Vad säger ni?Vem skulle du helst ge 100 kr till... Mona Sahlin eller Fredrik Reinfeldt?


En vasmin vas är sjuk. Han får sig en ordentlig omgång så att han kryar på sig snabbt!

Fortsättning följer...


Boktips någon?
Vår klass ska vinna en boktävling med tema likheter och olikheter! Någon som har kreativa förslag och boktips för hur vi ska vinna? Vi ska läsa ett stycke och sen bearbeta texten!


Karl-Olov och Fru Kråka reser IGEN!
Det trodde jag aldrig! Men here we go again!
Vi är två kusiner som hänger och slänger över hela världen istället för i våra gardiner helt enkelt!Denna gång bär vägarna till Prag! Det blir en weekend mitt i veckan under mitt påsklov. Det blir perfekt för jag är sugen på sightseeing! Det kommer bli mycket promenader, sightseeing, god mat och självklart så bara MÅSTE det bli ett besök till skelettkyrkan. Någon som varit där? Eller någon som har tips om Prag?

Idag är böckernas dagI min värld är det böckernas dag idag! Jag har varit på ett bokseminarium för den härliga boken Skriv om och om igen som jag talat om förr! Den väcker verkligen lust att påbörja skrivarverkstaden!

Idag har jag upptäckt och handlat en ny bok - Långa Ben. Den heter så för att människorna bara går och går. De första människorna på jorden alltså. Pojken Gego berättar om deras vandringar i boken. Jag har inte läst den än men upplägget var lockande och boken billig! Jag betalade 30 riksdaler för den och jag såg att den finns att köpa för ännu billigare peng just nu på nätet!


Sedan har jag klickat hem Jan Hedhs bok om brödbakning! Efter att ha provat på att baka ett av hans brödrecept vill jag baka en massa bröd som är äkta och genuina! Dessutom smakade hans vetebullar verkligen ljuvligt.rosaJag gillar rosa...Tulpaner är härligt finaDe får stå i mormors vas


Tack mamma!


Nu är glada julen slut slut slutJulgransplundringen är över här på Nathorstvägen! Julbocken flyttar ner till källaren likaså änglaspelet och adventsstjärnan!

Jultomten ser ut att behöva vila sig till nästa jul....!Funäsdalen nästa?Att vara eller inte vara...? Att åka eller att inte åka...? Funäsdalen vecka 11 är den stora frågan!


LevainbrödBröd bakat med en stor dos kärlek och mycket omsorg... Det tog totalt en vecka att bli färdigt!
This is meNyss hemkommen från födelsedagsfika hos Madeleine! Härligt goda bullar vilar i min mage nu! Mmmmm...Min fina klänning från Indien
(som jag köpte eftersom jag kommer att matcha mitt fina
Karlsson-klassrum SÅ bra!) och min fina halsbricka
med min stjärnas position graverad).Mysiga raggsockor sitter på mina fötter varje dag.
Just de här i fint lila har jag fått av saknade farmor...

Av någon anledning känner jag mig som brunnetten i trolltider idag....!Bröd bröd brödI morgon söndag är det ingen mindre dag än min storasysters födelsedag! när vi var hemma i julas följde vi ett underbart svenskt-finskt tvprogram som handlade om pyssel, snickerier, mat och allt möjlgit pyssligt! Jan Hedh var gäst i ett av programmen och pratade om brödbakning och levainbröd. Madeleine sa då att hon tycker jag borde göra levain-bröd och sagt är gjort för vem är inte värd ett levainbröd i morrn om inte Madeleine??

MEN vilket jobb!! Först ska russinjästen jäsa i 5 dagar.. Sedan ska "mamma"-degen göras. Av mamma-degen ska en "chef"- deg göras. Och av "chef"-degen ska en "levain"-deg göras. Och när man sedan slutligen har sin levain DÅ börjar brödbakningen! Jag har kommit halvvägs och borde börja bli smått stressad för att hinna bli klar!

Om brödet misslyckas blir jag förtvivlad!


saturday

 

Lördagen bjuder på trevligheter! Jag tog en sovmorgon till kl 9.. Mina föräldrar är på väg hit för att smaka på mina himmelska bullar... Sedan ska jag iväg och leda öppet hus på dansskolan eftersom min danslärare stukat foten! Sen ska jag hem och baka bröd!

Kvällen bjuder inte på så mycket trevligheter men det får jag väl vända till något bra genom att ordna med en bra film eller ett fotbad eller en storstädning... Vem vet vad jag känner för att göra denna lördagskväll?


Björn Allan AlbertIdag har min fina kanin Albert avlidit i lungcancer. Han var en fin kanin.ExistensångestIdag tänkte jag och hörde ordet existensångest. Existensångest = Varför gör jag det jag gör? Vad händer om några år? Fejkat leende....

Samtidigt handlar exitensalism om att människan är vad hon själv gör sig till. Genom sina handlingar definierar människan sig själv, och består i inget annat än handling.


Enligt min elev...

Liknar jag programledaren för Bolibompa...
Och jo...
Crazy!!


En ny medlem...


i älsklingsfamiljen... Donnan är så vacker att hon inte gör sig rättvis på bild!


Dancing queenIdag har jag varit och dansat. Det känns att man inte har rört på fläsket på ett tag! Skönt att vara igång igen.. Den 25 börjar dansen på allvar! Jag längtar!

Jag älskar mitt jobb. Ändå får jag alltid söndagsångest! Min syster Madeleine får också söndagsångest.. Egentligen handlar det inte om att man inte tycker om jobbet utan om att man självklart hellre är ledig! Så fort måndagen har börjat rulla igång brukar det kännas ok men när det är söndag kväll och jag lever vetskapen om att jag ska jobba dagen efter, då är det inte kul! Denna söndag är det värre än vanligt efter 3 veckors jullov! Men rätt som det är så är det helg igen! För som tur är så går dagarna på jobbet väldans fort!


Jag tror...att jag har överträffat mig själv angående bullarna!

BaguetterJag har precis beställt hem en baguetteplåt så nästa gång så kommer jag att överträffa mgi själv angående baguetterna!


Inse fakta


Idag känns det inget bra att behöva vara i Sverige när jag kunde varit i Indien. Jag försöker att hålla mig sysselsatt genom att:

1. Tänka på jobbet imorrn så lite som möjligt
2. Baka baguetter och kanelbullar
3. Dansa ikväll med Paulina
4. Ha en traditionell söndagskväll med film tillsammans med min kärlek

Inte för att allt detta gör att det känns bättre! Men jag håller mig sysselsatt i varjefall...


Kvällens outfiteller hur man gör för att överleva i en kall lgh!

Ett par strumpor, ett par knähöga sockor, ullsockor, långkalsonger, byxor, långärmad tröja, kortärmad klänning, ulltröja, mössa och fingervantar. Om ni undrar ifall det är möjligt att ha på sig allt på en gång så kan jag svara er att det är det!

Mitt tips till frusna medmänniskor: Stå inte på samma golvfläck för länge! För att hålla värmen krävs rotation!

Nu ska jag förbereda mig för natten! Jag har tätat fönstrena mot luftdrag med hjälp av handdukar. Mitt sällskap i sängen är 2 stycken varma vetekuddar, 2 duntäcken och 2 sommartäcken. Som pricken på i:et har jag en sprillans ny viskospyjamas som är ett fynd på rean idag! Rosa är den dessutom! Nästa fredag ska jag på en rosa fest. Kanske ska jag ha den på mig då.....?


HemmaÖnskar att jag kunde säga ljuva hem men jag väljer att säga ljuva borta. Om jag fick välja mellan att vara borta tillsammans med min kära i Indien eller hemma i verkligheten i kylan så väljer jag borta! Vi fryser konstant! Ute eller inomhus spelar ingen roll för det är kallt ändå! Våra fönster i lgh behöver bytas ut så det känns som att vi bor i en igloo! Tur att vi har ljuvliga semesterminnen att minnas och se tillbaka på!
Vårt hotellEn klar skillnad mellan Thailand och Indien är att indierna badar på stranden!Solnedgång över Anjuna beachRobin och Said till höger + Saids kusin till vänster. Killarna bjöd oss på en kväll i Goa
som vi aldrig kommer att glömma!Romantik i luftenFiskebåtar i bakgrundenKorna fanns förstås överallt!Solnedgångar på stranden och kvinno ri vackra sarisMaten var underbar! Jag älskar Indisk mat!!Vi tillbringade dagarna på stranden förstås och njöt av värmen! Det var 30 grader dygnet runt!Vi fick nya vänner!Kocken på hotellet kom med en avskedspresent innan vi åkte hem


Kontentan av resan är att vi hade det alldeleds underbart!


RSS 2.0