Insändare i Metro fredag 30/1

"Svenska velingar

Svenskar är så patetiskt känsliga! Äta mat från golv, sopkorg och toastol gör en starkare! Jädra veklingar är vad ni är!"


Gör du som du vill du så gör jag som jag vill. Strange stranger strangest!

torsdag kväll

två emmor och vin

 och

bartendrarna på la habana är väldigt trevliga
något blått något lånat..

..något...

inte riktigt men däremot farmors gamla blus och mormors gamla bälte
Grammatiken tar över!

Hur förklarar man vilken skillnad det är mellan ut och ute?


Igår skulle jag göra en tjuvstart och köpa semlor efter en som vanligt lång onsdag. På hemköp var de slut... På Ica likaså. Så tänkte jag att 7eleven kan man alltid lita på! Och det kunde man! Så jag bad om två semler.


Vad ville du ha?
Två semler
Vad då sa du?
Två semler. Sådana där! (pekar)


Vad var det som gjorde att han inte fattade efter TRE gånger?


Så tänkte jag på tunnelbanan hem. En semla - två semlor. Blir en semla och två semler på talspråk. Kan det varit detta som skapade förvirring måntro eller var det bara dags att gå hem?


ödet

just när jag sitter på bussen och funderar över hur jag ska få tag på min sol och måne så ser jag han.. Min måne! Men hans sällskap gjorde att jag inte vågade ta honom hem till mig. Han var i famnen på en dansande man runt en fontän och verkade vara upptagen med sin kompis stereon.


Hoppas på ett återseende en annan dag!

Tack men nej tack

Jag såg en stund på en dokumentär om amning. En mamma ammade fortfarande sin 4 och femåring. Visst att modersmjölk är bra men i den åldern så tror jag att man klarar sig lika bra utan faktiskt. Sedan att man ska amma så länge som möjligt.. Det kan man ju tolka som man vill verkar det som!

Jag vill ha en egen måne

Jaktsäsong


Jag är på jakt efter en sol och måne! Inga riktiga sådana dock utan mer i form av en stor boll och en stor lampa. Någon som kan hjälpa mig?

Idag

är en dag som inte är som alla andra dagar..


för ingen dag är lik den andra


dessutom vaknade jag halv fem i morse. det är inte varje dag. vilket jag inte önskar mig själv heller!


Hur kommer det sig att man kan vara trött men ändå inte kunna sova?

Saker som man inte gör om

Självklara saker som man vet men som man aldrig behövt reflektera över.


Som när den viktigaste sidan i passet lossnade för mig i Guatemala, av alla städer i världen så vill man inte vara fast ensam i Guatemala City. På något konstigt vis lyckasdes jag ändå ta mig hem till Skandinavien utan ett giltigt pass. Fråga mig inte hur!

Men vad gör jag väl hemma? Klipper sönder den sida som lossnat och slänger i soporna. (ni har rätt, det ÄR här ni ska tänka Oh no).


Det resulterade i att jag när jag skulle skaffa ett nytt pass var tvungen att först köa till passenheten för att sedan gå till andra sidan av polishuset och göra en stöldanmälan på mitt gamla pass


I förhöret för stöldanmälan:
- Hej! Jag måste anmäla att mitt gamla pass är borta för att få ett nytt pass
- Jahapp. Ja då blir det en brottsanmälan. Har du någon aning om vart ditt pass har kommit bort?
- Ehhh..... Ja... I soporna
- Kärande anmäler passet försvunnen.....


Sedan fick jag knalla över till andra sidan igen med anmälan i handen och äntligen skaffa mig det nya passet.


Kära vänner! Gör inte om samma misstag!

avslöjad

det här med hår och jag är ingen bra kombo. När det gäller med saxen i hand alltså.

I fredags när lönen rullade in på kontot blev det äntligen dags att klippa mig igen! Alla vet no ghu rman känner sig när man sitter i en frisörstol framför en gigantisk spegel med en extremt ful kåpa på sig och vattenblött hår och tänker att man bara kan bli snyggare än så som man ser ut just då.


Kommentar 1:

- Har du målat?
Jag: ehhh.. nää... eller jo...


Kommentar 2:

har du klippt luggen själv?
Jag: öhhh. nää... eller jo...


Behöver jag påminna er med en bild?Jag som trodde att jag fått bort allt!

Saker som lyfter upp en

idag var en bra dag ändå. Även om jag jobbat natt hela helgen och bara fick sova ett fyra timmar för att åka till skolan och varit övertrött hela dagen men ändå måste engagera mig i mer jobb och inte att glömma plugg så har det varit en bra dag!

Puh vilken lång mening!

Men varför var den bra? Jo imorse sade min söta arbetskamrat att det finns ingen i hennes omgivning som motiverar henne mer än vad jag gör för att jag är så flitig! Nästa gång hon tänker att  "jag gör det sen"  då ska hon tänka "hur skulle emma ha gjort?

En kurskamrat tyckte jag hade en fin färg på min tröja. Den är lila. Och ja. Färgen är fin och dessutom ett priskap! (från 1500 till 150!)


Tänk vad komplimanger kan göra så mycket! För det bästa av allt är ändå att jag har en sambo som ger mig kärlek och komplimanger precis varenda dag enbart för att jag är den jag är. Härligt.

Hårda bud

Eftersom alla i studentgruppen inte hade den bok som skulle ha lästs skulle någon i gruppen få låna en bok att läsa av kursläraren. Eftersom studenter ofta lånar men inte lämnar tillbaka blev det hårda bud. Så villkoret för min klasskamrat var att lämna tillbaka boken senast på måndag eftermiddag, annars får JAG underkänt på kursen!


Hårda bud! Tänk att ha det på samvetet.. Det hoppas jag att min klasskamrat inte vill! :)

Känn dig speciell

för idag är en särskild dag. Grattis Moa 25 år!

Utmaning

Tänk att utmaningar får en att känna sig just utmanad! VERONICA  jag hoppas du känner det onda ögat!


UTMANAD

Regler: 1.Länka till den som taggat dig 2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv 3.Tagga sju personer i slutet av ditt inlägg 4.Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade.


1. Jag härmar Veronica för jag avskyt precis som hon verkligen att frysa och drömmer dagligen om antingen sol eller en öppen spis. 2. Dessutom saknar jag också vissa vänner - dagligen. Blod, skratt och tårar. Allt delade vi under tonårens sköra tid och borta från våra familjer var vi en familj 3. Jag är optimitisk optimistisk. Att se allt från pessimistisk synvinkel fördärvar livet. 4. Jag borde inte dricka kaffe för min mage men jag vägrar ge upp min kopp. 5. Jag drömmer om barn, villa och volvo. 6. Jag är enormt skoltrött och motverkar det genom att ha gasen i botten för att få min examen 7. Jag krockade på min uppkörning av körkortet. (Nu kommer ingen våga åka bil med mig MEN det var faktiskt inte mitt fel!)


Jag utmanar galna MOA, speedade EMMUT och knäppa LIZA. Ni får arbeta för sju personer! Känn er utmanade.


Måndag

och verkligheten börjar! Idag kör det stora allvaret igång igen! Jag hoppas att allt ska flyta på! hoppas hoppas hoppas! Denna termin är det 67½ hp som gäller och jag SKA klara det! Normalt läser man 60 hp på ett år. Idag är det alltså måndag och terminstart. Början på kursregistreringar, hämta gamla tentor och hämta nya och en massa slit på det. Men eftersom jag heter emmademma med litet e så klarar jag detta. Start på vardagen innebär också en skärpning på bloggfronten!


Dessutom blir jag så glad när jag läser mina kära vänners bloggar. Min Emmut har kommit in på Röda korsets högskola precis som hon ville och min Veronica klättrar uppåt på vuxenstegen med lägenhet till salu och radhus runt hörnet.Så med allt framför mig så kunde det inte passa bättre att vakna över en timme innan väckarklockan skulle ringa. Det blev en lugn frukost och kaffestund framför nyhetsmorgon och en skön start på dagen. Helt underbart med andra ord!

CARPE DIEM!

När man heter Emma

och är en emmademma

och ska måla

då kan det inte bli på något annat vis än så här! Nämligen färg i håret!m


Hmm..

På något konstigt sätt flätar turen och oturen ihop sig idag. Det är så att man inte vet om man vill gråta eller skratta!

Nu väntar en natt på jobbet! Perfekt för en sådan plugghäst som mig!

Jag trodde att jag skulle bli tvungen att bojkotta fjällen ï år med.. Men så NÄÄÄ! Ska jag aldrig få åka?? Nästa år jobbar jag och har bara lov och då kan jag inte heller åka. So... Fjällen! Here we comes! Ska bli skönt med en spa-semester! Massa längdskidor och svett kombinerat med rött vin och en varm brasa

Ååååå

hej vad det går! Nu har karusellen startat igen efter viss ledighet över jul och nyår! Plugg plugg plugg!

Hoppa bör man...annars dör man...? Glädjeskutt = glädje!
Sälen 090101

hurtbulle

Julpausen från dansen börjar kännas lång och det var dags att göra något åt saken! Så jag snörade på löparskorna och gav mig ut på en springrunda! Riktigt nöjd är jag med mig själv!
2009 är här

Emma och jag var de enda som ville se mer än huset och pulkabacken och tog oss en promenad till Myrflofloden


Vi signerade i gästbokenbasta är fjällenliv

nyår 2008 i Sälen


RSS 2.0