Harmoni

Jag älskar morgonstund med guld i mund. För mig är morgonstund guld när man vaknar (inte alltför sent men inte alltför tidigt heller).. Är ledig... Känner ingen stress men har ändå roligt framför sig under dagen... Kan äta frukost i lugn och ro.. Läsa tidingen/se på tv/surfa på nätet/ eller höra radion i bakgrunden...


Idag är en sådan dag.


Om en timme när morgonen går över till dag ska jag väcka Robin, dricka kaffe och sedan sakta men säkert ta mig till min käraste vän i Avesta. = roligt framför sig under dagen.


Höst i Gävle...


och överallt annars i Sverige också förstås. På några ställen till och med vinter!


Två dagar med höstlov har jag turen att ha! Underbart skönt! Ska det inte alltid vara så här? Men det är klart.. Ledighet är alltid bäst när man vet att man har ett jobb att gå till. Då njuter man av stunden!

Mamma och jag tog en lång promenad i den friska kylan i morse. Jag tycker om promenader men inte att ta dem ensam. Det blir inte så många promenader annars med andra ord! Så sällskap idag var dagens guldkorn. Man hinner ventilera många tankar om livet under en promenad.

Annars har jag firat pappa, träffat mormor och ätit en masa gott! Imorgon kör vi vidare till Avesta och min maskeradutstyrsel är nu klar! Det blev bättre än jag planerat tack vare en finsihed touch idag.

På återseende gott folk!





Kärlekens dag




Idag för 4 år sedan kom du hem och det blev du och jag





Vad är ett liv värt?

 

20 månader fick 16-åringarna för att ha tagit livet av Therese i Stureby... Är man 16 år vet man väl ändå vad som är skillnaden mellan liv och död?? Nog visste de konsekvenserna när de gjorde vad de gjorde! Är en ungdoms liv bara värt 20 månaders ungdomsvård när man tänker på hur många fantastiska år hon kunde haft framför sig? Hemskt! Jag hejar på hennes familjs överklagan


En helt vanlig tisdag



Blev en mycket trevlig tisdag. Efter jobbet mötte jag först upp Louise som jag inte sett på länge! Vi fikade och hon fick skvallra om glada nyheter i livet! Sedan tog jag mig hem till Madde och hon bjöd mig på middag med förrätt, varmrätt och en kaffe efter maten. Summan av kardemumman är att man ska ta vara på alla dagar i veckan, med andra ord även dagarna mitt i veckan.



Pyssel



Jag hamnade på Panduro.. Det är lite som att vara barn och befinna sig i en leksaksaffär.
Handlade de söta burkarna och annat smått och gott.
Så nu har jag gjort mig en egen receptbok!
Jag tycker den blev fin.. Tycker inte du?




Lunch hos Emma



En regnig söndag tog jag mig ut till Emma på Gärdet.
Vi lagade italiensk pasta och umgicks vid matbordet.
En helt vanlig söndag.





Jag med Julias glasögon




hahahahaha



India! Here we come!



Vi har bokat en vecka till Indien! Mina drömmars mål blir av!


Vi lyfter på självaste nyråsafton och kommer att fira tolvslaget i Indien! Väl på plats kommer vi att bo i en svit för 2 personer + 2 barn. Men eftersom vi inte har några barn med oss så betyder det extra mycket plats till oss!


Det kommer bli underbart att åka iväg på semester tillsammans bara Rpbin och jag.


Det är inte bara jag som fyller år snart




Därför pysslade jag med kort till två kära









Och passade samtidigt på att pimpa tändstickaskarna.




Halloween som barn





Idag...




önskar jag att jag som mina elever var åtta år igen..
Att jag hade höstlov...
Att jag kände mig älskad, uppskattad och förväntansfull.




För inte så längesedan...


var det sommar



Denna look...













lanseras nästa vecka.. Den ska jag klicka hem! It´s tutu cute och passar en ballerina som mig!


Saker jag vill ha från Panduro



Burkar från Tilda



 Dekorpapper


Dekorknappar "cupcakes"

 Fint sy-kit




Junibacken



Idag har jag varit till Junibacken och hämtat inspiration. Mysigt att åka sagotåget och lyssna på Astrid Lindgrens röst. Tänk att jobba där! Undrar om personalen har mysigt eller om det bara är drygt med alla ungar?


En Bamsebok resulterade dagen i vilket fall i.







Vi flickor tre




och Ture som faktiskt tror att han är en människa tog en promenad från Östberga till Skärmarbrink. Väl här i Brinken putsade mamma fönster och Julia dresserade Ture. Lilla jag köpte mig en ny blomma till fönstret.




Julias sushi-skola

 

Idag har jag haft en trevlig kväll med mama och julia. Vi har gjort sushi, druckit gott vitt vin till och fått massage på köpet. Sushi var spännande att lära sig, vinet en smaksensation och massagen underbart skön!




En fredag i min smak



Emma kom över till mig och vi gjorde en ny variant av Emma & Emma- slår-ihop-sina-hjärnor-pizza! Självklart we goes green och det blev aubergine, champinjoner, tomat, vitlök. parmesan, cashews, oliver och gouda för vi gillar det goda här i livet.


Vad passar inte bättre till det om inte lite rödtjut och idol? Sen att fel person åkte ut med tanke på vilka som är kvar är en annan saga.


Som den pensionär (eller nåt) som jag är så, så är jag ytterst nöjd med min kväll. Det innebär att jag nu går och lägger mig helt tillfreds med kvällen redan nu för att vara fit for fight för helgens utmaningar. Till skillnad från min kära sambo som jag slagit vad med om att han hamnar på Golden Hits ikväll.


Godnatt kära Sverige!




Helg



Veckan slutade inte så bra...


Så jag bestämde mig att den skulle börja bättre! Vilken tur att jag hade världens godaste chokladkaka hemma då!




Allrakäraste syster



Idag återfick jag min förlorade syster. Vi hade inte setts sedan början på augusti så det var på tiden! Vi åt smarrig soppa och tog en promenad. Söta, lilla Ture fick jag gosa med också! Det var ett kärt återseende med honom med.. Det känns som jag var hundvakt åt lilla valpen härom veckan när det egentligen var under försommaren. Vart tog sommaren vägen med andra ord?


Denna torsdag blev en tjuvstart på helgen! Njuta av middag, gott sällskap, vin och no tv är lyx och kvalité.




melankoli



Idag är en sådan dag då melankoli är ett passande ord


Bokat och klart








Förra året fick jag en hotellnatt  i julklapp av käre far min. Presentkortet har legat och väntat på rätt tillfälle i min byrå och det rätta tillfället har nu kommit!


Fredag den 6 november fyller jag år och då ska jag och min kära pojkvän checka in på hasselbacken ute på Djurgården. Det blir en sväng till gymmet, relaxen och sedan en middag på restaurang Grill. Vad underbart det är att ha något att se fram emot!


Idag bakades det...



lantbröd med solroskärnor i Emmas kök.



Tänkvärt



Eftersom jag ju faktiskt är lärare kan jag inte låta bli att vidarebefodra....


"Språket är mänsklighetens mest fantastiska uppfinning, som föregår allt och skänker allt sin beskärda del. Utan språk ingen vetenskap, ingen teknik, inga lagar, ingen konst, ingen kärlek".

J. M. G. Le Clézio, nobeltalet 2008


Kaffe på morgonen är ljuvligt



Wake up naked drinking coffee

Making plans to change the world
While the world is changing us
It was good good love



Laddar för vintern



Idag kände jag mig vuxen och handlade hem viktiga saker till vintern. Dvs. en ny vinterjacka (en Fjällräven blev det) och ett underställ (bildbeviset kommer att visa er alla hur jag kommer att se ut under mina kläder i vinter!).

Eftersom jag är smal som en planka är jackärmarna för korta (eftersom jag nu inte vill se ut som en michelin-gubbe vilket jag gör i för stora storlekar) eller att byxlängden är för kort på byxor som faktiskt måste vara tajta då det ska vara under andra byxor, underbyxor - you named it. Men det löser jag med långa ärmar kontra höga strumpor! Motgångar föder medgångar!



Emmas kockskola

Värlens enklaste sätt att göra egen tortellini på:

45 stycken:




1. Mixa 150 gram chevré med 1 dl creme fraiche.

2. Spritsa fyllning på Wontonplattor (köpes i asiatiska livsbutiker) och rulla ihop dem.

3. Koka 3 minuter i saltat vatten.






Lägg på fyllning.



Rulla ihop men lämna någon centimeter för "konstens" skull.



Nyp ihop.



Klara för att kokas.


En skattkarta



Ligger och väntar på mina elever i deras klassrum




Idag när jag kom hem...



möttes jag av kärlek.







Och ja... Bara för att.. För att det är kärlek.


Fullkomligt älskar









tavlan vi hittade till köket förra helgen. Lika mycket om inte mer älskar jag min nymålade rosa pall!








Hösten är ett faktum

Det börjar bli allt mörkare på morgnarna och beckmörkret kyper sig inpå allt tidigare på kvällarna. Hösten är ett faktum! Efter en fin septembermånad så måste jag nu börja förbereda mig inför en kall vinter. D-vitaminen som faktiskt hjälper ska göra mig piggare men hur ska jag göra för att slippa frysa? Mitt eviga vintermotto handlar om jakten efter värme.

I år kommer den jakten bland annat bestå i ett inköp av en ny vinterjacka och om jag känner mig rätt kommer det att resultera i en fjällräven. Ulltröjorna åker upp från källaren och understället snart på mig. Om ni förstår hur mycket jag fryser så vet ni vilket projekt detta är för mig! År efter år... Att frysa tar på krafterna, kroppen och humöret! Förhoppningsvis får jag slappna av i allafall en vecka utomlands men vem vet?



Om jag hade haft en liten knatte skulle denne definitivt haft en liten mini-kånken!




Í´m gonna make it to heaven

FAME
I'm gonna live forever
I'm gonna learn how to fly--high!

I feel it comin' together
People will see me and cry. Fame!



OHHH en sådan underbar danslektion! Det riktigt spritter i kroppen och jag vill dansa mer mer mer! Damn it.. Två dagar kvar....


I helgen är det premiär på filmen Fame. Den vill och ska jag se med mina två dansflickor Pau och Leila!


Ah, ha, ha, ha,
Stayin' alive.
Stayin' alive.....





Spontan är bara mitt förnamn

Åhh vad jag älskar days like this. Eller dagar som igår.

Jag åt en hotellfrukost hemma tillsammans med min kära och våra vänner från Karlskrona. Tidigt gav de sig sedan av hemåt till deras dotter.

Sedan har jag och sister Mads kommit in ordentligt i vår tradition om en söndagsdate på café varje vecka. Gin Rummyn går det lite si och så med beroende på hur många vi blir. Det är ju meningen att lill-sis Jude ska vara med men hon har lyst med sin frånvaro!

I vilket fall som helst så bestämde vi oss för att shoppa till papas födelsedagspresent. Nu var jag nära att säga vad det blir men det passar inte särskilt bra att försäga sig! Sedan bestämde vi oss för att vi var sugna på en söndagsmatiné så vi hamnade på biografen Saga och såg Coco Chanel-filmen. En riktigt mysig eftermiddag fick vi.

Sedan blev jag bjuden hem till Emma. Det var också spontant och trevligt! Hon bjöd på mörk choklad och glass med rabarber och svarta vinbär. Vi kollade på Top Model och hade kvalitetstid tillsammans.

Detta var livskvalitét i första klass! Högsta klass! Jag älskar att driva runt med någon jag håller kär och bara hamna där man hamnar. Harmoni är mitt ledord. Stress är min fiende.


En fredag kväll



på medborgarplatsens tunnelbana i Stockholm kunde du se detta. Och ja till er som undrar.. Det ÄR Robin.




RSS 2.0