Vilket kalas!

Har en lasagne med mozarella på gång i ugnen. Känns som det var flera åååår sedan jag gjorde lasagne sist! Varför blir det så sällan för? Synd bara att jag har ätit middag redan :Pimage26


Det känns som att det var minst 5 saker jag var tvungen att ordna och nu kommer jag inte ihåg nåt. Okej då. Jag minns mycket väl att jag ska läsa ut boken om samlärande och att jag ska fixa timrapporten så att den blir klar att skicka. Men varför måste det vara så himla tråkigt att ordna viktiga grejjer? Borde komma på något belöningssystem så kanske det blir lättare att ta sig an sakerna! Kan börja med att föreställa mig lönen på kontot som timrapporten kommer att ge!Oj! Så blev det genast fart igen!


Klockan...

är halv tolv och jag står och steker 1 kg nötfärs! jippi. Faderullan vilket ståhej det blev! Jag med min arma hals som skulle ta det lugnt idag blev upphämtad av la sistah Madeleine. Det blev en riktigt lååång-fika på Kungsgatan som det bara kan bli när man spontant filosoferar över livet och kanske även blir en aning mer intellektuell.

Det slutade iallafall med att la liten sistah Julian mötte upp oss! Så vi hamnade alla tre i raderna på Saga-teatern. Bio-värden vänligt hälsade alla i salongen välkomna och meddelade att filmen skulle hålla på i två timmar. Det var en film om unge Jane Austens liv som också höll måttet. Jag bara älskar filmer och historier som stolthet och fördom!

Jag skulle önska att jag hade några visdomsord att tillge. Men kanske kräver det fler år på nacken? Eller att man blir en bra talare som ens farbror eller snubbarna i riksdagen? Men i och för sig.. Som Bert Karlsson en gång sa:"Politiker är som krokodiler, stora i käften, men saknar öron"


Och jag hoppas ändå att jag har öron! För det har jag väl? Snälla låt mig ha öron. Men halsen vet jag inte riktigt vad jag vill göra åt med. Skulle varit lämpligt för tillfället med en god vän till läkare. Hjälp mig... Kurera mig!

fredag!


 
Vad trevligt det är med spontanmöten! Nu ska jag träffa Emma kl 12 i Gamla stan och ta en fika.. Jag är grymt sugen på en latte!
 
Sedan ska jag och Robin köra hem till hans föräldrar och vattna blommotna o så blir det storhandling på Willys! Det behövs verkligen så barskrapat som vi har det i skåpen nu!Ikväll ska det bli hur mysigt som helst! Först ska jag möta upp Carol och äta en middag och sen ska vi se sound of music (musikalen). Jag älskade den filmen när jag var liten! Det började med att vi köpte biljetter till söndagens föreställning. Men innan vi hämtat ut biljetterna hann Carol få gratis-biljetter av hennes praktik! Inte illa pinkat!Men först av allt gott folk... Dags att ringa csn!

bäddning...

När man bäddar så att det ser ut som att en eller två lik ligger där under... Är det då att bädda?

Vill inte klaga...

Just när jag är på topp med träning och dans samt sprudlar av innerlig energisk aktivitet.. Så har jag blivit RÅförskyld! Ligger däckad i tv-soffan nu med Greys Anatomy till räddning.

Inte nog med det så är Csn dumma med sina regler! Jag har redan tjänat för mycket enligt dom detta kalenderhalvår! Så nu gäller det att snacka med cheferna och ordna allt så bra som möjligt. Precis vad jag har ork att lägga ner min energi på just nu!

Idag hade jag och min klass seminarium tillsammans med studenter från Korea som också ska bli lärare för döva. Utvecklingen och villkor skiljer sig verkligen världen över! Vi ska vara glada att vi lever i ett mångkulturellt samhälle och inte i ett enfaldigt.


Den här söta saken fick jag av koreanerna. Enligt koreansk tradition som ger man bort en gåva när man besöker någon. Jag kallar den för min pandoras ask :)


Barns språkutveckling

Jag har precis avslutat ett moment om hur barn lär sig språk och är nu inne på skriftspråksutvecklingen... Kan du läsa det här?D NABARN BAS
TAR NTE TEN
DERNA P
NMÅNADNu ska vi bli lite klokare! För det första så består vår allra första skrift  av STORA bokstäver... Och till råga på allt så även av konsonantskrift! Med detta menas att du som litet barn skrev ord där vokalen följde med konsonanten. Att skriva ÄR med bara  R är ett vanligt exempel. JAG blir JG, NÄR blir NR, SNÄLL blir SNL. BÄGGE blir BGE. KAN blir KN och GÅ blir G.


Klurat ut texten ovan än? För.... Dina barn tänker inte borstar tänderna på en månad!


Passa er alltså för att korrigera barnet! Då barnet skriver rätt i relation till dennes skriftspråkliga utveckling! Den vuxnes uppgift blir istället att vägleda och uppmuntra barnet då föräldrarna påverkar barnets språkutveckling i större mån än de själva kanske tror!(Kullberg, B. Boken om att lära sig läsa och skriva)

krakel spektakel

Jag råkade slinka in på Gina Tricot igår och hör på maken när jag fann fyra klänningar för 49 kr styck och en polo för 98! Då kan man inte göra annat än att slå till!

Idag är det söndag och den började med ett step/muskel-pass på Erikdalsbadet. Inte för att jag har nån chans att bygga upp muskler men skönt att träna.... Det är det! Gubben var sjuk och fick lov att stanna hemma.Häjj häjj sa gubben... Goddagens sa gummanNu är det tvätt och läsa ut en bumling till bok som måste lämnas till bibblan imorgon som gäller! Ikväll blir det morotsoppa och hemmagjord ostkaka. Vi ska njuta och ni ska bli avis.

Hobbe kommer till storstaden

Idag kom grekfarmor till Stockholm! 
                                         


                          Provrumen inne på Monki skulle kunna vara lite mer täckande....? Vi möttes upp vid t-centralen vid halv tre och efter en vända in i några affärer tog vi oss till Gamla stan för att slutligen hamna i den medeltida miljön på Café Chokladkoppen vid Stortorget. Vi åt en helt ljuvlig vitchoklad-cheesecake och en kladdkaka... Vad mer kan en kvinna begära? Lyssna och lär guts!
 Varför vill bilden bara vara upp och ner för...?


Men nu är min Robin ute och ölar, Hobbe slaggar i soffan och min säng kallar snart på mig för imorrn bitti rycker jag ut i ottan för att köra Robins föräldrar till Arlanda! Och hej vad det går!


Läste i tidningen att om du kissar i Östersjön ett helt dygn så motsvarar det 1 kg alger... Onödig info eller viktig fakta? Tänk på det nästa gång du blir kissnödig medan du badar, Ph-tjuv!

Pau skickar alltid så knäppa mail...


Kom ihåg...Du får

ALDRIG,

ALDRIG,

ALDRIG,

ALDRIG,

ALDRIG,

ALDRIG,

ALDRIG,

ALDRIG,

ALDRIG,

ALDRIG,

ALDRIG,

ALDRIG,

ALDRIG,

ALDRIG,

ALDRIG,

ALDRIG,

NÅGONSIN...
image14

... fisa i en våtdräkt!    
 
Idag har jag dansat streetdance. Himla grymt! Kolla in det här Pau och ni andra! www.dancewatch.com
En massa grymma dansare om man vill bli inspirerad!
Mannen vid fridhemsplan

Igår mötte jag upp Emma vid Fridhemsplan.. Eftersom jag fick vänta på henne ett litet tag så kom jag att tänka på en gammal man jag brukade se när jag bodde där. Den gamla mannen såg ut som att vara minst 100 år, men antar att han var ca 80! Han har ett kalt huvud med vissa hårtussar och det ser dessutom ut som att blod levrat sig på hjässan. Det som gör den här mannen besynnerlig är att hans rygg är så krokig att han bokstavligt talat är tvungen att gå i 90 graders vinkel! Stackars man...

Så en dag satt syster Madeleine, som jag bodde med på den tiden, och fikade på ett ställe längs med gatan och såg gubben komma hasande efter sin promenad till konsum som han tar VARJE dag. Bara att komma över vägen ser ut som att vara ett problem för gubben då han omöjligt kan ta sig över på enbart EN gubbe utan behöver minst tre gröna gubb-lysen för sin takt (med röda gubb-lysen däremellan)!
Så där satt Madeleine och såg gubben gå förbi med sin konsumkasse i handen... Då det tog sin lilla tid och han var framför henne så pass länge att hon inte kunde undgå sig att fråga


-Oj! Det där ser jobbigt ut
-Jo... Jag har lite ont i foten förstår du

DET är POWER!

Rock ´n roll, high life!!

Yeees! Tekniken och jag brukar inte vara bästa vänner och gå hand i hand men nu har min karl fått bära hem min fina skrivare och gissa vad...? Jag tror jag fått en ny vän! Dessutom har jag en annan vän som ligger och suktar efter min kärlek.. Var och förlängde mitt abonnemang på Telenor idag och eftersom de tycker om mig så mycket så fick jag en ny mobil! Så nu ligger den och laddar batterierna inför den tuffa framtid som väntar....!


 Här är min bebis!


Nu försöker jag mentalt att fösa ut träningsvärken från igår ur min kropp! Ikväll ska jag dansa Jazz så nu är det fram med "The Jazz-fingeeers"image11Sen ska jag möta upp min vän med samma namn som jag och se på säsongspremiären av Greys Anatomy! Jovisst... Jag erkänner att jag inte alls gillade programmet förr men efter att ha jobbat nätter i sommar och sett x antal timmar på boxen så kan man inte göra mycket annat än att kapitulera!
Och JA jag tycker att Meredith och Dr Mctjusig whatever ska ge sig nångång och tillåta sig vara kära!Kram på alla som faktiskt VILL läsa om mig
Jag kan alltså inte göra annat än älska er!

Hey


 
This is me!

image9
Emma
Jag bor i Skärmarbrink/Hammarbyhöjden i la Stockholm tillsammans med Nibor. Just nu är tjänstledig som elevassistent medan jag läser på Lärarhögskolan för att bli en sån där duktig lärare med glasögon för teckenspråkiga barn (men får nog dessvärre nöja mig med solglasen!).


 
Att ni läser detta är enbart dessa två , söta tjejjers fel.
 

                        


    

                                                                                    
   Hon med samma namn som mig
http://minvardagfestochmittemellan.blogg.seOCH
Min Veronica
http://adelaide.blogg.se/Så har ni klagomål så vet ni vart ni ska vända er!
OVER AND OUT!

RSS 2.0