Pakten

Jag och mina älskade tjejjer har en pakt som vi slöt i Bulgarien 2003. Den går ut på att vi ska åka iväg på semester tillsammans med varandra var femte år, bara vi och inga andra. I år är det dags och vi kommer ha det så bra! Nu har vi kommit in på planeringsstadiet och det kommer bli så spännande att se vad det blir! Känner mig garanterad till att det kommer bli minnen för livet!
 Marocko?
Egypten?

Fredag! Neeej torsdag!

Men det känns banne mig som fredag! Det vankas miniweekend! Kl tre ska jag ta mig till centralen. Bye bye stockholm. Vi ses snart igen!


Tänker på historiska inlägg om typiskt svenska saker. Ofta när jag tänker över vad som är typiskt svenskt så tycker jag inte att vi har en sådan utmärkande kultur. Men närmare eftertankar får mig på en ny bana. Som tidiagre nämnt, vad är inte svenskt om inte osthyveln och diskborsten? Och sen att vi äter knäckebröd, firar midsommar, kräftskivor och surströmming.. Listan kan helt plötsligt göras lång.Men det som jag märker att de flesta ändå förespråkar när vi är utomlands.. den svenska sommaren! "Det blri aldrig mörkt! Aaaaaldrig!"

Hujeda mig

sånt barn jag är!Har haft ordentligt flyt med plugget senaste tiden.. Fortsätt så här Em.. You can do it. Ser verkligen fram mot denna helg! I morgon eftermiddag åker jag till Bobby i Avesta. Jag ska assistera sambo ett par dagar eftersom hennes grabb är borta så fasligt länge i Asien. Men i helgen ska vi inte klaga utan bara ha det underbart bra som alltid. Det inmnebär säkert rödtjut, ost och kex samt två kärringar i en lgh. Mjaa.. Det är nog mer givande än det låter. På köpet tänke rjag bli snygg i håret igen!På lördag åker jag till parentesarna i Gävle. DE är hemma! Och saknade har de varit! Det blir extra tydligt när de är lånt bort i fjärran öst så det har lett till att alla tre döttrarna tar sig hem till deras kåk i helgen! Här vankas det svensson svensson.


Vädret

inbjuder till soppa. Har precis varit på söder med Emma och druckit en mugg blue passion- te... Rogivande.Nu ska jag sätta igång med gulaschsoppa som ska värma gott i den knorrande magen. Charrol kommer by the way förbi efter jobbet och sällskapar till både middag och greys anatomy. Allt blir trevligare när man är två :)
Tidsmysteriet

Hemligheten med att alltid komma i tid... Är att låta alla klockor gå före men ändå olika! Då har du aldrig koll på vad tiden egentligen är och är tvungen att rusa iväg! Det finns inget mer uppskattande för själen och sinnet än att vara ute i god tid.Efter..

den flitiga dagen så kanske det är läge att varva ner framför teven och det härliga gänget i Scrubs med ett gott äpple till hands. Yes! Saken är biff!En aktiv dag till ända

En dag som innehållit både födelsedagsfirande av hon jag är kontaktperson åt, skola och sen fortsatt plugg hemma. Kontentan av det hela är att jag känt mig flitigt aktiv idag med hänsyn till min förkylning! Imorgon fortsätter det med städning och ett lass med tvätt! hohoo jaja


Något annat som är typiskt svenskt...

knäckebröd!

Eller möjligtvis att det är nordiskt.... Det ska idag för nu har jag money money igen! :)

ursäkta mig

för min brist på bloggande. Stressen har tagit ut sin rätt och jag är förkyld! Kroppens försvarsmekanism funkar i vilket fall! Så denna helg har gåt tut på att sova på dagarna för att orka med att vara vaken på nätterna. job bjobb och plugg plugg.

Idag har vi båda varit lediga däremot. Blev till att sova till em förstås eftersom jag gick av mitt pass i morse men sedan har vi haft en sväng på stan och dessutom ätit italienskt. Bra start på veckan!Jag har beställt ett fång med tulpaner av min kära när våren är här. Härligt att ha något att vänta på :)

En paus i hetsen

Och vad är inte en bättre plats än ett bibliotek då? Surfar runt lite... Lånar böcker... Förebereder lite studier. Föreläsnings-seminariet gick toppen! Nu måste jag bara komma på ett ämne på en vetenskaplig studie, jag är mållös (bokstavligt talat) Dessutom saknar jag alla kära vänner som jag inte hunnit träffa pga hetsen och kvalitetstid med min älskade. Men det som missas får tas igen senare! :)

Sverige och dess folk

Någonsin reflekterat över vårt användande av diskborste? I de allra flesta länder används en disksvamp eller disktrasa vid diskning... Likas osthyveln.. Hur ofta har ni sett en sådan när ni varit på semester? Oftast är ostskivorna redan färdigskurna och köpa en osthyvel? Vart då?


Full rulle som vanligt...

Jobbat natt och nu har jag sovit några timmar... Dags för biblioteket och sen skolan! Puh! Fick ett meddelande från mum and dad... De våndas över att åka hem på lördag efter tre veckors semester! Just nu är de i Kuala  Lumpur och bor på flott hotell. De har en bassäng med en poolbar. Nice.


Kär ägodel

Jag fick en tavla som är en favorit av Robins pappa. Då blev jag glad. Så här fin är den!


www.bardiahaddadi.com

att komma ut på landet

är medicin för själen.

Madde var min mentor i naturvetenskap så vi tittade på lviet i myrstacken och på färskt älgskit


Bäst av allt var ändå att busa och spexa med söta farmor

Mycket roligt hade vi!


Vi pratade om lantlivet med kossorna i hagen och skuttade fram över ängar. Slutsatsen blir att lantlivet gör susen!


Muuuu


Sikhjälma

Utflykt! Jag älskar utflykter! Det får en att känna att man lever! Både Madde och jag är lediga idag och i morgon så vi tänker vålgästa våra älskade farmor! Farmor here we comes! Vi ska leka friluftsliv, pyssla om farmor och ventilera livets frågor. Sikhjälma är en utmärkt plats för filosofi.
image179

Försoning
Jag älskar sådana här filmer med JAne Austen-anda! Försoning är en film som utspelas i England år 1935 med 13-åriga Briony som har livlig fantasi skriver berättelser och pjäser. Hennes fantasi får en dag ett utlopp som förorsakar olycka för hennes syster och hennes crush när fantasin skenar iväg. Filmen är dramatiserande och vacker med en kärlek som man nästan tycker sig kunna ta på.  Vacker.

Kärt återseende

I onsdags missade jag säsongsstarten av Greys Anatomy. Nu såg jag reprisen. Lovely... Jag vill ha meeer, meeer, meeeer!


Plugget är done. Träningen var skön.. Och nu ska jag in till medis och möta upp Mads. Vi ska på bio! Det är vår grej och nu var det längesen! 

Jag är en festis!HJÄLP! Jag har så mycket i huvudet som vill ut! Men helgen har inneburit full rulle och därmed no blogg-tid. Så en kort sammanfattning för en summering av helgen innan jag sätter igång att plugga!


Fredag. Åker hem till Madeleine vid Brommaplan. Kvalkitetstid tillsammans med henens systerson, syster och kompis. Väl hemma hade jag fått ett brev om att jag kom in! Wee! De flesta vet nog vad jag pratar om eller lär få höra. Sedan inflyttningsfest hos Gullan och Jon-As. Jag drack dock festis och det blev en tidig hemgång eftersom jag skulle upp och jobba till kl 7 på...


LÖRDAG! Efter ytterligare en natt med för få timmars sömn blev det jobb! På kvällen åkte vi hem till Robins parents för persisk middag med några vänner till dom. Det var god mat och fin musik. En kväll som slutade i lagoma tag, om man nu kan säga så? Nån bild dyker säkert upp senare här...


NU! Plugga! Examination på onsdag och farmor på landet i morgon! Ciao!

Alla hjärtans dag
Kärlek till alla vänner och världen!


Alla hjärtans dag blir vad man väljer att göra det till... Antingen ett kommersiellt jippo eller så bara en dag i vänskapens tecken där alla anstränger sig för att vara vänliga och inte bråka. Ola Lindholm, chefredaktör på kamratposten, har gått ut i media om att alla hjärtans dag borde tas bort - särskilt från skolorna. Orsaken är att alltför många unga mår dåligt och känner sig ensamma, vilket förstärks denna dag.


Jag tror inte på att problemet försvinner genom att alla hjärtans dag skulel försvinna. Faktiskt så vågar jag påpeka att det snarare är upp till lärarna och skolan att använda sig av dagen på ett visst sätt. En lärare i en klass kan vända alla hjärtans dag till något positivt - hur? Genom sitt förhållningssätt och sina val av arbetsmetoder!


Skolan skulle kunna anamma lunchfrämjandet satsning på alla hjärtans lunch som är en meny sammansatt för att vara hjärtvänlig. För varje rätt som säljs går pengar till hjärt - luingfondens kamp mot hjärt och kärlsjukdomar. Skolan skulle alltså kunna vända alla hjärtans dag till en tema-dag där man arbetar med hälsan, både psykiskt och fysiskt.  Det är skrämmande när man får höra rapporter om att dagens unga är den första generationen som inte kommer leva längre än deras föräldrar. Även om rapporterna har sin tyngd i USA fortsätter det spridas över världen.Så ut med er alla och älska världen som den är!
Prinsessan Linnea

Så här söt var prinsessan som mötte oss i dörren i söndags hemma hos kusin Ulrika och hennes Gunnar. Alla vet hur avundsjuk jag blir... Det är ju jag som är prinsessa! Jag har visst fått konkurrens i släkten.....
ett glas vin

fick toppa onsdagen!

Efter en härlig danslektion hade jag en halvtimme på mig att ta mig till Katarina Bangata och restaurang Shanti för en middag med Emma, Elina, Charrol, Malin och Hanna. Laddat för trevlig tjejkväll alltså! Förutom att jag halkade i duschen (varför sa jag det där?) så lyckades jag tajma in tiden rätt bra!

Jag åt en storslagen favorit! Hemmagjord ost med bladspenat, vitlök och annat gott. Mumma! Och i morrn blir det dinero ute igen! Jag lever då som den student jag är! (?)

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa medan jag väntar på att Robin ska komma hem från innebandyn.

KRAM till er alla!

Mångkulturell tandläkarmottagning

Jag har aldrig varit med om något liknande. Det var olika språk som talades överallt! Både bland personal och patienter! I formuläret man får fylla i första gången man kommer dit får man lov att fylla i vilket språk man talar.

Ändå så fick jag en tandläkare som bara talade engelska? Men det gick bra! Inga hål! Så jag fick gå rik istället för fattig därifrån. Ynka 370 kronor kostade besöket! Halva priset än hos folktandvården! :) Men sen kan jag inte låta bli att vara löjlig. Jag vill hellre ha en kvinnlig tandläkare än en manlig... Det känns ändå rätt intimt när någon är och gräver i ens mun! Men kanske bara jag?Tisdag

eller onsdag var det visst!

Kl 11 ska jag till tandläkaren. Håll tummarna. Sedan får vi se om dagen har så mycket mer vettigt att bjuda på innan kvällen är kommen!

Fick ett mail från mum + dad... De verkar ha det bra och njuta av livet. Fick en kort information om deras rutt så man har koll på vart dom befinner sig! Men det såg inte så tokigt ut...
http://www.thai-tour.com/thai-tour/South/Krabi/hotel/sun-fun&sea-bungalow/index.html

Försöker tänka på vad jag skulle behöva få gjort en ledig dag som denna.. Men... Nej?

Surrealistiskt

Det gick precis FYRA stycken rådjur över gatan, utanför vårt fönster! Mitt inne i stan! Djur slutar aldrig att få en att häpna.
förväntansfull

vecka!


Det finns mycket att se fram emot! I helgen blir det jobb men även inflyttningsfest hos Julia och Jonas samt persisk fest hemma hos Robins föräldrar! Dessutom gör det absolut inget att jobba. Kommer ge mig en fet lön nästa månad!


På torsdag börjar det roliga tillsamman med min kärlek
Det är fortfarande lite ovant att sitta hemma och plugga båda två.... Nu ska jag ta tag i saker! Ciao!Såklart!

Det går ju att ta en bild med mobilkameran.

This is my babeMåndagen lider mot sitt slut

Jobbkvällen gick smrätfritt! Nu inväntas att klockan ska bli elva så vi kan få se Scrubs en timme innan sängdags.

Det blev en effektiv dag idag. Det var skönt.

Mads hade haft konferens och kom förbi med sallader, bröd och loka som blivit över. Lyx i ett lyxpaket i den annars inte så lyxiga vardagen!

Jag älskar min väska. Kanske den inte är den typiska som jag tänkt mig. Men den är i precis den storlek som jag jagat efter så länge men som inte gått att finna! Antingen är de för små eller så är de för stora.. Eller framförallt.... Fuskigt plastiga = fult!! Tyvärr hittar jag ingen bild... Sorry Pau! Men snart är du i Sthlm! WEE! Och tack! Väskan är min födelsedagspresent från dig och co, finally! :)

Äntligen

lyckan är gjord! Äntligen har jag hittat och köpt en handväska! Det blev en Marco Polo. Ett problem ut ur världen... Skönt!

Måndag morgon

Vaknade kl 8 och sen dess har jag bara tagit det lugnt.. Ätit frukost och sitter med datorn i knäet framför teven. Nu börjar det bli dags att ta tag i saker! Till att börja med så blir nästa mission Åhlens City och en jakt efter en handväska som jag har sett i tidningen Hennes. Måste kolla in den IRL eftersom jag har ett presentkort värt guld där! :)

Sedan Stockholms universitetsbibliotek (blä)... sedan hem och ringa samtal innan det blir dags för en promenad till jobbet! Men först av allt.. Borsta tänderna!
Mysig dag

En lovely promenad runt sjön. Promenade är riktigt sköna när man har trevligt sällskap! Skönt att röra på fläsket!

Trevlig fika hos kusin, kusinkarl och kusin barn.

Lax med chevresås till middagen

Snart efter sporten.. Chuck & Larry med godis.

Som en söndag ska vara enligt mig med andra ord

Misslyckad helg

Gårdags kvällen började bra. Jag och syster Mad började med en promenad innan vi satte oss i en uberbvarm bil som vi tog till östermalm och restaurangen en halv grek och en turk. Eller vad den nu heter men som jag iallafall blivit nyfiken på efter rekommendationer av flera. Jo det blev lyckat. Efter det blev det medleyfestival. amy är söt med vad hände? Christer Sjögren gick vidare med sitt sjabbiga bidrag som mest kände som något Serbien skulle haft med i melodifestivalen.

För att göra alla goa och glada som åkte jag och mötte upp R och compani i Gubbängen. På något vis slutade det med att jag fick vänta i en kvart på sällskapet och sedan hamnade vi på kvarterskrogen. Hur gick det till att jag hamnade i centrum av det som jag och mina arbetskamrater i Hökarängen brukar baktala? Det blev en kväll i lägsta klass och nu ska jag jobba två helger i rad. Det bekommer mig inte alls för det är helt klart mer värt att jobba än att helgerna ska se ut som denna!

Idag ska bli trevligt. Syrra Jules kommer snart och vi ska ta en promenad runt Sickla-sjön. Sedan hämtar vår pruvata taxi-driver upp oss för ett besök hos kusin Ullis med familj i Huddinge. Jag älskar familjära saker.
 
taxidriver


Reklams dilemma

Okej. Det förvånar ingen längre... vi lever i ett informationssamhälle där vi blir utsatta för reklam ständigt. Den är överallt oavsett om vi vill eller inte.

I Lalanders bok ungdomsteorier  skriver han att  ungdomars tankar om sig själva i stor utsträckning har påverkats av de senare decceniernas medialisering/globalisering och samhällets förändringar. Men vi ser det samtidigt som viktigt att poängtera att alla ungdomar inte förefaller vara särskilt individualiserade. Många ungdomar skapar till huvuddelen sina livsstilar utifrån byggnades tradition och föräldrakulturen. Samtidigt som ungdomar vill känna en tillhörighet så är det viktigt att känna sig unik.

Därför blir mode och reklam ett komplext dilemma. Marknadsföring når alltid ut. Men olika ungdomskulturer tar naturligtivs åt sig detta på olika sätt. Just nu blir jag mest irriterad över att det är så mycket reklam för Eriksdalsbadet på tunnelbanan. Det är alldeles för mycket folk som köar till passen just nu och jag bara väntar tills de där 75 % som köper ett gymkort och sedan är aktiva i tre veckor ska ge upp.


Kanske borde jag göra reklam för min blogg? Det är ju tydligt att tunnelbanereklam lockar till sig fler besökare...!


saturday night

fever!
njae... Det vet jag inte... Hittils har den inneburit en ovanligt lång sovmorgon... Surfande vid datorn.. Nu ska jag dricka en latte och ta en fika i min ensamhet. För är det lördag så är det. Sedan ikväll...? Landet med Mad I guess.

Gårdagen

blev trevligt. Alltid härligt att få ha sina älskade syskon samlade och alltid trevligt att få med guttarna i gemenskapen. Syskon
Jonas och Robin
 Madde och Johan avslutade med en svängom
Kontentan av det hela = me like


Bildbevis


En uppdatering av emmademmas liv

Jaaa! Då har man hunnit en sväng till affären med! Nu är det dags att börja förbereda middagen så det inte blir panik innan våra kära gäster kommer.

Det blir ungsrostad panna med potatis, morot, kålrot och fänkål med olja och honung över. Till det får barkätarna falafel med Baba ganoush till och vi andra får citron och timjans-marinerad kyckling med chevré-kräm! Slå det om ni kan!

Till det ska jag dricka jordgubbsvin och Robin ska dricka öl från plattan som JAG bar hem :)¨Sedan blri det lite chips och godis till sällskapandet och buzz-spelet! Nu ska här umgås!!

Okej

Jag är inte så tråkig då...Men jag har tristess och ingen vill underhålla mig!! blää.Bli kväll bli kväll bli kväll


Idag...

Är jag så himla boooring! Men samtidigt så peppad! Nu ska jag göra falafel inför kvällen till barkätarna och kycklingen stå rpå marinad i kylen sedan igår kväll. Dagens föreläsning skippade jag för jag är ju redan så smart!.....?

Djurgården

Idag tog Emmut med mig på en promenad på Djurgården. Vi behövde rastas. Det var mysigt och hon hade fixat med sig varm choklad i termos. Allt för en bra livskvalité! Det var dock lite ruggigare än vi hade tänkt oss att vi ville ha men det blir nog ändring på det med framöver!


     Tänk att bo här ute

shhhhh

Robin har sin studentgrupp hemma hos oss... Det gäller att vara tyyyyst tyst... Synas men inte höras!

Man glömmer alltid plånboken fel dagar. Som idag när jag skulle ha handlat hem mat. Skulle varit utmärkt tidsfördriv... Och jag är så trött!

Ärligt talat...?

När var du till tandläkaren senast?


Jag hoppade över tandläkaren förra året eftersom jag flyttade och började plugga i samma veva. Ingen fara.. Men det som kan bli färligt är att man aldrig återupptar det! Så nu ska ringas och bokas tid i morgon! Gillar citydentals

Känslan av ett glas vin

En kaffe blev ett glas vin igår kväll istället när jag skulle träffa mina E-tjejjer. Emma och Elina vill säga. Tänk vad endast ett glas vin kan få en att känna. Det är när man känner hur musklerna i kroppen börjar slappna av och kinderna börjar blossa av värme. Helt underbart är det och räcker precis där. Less is more.

Tyvärr fastnade bara en bild på mobilen....?Inte visste jag att afrikansk dans gjorde så mycket för ryggen! Men träningsvärk kan vara skönt med... Idag blir det mer dans! Åhh vad glad jag blir!stackars nervvrak

Det var en student hos audionomen idag. Hon hade det inte lätt. Hon måste ha varit nervös för hon tappade saker hela tiden. Försökte visa min sympati på student-nivå men mitt ork har sina gränser denna dag.

Sedan när jag skulle gå såg jag en som varit med i outsiders eller nåt sånt. Kanske en dokumentär? Hon hade typ ingen kropp, så liten är hon.


Återigen... Varför har man alltid paraplyet med sig när man behöver det?

Morgonstund har guld i mund

men frukosten är avklarad.. tidfördrivet är avklarat.... Det återstår bara att hoppa in i duschen och ge sig i väg till Mariatorget och träffa trevliga audionomen. tråkigt. so long...

therese alshammar - look a like?

Åhåå vad mycket folk det är på gymmet denna tid på året! Det är helt sjukt! Men dansa afrikanskt fick jag! Det var häftigt att prova på! Går säkert snart igen! Men attans vad jag tyckte synd om fotdynorna! Smärtan förstörde halva nöjet. Men antar att man vänjer sig....? Jag får satsa på nästa tisdag igen! Wohoo! Ju mer dans en desto gladare Emma!

Sedan när jag var på väg till omklädningsrummet såg jag Therese Alshammar i ett grupprum. Hon skulle säkert hålla något föredrag eller något liknande... Kan inte smälta riktigt att det faktiskt kom fram en gubbe för många år sedan och sade... - Gud vad du liknar Therese Alshammar!

Jag vet inte... Vad ska jag säga? Tack? Nej. Tack.
Fettisdag

Japp! Fettisdag i år igen. Och självklart. Det ingår att äta en semla då.. Så gjort är gjort och nu är det över för i år! Någonting ska man kunna skryta med för att päronen ligger på en strand och lapar sol!

Det här med

att vara duktig är som beröm för själen! Nu har jag pluggat plugga och pluggat! Nu är det inte mycket kvar! Men för att kunna fortsätta måste jag få tag på en till bok. Alltså har jag gjort vad jag kan för dagen. YEAH!

Idag blir det aerobics med afrodans. Det ska bli spännande att prova! Sen ska jag fika med Elina och Emma. Det är mys. E-gänget!


Jag håller på att planera för att läsa extra nästa läsår. Jag hoppas verkligen att det går vägen! Vad roligt det skulle vara! Då får jag känna mig extremt duktig!


/Miss E

Mumma

För torkade aprikoser.. mmmm...vad lite kan göra mycket

för självförtroendet! Nu är jag mätt efter en helt ok måltid. Det blev fiskfilé i ugnen med kokosmjölk och smaksättning av chili och curry. Till det åt vi fried rice (eller flied lice som de i asien säger ;)) med äggbitar i. Kontentan av det hela blev en ordentlig måltid och det inger alltid en känsla av att

Nu har jag varit duktig


Ledig två dagar nu!!

Älskade klassisker

Jag bara älskar denna scen från Dunderklumpen. Jag skrattar alltid lika mycket! Helt underbart!!DUNDERKLUMPEN

Blir så arg

på mig själv. Då och då kommer jag att tänka på mina saknade fotlänk som var en av mina käraste ägodelar...  Den var så fin med "ängel" graverat på en platta. Aldrig kommer du åter men minnet är det värdefullaste vi har ibland.

Förevigade bilder

från gårdagens fest!


De unga akademikerna Niklas och Kim, båda färdiga lärare.
Äntligen är modet tillbaka!
Det var några år sedan man gick runt med rosa eller röda strumpbyxor.
Denna gång är det blå-lila som gäller. Yeah man!

När en kvinnas värld rasar

Jag ha rletat efter en ny handväska i evigheters evigheter! En svart, snygg handväska som matchar mina svarta stövlar. Att det ska vara så förbannat svårt! Och just som jag inte har hittat någon ny väska trots allt slit så självklart går dragkedjan på min nuvarande väska sönder...! Kvinnor i i-länders världsproblem?

En pudel i särklass

Igår såg jag en pudel med dreadlocks på tuben. Det var nåt nytt för mig!

Nu har jag jobbat ett kvällspass! Har varit igång heeeela dagen! Först var jag på praktik i högstadieklasserna på Alvik sen stressade jag på stan en timme som den klädfantast man är. Resulterade i en ny kjol! Lägger upp en bild senare! Sen var jag med person B jag är kontaktperson till.

SÅ! Nu ska jag mysa i min ensamhet i soffan och äta årets första... (och sista med antar jag)... semla!

RSS 2.0