Hamsterhjul



De flesta som känner mig vet att jag är driven, ambitiös och ofta har många (kanske för många ibland) bollar i luften. Men ibland hopar det bara över en, och det tycks aldrig sluta regna in fler händelser!


Som tur är så är jag samtidigt ganiserad och strukturerad, jag är så fånig att jag till och med älskar små plastfickor att förvara viktiga papper och dokument i pärmarna, så att jag slipper göra hår i papprena och för att det ser så glansigt härligt ut samt organiserat när man bläddrar bland papprena.


Nu har jag suttit hela dagen i projektgrupp och i möten där jag harn organiserat och lett samt suttit hela kvällen med oväntade utredningar som ska lämnas in i morgon. Trots det så har jag behållit både mitt mod, mitt humör och mitt hopp! Kanske är det för att jag älskar utveckling och verksamhetsfrågor? Imorgon utgår ordinarie undervisning igen p.g.a två andra projektgrupper jag är med i, om jag älskar det?
Ja


Träningsvärk



Efter denna helg har jag träningsvärk... Hur kommer det sig kanske ni undrar? Jo det ska jag säga er... Efter att ha städat i drygt 14 timmar så är det tydligen lätt hänt!

Jag och Robin hade visning av vår lgh igår och idag. Vi har varit ett sammansvetsat team i helgen! I fredags åkte vi till återvinningen och hämtade flyttkartonger som vi har fått låna av våra kära vänner. Sedan i helgen har vi förberett vår lgh att visa upp sin allra bästa sida. Det ska bli spännande att se hur det ska gå nu men snälla snälla låt det gå bra! Håll tummarna för oss!

Trots all flytthets i helgen så hann vi med en mysig middag också. Min mage har skrikit efter min favoriträtt i indisk väg, så jag öppnade plånboken och vi tog oss en sväng in till söder för en parmiddag!



Idag och imorgon har vi visning av vår lgh...

img_4279 (MMS)

Idag och imorgon har vi visning av vår lgh. Mitt bästa "försäljningstips" är nybakade (självklart hemmagjorda så att doften sprider sig) bullar!  Är inte det Emma eller vad??


Varm choklad...



Jag brukar säga att när jag får barn ska jag göra varm choklad med marsmallows, grädde och chokladsås! Igår visade det sig att vi faktiskt hade samtliga ingredienser hemma, jag kunde till och med göra en varm choklad gjord på mörk choklad istället för chokladpulver eller kakao till bebisen!

Det blev en lyxig kopp må jag säga...





Hej världen!


Idag har vi fått se på vårt lilla knytte i magen!

Vilken upplevelse
!

Pyret ser ut som att må alldeles utmärkt och beräknas att titta ut den 26/8.
Mamma och pappa längtar!


Fladder



Nu när jag är i v.18 är bebisen i en intensiv och rörlig period. Igår kände jag lilla pyret i magen för första gången och idag har det varit livat i magen! Det är ett litet kittlande fladder som påminner mig om att vi är två i min kropp, mysigt! På onsdag ska vi på ultraljudet, det ska bli spännande men känns samtidigt overkligt att vi ska få se pyret röra på sig på en skärm.


Paradiset



Nånstans i universum finns ett paradis.
Kanske på Jorden kanske på en osynlig planet.
Paradiset är ett ställe där allt ont inte finns där är alla lyckliga och glada
där blommar det året om där dansar alla i en ring,
varje jämnt klockslag som 12 & 6 håller alla varann i hand.
Det är ett paradis.

emmademma 9 år


Mammor är härliga del II

När mamma var här hade hon med sig mat eftersom vi har haft så mycket att göra inför fotograferingen och visningen. Jag hade moussaka över som blev en perfekt söndagsmiddag, det var verkligen hur gott som helst och är något som man borde göra oftare! Aubergine i ugn eller i em krämig gryta är verkligen urgott...




Födelsedagar är trevliga

Idag fyller min systers pojkvän Jonas år. Vi var hem till de på födelsedagsfika och Julia hade fixat en sådan tillställning! Det var tårta, cupcakes och kanelbullar... Ja hela baletten helt enkelt! Julia hade gjort bullarna på farmors vis och jag kan lugnt säga att mandelmassa i bullarna är pricken över i:et.





Ture var födelsedagsfin med en fluga runt halsen




Självklart missade jag att fota fikat och det fina värdparet! Julia hade en jättefinklänning med svart spets och ett rött bälte till.

Jag bjuder på en bild från fikat på Garden igår istället...


Hallen

Det första du kommer in i till ditt hem är din hall. Robin vill inte ha med vår hatthylla till vår nästa lgh. Så jag har börjat fundera på en praktisk, snygg och funktionell lösning till vår nya hall!

Då kommer den stora frågan... Hur ska hallen inredas??

Hatthylla, galgar eller krokar? Skoskåp, skohylla eller sittbänk?

så jag har börjat fundera över detta med galgar... Hur gör ni hemma? Robin och jag kan nämligen båda hänga upp på en slags krok och på galge. Till vardags använder vi nästan aldrig galgarna! det är mest om det kommer främmande som vi tänker på att använda dem.

Så jag funderar nu alltså på om en funktionell lösning skulle vara en hylla istället för hatthylla, med en låda på till varje familjemedlem (för vantar, mössor, sjalar och liknande). För att sedan ha en massa massa krokar under. Typ en sådan här och då kanske ett par stycken bredvid och/eller under varandra.


Eller kommer man att saknar en sådan här då?


Och hur praktisk är en skobänk? Vill man verkligen ha en sådan med kuddar på?


Eller vill man hellre ha en lite mer charmig stil med en pall och kanske en loppisfyndad kommod som man piffar med färg?




Eller vill man helt enkelt utesluta allt och ha garderober med skjutdörrar och praktisk inredning?




Vad tycker ni är funktionell hallförvaring?


Skärmarbrink at night






Utsikt från vår lgh


Owls




Bästa hänget



Det bästa hänget brukar vara med mina systrar. Det är kravlöst men med givande utbyte i form av omtanke, tankar och samtal. Vi har oftast inget mål för utflykten utan tar det som det kommer, vi svänger in på omvägar, vi tar oss tid för att fika eller äta, vi tar oss tid för att hänga helt enkelt.

Idag hängde jag med Madeleine i Sickla, det var precis som jag skrev ovan. Sickla har hittills varit en oupptäckt pärla! Men jag både tror och hoppas att det kommer att bli fler besök dit i framtiden. Madde tog med mig till en affär som kombinerar design och café i ett. Det var verkligen ett härligt ställe! Jag blev bjuden på äppelpaj med mandelmassa i och vaniljsås till samt en latte, min mage blev glad förstås och inte blev det värre av att miljön är hemtrevligt shabby chic och ger en känsla av att sitta i en trädgård. Påminner lite om stämningen på Rosendals trädgård men på en helt annan plats.




Bilder från Gardens blogg


Sedan tog vi en tur i gallerian och jag blev imponerad över det annorlunda utbudet av affärer! Kul att htita mer ovanlgia men snygga märken, både för vuxna och små bebisar. Där vill jag handla mer! Nästa gång du ska handla en festklänning, då måste Du åka hit! Mitt inköp för dagen blev ett par mammaleggings i bomull från Polarn & Pyret. Det börjar bli för tajt att använda mina vanliga byxor och leggings och nu när vi har gått in i v.18 så är det väl på tiden att inhandla ett par. Jag har hört mycket gott om just Polarn & Pyrets mammaleggings och är säker på att de kommer att användas flitigt i vår!




Polarn & Pyret hade en riktigt fin kollektion av barnkläder just nu och jag blev så sugen på att köpa ett par plagg som mina ögon föll för. Jag fastnade särskilt för en röd sparkdräkt i 70-talsmönster. Tyvärr htitar jag inte den på nätet men däremot en liknande....




bebis



Vi fick ett par söta adidasskor av Julia och Jonas till vår bebis i magen att växa i <3





Vår lgh



Nu är vår lgh ute för försäljning på hemnet!








Håll tummarna för oss om att det ska gå över förväntan....!


I Lusthuset



I torsdags hade jag min premiär på Dramaten. Jag fick i julklapp av jobbet att gå på "I lusthuset" på Dramatens store scen, i släptåg hade jag min lillasyster (som inte är så liten ändå).


Pjäsen utspelar sig i femtiotalets början och är skriven av en originell amerikansk författare. Hon festade mer än hon skrev. Kompis med Truman Capote och Tennessee Williams. Briljant och självdestruktiv. Idag är hon kult.

Pjäsen handlar om mödrar och döttrar med skillnaden att männen inte har huvudrollerna.
Teatern började väldigt segt men växte sig fram mot slutet....




Bild från Dramatens hemsida

Vad mammor är härliga!




Idag kom mamma ner till Sthlm för att lämna över Ture-hunden till syrran med sambo som kommit hem från sin resa. Då kom hon förbi med dammsugaren som jag köpte när jag var i Gävle till mig och Robin. Vår nuvarande (som nu är vår gamla) SÖG!  Dessutom dånade den så högt att det hördes bort till andra sidan jordklotet! Så nu har vi alltså en dammsugare hemma som dessutom marknadsför sig som den tystaste på marknaden, passar oss bra! Nu kan vi piffa lgh till både fotograferingen av lgh, som är imorgon, och visningen!



Men återigen till varför mammor är så bra att ha! De säger snälla saker till en, som vad FIN du är! Trots att man mest känner sig småtjock, ful i håret och som en kyckling (??) Men också för att de när de vet att man har mycket att göra kommer med matlåda och härliga grönsaker.




Allt som är trevligt är bra för magen
- Muminmamman


Mia Skäringer at cirkus



Vilken toppendag tillsammans med fina vänner!

Och wow vilken kvinna hon är, snacka om att bjuda på sig själv!





Emma fotade min brunchtallrik.. Mmmmm...



En till bild lånad av Emma....


Mia Skäringer




För länge länhe sedan bokade vi biljetter till Mia Skäringers show på cirkus till idag. På den tiden som har gått efter det så har jag både hunnit med att börja titta på Solsidan och läsa Mias bok samt lyssnat på hennes sommarprat på SR:s podradio. Mia verkar vara en tjej som står upp för den hon är och vad hon känner, det ska bli kul att se showen idag! Om drygt en timme ska jag träffa tjejerna och inte en mysig brunch innan vi tar färjan över till Djurgården...





Vilken uppfinning!



I vår nya lgh har vi inget badkar utan kommer behöva ha en badbalja till vårt lilla knytte. Titta här vilken fantastisk uppfinning! En ihopvikbar badbalja!

Jag har en kompis som har en sådan redan och den ska vara superbra. Denna badbalja står självklart på inköpslistan och ska inhandlas direkt när vi har flyttat in i vårt nya boende!




Surprise



Jag hämtade paketet och i paketet låg ett kort med en hälsning från Bobby. Hon hade skickat ett par vänta-barn-presenter och både Robin + jag blev superglada och rörda av hennes gåvor och tankar på vår bebis.







I paketen fanns en mjuk bok till bebisens första tid, en bok till oss om att bli vuxen samt en nalle som är en
vetekudde som man kan värma i mikron, hur bra som helst att ha i framtiden när vårt barn har värk eller fryser... Bebisen hälsar och tackar dig Jenny!


Jag är så nyfiken!





Vad är detta för paket?? Jag har sakta gått igenom i mitt huvud om jag har beställt något, men icke! Så... Vadhän detta paket med andra ord? Har jag en hemlig beundrare kanske?

Paketet väger 1,8 kg och kommer från bluebox, vad tror du att det är i paketetet? Jag hoppas att jag hinner hämta det i morgon eftermiddag!

Godnatt


Svårt att sova...




...när man har så mycket spännande på gång. Just nu är jag mest stressad! Dels för att jag ska göra massa roligt i helgen, dels för att jag måste få allt färdigt inför fotograferingen på måndag, dels för att jag har så mycket på jobbet som jag inte hunnit med på arbetstid och nu heller inte hinner med på min förtroendetid hemma! Hjälp!!


Men mitt i min stress så kommer jag på mig själv med att fundera ut vilka möbler som ska finnas här och där i lgh, vad som ska fixas, hur barnkammaren ska se ut... Så när stressen har lagt sig... DÅ börjar det roliga!

Här händer det grejer!

Det händer en del saker i mitt liv som gör mig både lycklig och glad! För er som nyheten inte har nått fram till så kan jag berätta att jag och Robin i slutet på augusti ska bli föräldrar till ett litet knytte som ligger och växer i min mage. Vi är så förväntansfulla och glada över att få vårt kärleksbarn. Och det är just vad det kommer att vara, ett kärleksbarn. För i min värld kommer Robin att bli den bäst tänkbara pappan till mitt barn och jag är glad att Robin vill dela denna fantastiska upplevelse med mig.



Så till nästa stora nyhet är att vi har gått och blivit med lägenhet! Vi har letat ett tag efter en trea i Årsta, men har inte hittat någon som fallit oss i smaken. Dels har utbudet varit magert, dels har vi varit kräsna och hårda med vissa krav med tanke på vår framtid som väntar oss. Men från och med 27 maj så är vi ägare av en 69 kvm stor trea i Årstaberg. Det känns så skönt att hela lgh är topprenoverad år 2010 och bara är att flytta in i. Jag vill bara fokusera på våra nya roller som mamma och pappa och på att lära känna vår lilla sötnos. Ett starkt plus (eller flera) är dessutom att vi i princip bor på samma gata som två mycket goda vänner till oss, att jag får 10 min kortare resväg till jobbet, att jag får närmare till båda mina systrar och att det bara är 400 meter att gå till pendeltåg och tvärbana (Vi är ju rätt bortskämda i vår lgh med 50 meters avstånd till t-banan och 2 minuter in till söder).




Det känns som jag har en riktigt härlig framtid att gå till mötes!


Förresten... Någon som vill köpa en härlig tvåa i Skärmarbrink?




Hej allihopa! Jag har det mysigt här i fjä...

Hej allihopa! Jag har det mysigt här i fjällen och ett avkopplande sportlov. Har åkt totalt 47 km skidor denna vecka! Imorgon hoppas jag på att hinna med en tur på fjället till en toppstuga innan hemresan. PÃ¥ mÃ¥ndag börjar vardagen igen  Kram och vi ses!


Levain




Ett levainbröd kom precis ut ur ugnen.
Nybakat är bäst! Brödet åker självklart med upp till fjällen...




Uppvärmning



Jag har sportlov och jag är i Gävle! Självklart har jag tagit en andra skidtur idag som uppvärmning inför fjällen. Imorgon eftermiddag bär det av till Funäsdalen. Det kommer bli skidåkning, god mat och mys med både familj och släkt. Men först väntar en tråååkig bilresa upp...





RSS 2.0