frågar han förvånat.
- För där behöver dem en bock som ingen tänder på!


Det är klart

att jag ska unna mig själv en julklapp!


Idag har jag gått runt och knådat mig själv. Så nu ska spänningarna bort! På ondag eftermiddag nästa vecka ska jag på muskulering (massage). Elevbehandling för 200 spänn som gör att man slipper ruinera sig! Underbart ska det bli!

2 advent

Juli aoch Jonas har gjort en pepparkakskyrka

Sommar och sol

och vi har kort tajt kjol

Sommar i december är inte tokigt!


f

Sånt är livet

sånt är livet sånt är livet
så mycket falskhet bor det här
den man förlorar finner en annan
så håll om vännen du har kär


2 advent. Och jag är minst sagt seg efter helgen! Vad kan då inte vara bättre än att jobba i natt? Vara ledig förmodligen.

Varför

kommer det sig att fläktarna vid tunnelbanans ingång/utgång ibland tar i så det brakar? Känner ni igen er? Det är både som en klackspark och en spark i ansiktet!
Det börjar dra ihop sig

tre nya alternativ står på val och nu närmar det sig sitt slut snart för action!
Äntligen!Börjar det vända mot bättre tider! Boräntan sänks denna månad! Tjoho!

Julbord

julbord på Tyrol! Hör och häpna! Inte pjåkigt för min branch! Allt som är gratis är gott! Julbord, vin och hemskjuts = en lyckad tisdagkväll! Nu känns det som det snart är helg igen! Nu har definitivt julstämningen kommit för att stanna!

1 dec

idag den 2. Efter att jag haft ett över två månaders långt uppehåll från att jobba är jag nu tillbaka! Den 1 dec fick jag börja igen och det var precis vad jag gjorde genom att sova jour. Ingen tokig start! Det gör jag mer än gärna! :)


Nu är det bibblan som gäller och jag ska försöka lära mig lite kinesiska! Eller rättare sagt teckentranskription.... Så om ni ser någon sitta över ett teckenspråkslexikon och slita sitt hår så är det jag! Kom och säg hej vettja!

Inte har jag kunnat borsta tänderna heller.. Glömde tandborsten hemma! Fick nöja mig med att gurgla munnen med barntandkräm. Härligt.

Hemlängtan

Jag längtar hem till Gävle. Vilken tur att det är mysig jul snart! Så om 21 dagar, eller tre veckor, sätter jag mig på tåget hem till mama och papa!

Vet ni hur man renoverar ett kök?

Inte vi heller. Eftersom vi båda står med tummarna mitt i handen så är det tur att jag har Mac Gyver till pappa! Pappa kom till vår undsättning, pålitlig som han är! Även om vi just nu är utan både rinnande vatten och gas i köket så rullar det nu framåt!
RSS 2.0