Napphållare

Idag har det pysslats med napphållare till nyfödda småttingar! En napphållare till Althea är verkligen något som jag inte har ångrat att jag förrut tog mig tid att göra.


Pitepalt

Jag tycker det är kul med mat och att prova på nya rätter. Igår tillagade jag pitepalt med svampfyllning och spisade hemmagjord lingonsylt till. Det blev en överraskande rätt som var godare än tänkas. Nästa gång blir det med färsfyllning!


Lattemorsa

Idag har jag varit en riktig lattemorsa och hängt i gallerian med en kaffe, heela dagen! Althea tyckte förstås att det var kul att hänga med polarna...


Loppissugen

Jag är lite sugen att fynda på loppis. Min mamma är ute titt som tätt på loppis och har en lista från mig att bocka av. Framförallt ser jag fram emot att hitta ett gammalt fönster. Av den vill jag göra en spegel, den spegeln som är på bilden är lånad från bloggen in my house och är precis en sådan som jag skulle vilja ha!

Någon som har ett fönster till mig??


Surt sa räven

Igår började jag på en surdeg som redan idag har börjat bubbla tjusigt. Det gör det hela extra roligt med brödbaket, alla de små stegen till det perfekta brödet!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/330866/images/2012/pic_184747618.jpg" class="image">


Surt sa räven

Igår började jag på en surdeg som redan idag har börjat bubbla tjusigt. Det gör det hela extra roligt med brödbaket, alla de små stegen till det perfekta brödet!


Allt som är värt att firas,

Bör firas!

Idag fyller mormor år och vi firar här hemma dessutom att Robin fått sin fasta anställning och en rejäl skjuts uppåt på jobbet!


Som på film

I helgen åkte jag skridskor runt statyn i skogskyrkogården, det kändes nästan som att vara med på film och jag fock minnas mina dar som isprinsessa. Helt otroligt att jag en gång i tiden hoppat och snurrat på isen när jag nu bara kan ta mig framåt och knappt bakåt!


Nymalet

Idag har jag handlat kaffe med en historia. Jag har fått veta dess bakgrund, det rättvisemärkta tänkandet och fått de hela bönorna malda framför ögonen på mig. Bara det gör att den första koppen här hemma kommer bli extra god och att de extra slantarna som lagts ut kommer glömmas bort...


Det doftar vår

Redan nu i januari känner jag doften av vår! Julen är utstädad och medan mamma var på besök passade jag på att sy en vårgardin.

Gardinen har samma färg som min kitchen aid. Även kökshandduken (också den från Cath Kidston) är blå i ett härligt blommigt mönster som jag älskar. Babuschka-dockan som man har tandpetare i har jag köpt på en resa, men jag kan för guds skull inte komma ihåg vart någonstans! Ljusstaken i silver har jag ärvt från min kära farmor. Jag älskar när saker har en historia, de får ett helt annat värde då. Det är som med vår sänggavel som är gjord av min egen pappa, och inte av en kines i asien, det gör sänggaveln 1000 gånger mer värdefull.


Ett litet paket på posten...

Jag och Althea fick ett paket på posten av mina fina vän som bor i England. Hon hade handlat på Cath Kidston, Althea fick fina dregglisar och jag fick en supersöt nålsyna i form av en uggla. Nålar fick jag med i ett gulligt fodral.


Lugnet efter stormen!

Vi har haft en trevlig nyårshelg med våra långväga vänner. Efter att vi har varit två familjer som har bott under samma tak har Althea och jag haft slappa dagar hemma. Idag tjuvstartar vi med att städa ut julen.


Bantningshysteri

Så här efter nyår har många löften om att så att säga "komma i form" avlagts. Är det bara jag som störs av denna hysteri?

Jag tycker det är drygt när folk tjatar om sina överflödiga kilon och skavanker här och där. För det lustiga är att det oftast är samma grupp som gör oss andra påminda om sina skavanker och de som heller aldrig blir nöjda med sig själva!

För den saken skull är det inte bättre att bli självdestruktiv. Men jag hoppas att vår fina dotter inte ska behöva växa upp med en kropps- och mathysteri! Vi kan inte påverka omvärldens size zero-hysteri men vi kan skapa en miljö hemma där vår fina tjej slipper ta del av den genom oss vuxna. Det skulle skära i mitt hjärta om Althea som 9-åring börjar peta i maten på grund av att jag som mamma hakat på kroppshysterin. Det är som Baloo i Djungelboken så klokt säger:

-Var nöjd med allt som livet ger och allting som du kring dig ser.

Vi lever här och nu, så passa på att njuta - varje minut!


RSS 2.0