Chokladfrossa

Det blev en chokladboll också! Nu ligger godbitarna i en liten låda och väntar på att bli omhändertagna av en söt filur...


På besök

Idag har jag låtit en hyacint flytta in till oss. Den får bo i Robins whiskey-glas! En julstjärna har dessutom fått bli lite piffad...


Äta bör man...

annars dör man!

Jag är inne i en period då jag vill testa att laga nya maträtter med smaker som inte har blivit slentrian hemma hos oss. Idag hade jag bakat hamburgerbröd och stekt burgare som serverades med klyftpotatis och hemmagjord cole slaw. Som att äta på restaurang!


Fikastund

Jag har virkat en prinsessbakelse och en dammsugare i present till en småtting. Funderar på om jag ska ge mig på att göra en chokladboll också...

Vilken är din favorit bland bakverken?


Gamla goda tider

Apropå leksaker så är den här skallran, från när jag och mina syskon var små, Altheas favorit just nu. Så enkel, men ändå så fin!


Pysseltokig

De senaste dagarna har jag varit pysseltokig. Jag har bland annat, med inspiration från Underbara Clara, gjort små ärtpåsar till Althea att leka med. Hur enkelt som helst att göra och Althea tycker att de rasslar fint!


Knowing me, knowing you

To be me


Once a week

Höjdpunkten i veckan för mig är på onsdagar kl 21. Då slår jag mig ner i soffan och tittar på veckans avsnitt sv Greys Anatomy. Under en timme får absolut ingen störa mig! Den enda som inte prövar mitt tålamod är Althea, alla andra gör bäst i att låta bli.



Julstök

Här har det stökats inför advent! Vi har hunnit med att baka lussebullar, pepparkakor enligt farmors recept, min vörtlimpa och så har vi självklart ätit julgröt. Nu är vi redo att ta oss an julen!


Pyssel

Ååååhhh vad det kliar i mina fingrar efter att pyssla! Lite pyssel blev det idag i alla fall. Jag har förberett världens godaste pepparkaksdeg efter min farmors recept, varför köpa färdig deg när det är så enkelt att göra egen?

Sedan har jag piffat tittskåpet i Altheas rum, den fick bli pimpad med flugsvampar. Love it!


Tiden flyger iväg

... När man har det mysigt!

Vi hamnade på "Ett lite caf'e på söder" där det bjöds på tomat och linssoppa med toast till. Lunchen var god, sällskapet trevligt, men tiden för kort!


"

N

Soppa

Idag är en perfekt dag för soppa.

Är på väg för att möta upp syster för lunch. Vi bor så bra med promenadavstånd till söder. Inte nog med det, vi har flera mysiga vägar att välja på längs vattnet <3


Dille

Ibland kittlar det så mycket i mina pysselfingrar att jag inte kan stoppa det. Första advent är inte förrän nästa helg men nu har jag pimpat köket inför advent och julen. En röd hissgardin fick åka upp. Lite saker fick bytas ut på fönsterbrädan, där finns nu bland annat en julstjärna och en burk med hembakade saffransskorpor.

I hyllorna på väggen finns nu en marimekkobricka och några saker gar fått byta plats även där.

På bordet finns nu en rutig duk i julens färger. På ett litet fat har finns en sockerskål jag fyndat på loppis, tandpetare i en babushka-docka och i den lilla, söta burken finns det tändstickor. Vad går inte åt om inte tändstickor under julen?




Tjejmiddag

Det vankas tjejmiddag med så mycket bättre hos mig.


Tavelväggen

Tavelväggen är klar!!

Vi är supernöjda med resultatet <3


Morgonstund

... Har guld i mund tycker Althea! Så här glad var hon i morse. Medan vi funderade över vad vi skulle göra med dagen medan pappa Robin jobbar så slutade det med en date med kära syster och moster Julia. Vi fikade, myste och fick smakråd på Rusta. Det är inte lätt att handla en gran!


Nu är det jul igen

Granen tog över Altheas vagn! Jag och Althea fick snällt dra hem granen i släden, nej förlåt! Vagnen var det visst...


För de små...

...eller inte så små, fossingarna! Vi har slagit på golvvärmen! Ändå blev jag förvånad imorse när jag kände hur behagligt det var. Tidigare har jag inte ens reflekterat över att det varit obehagligt, men skönt är det att gå in på toaletten nu! Ursäkta, men nu måste jag göra ett besök dit och värma fossingarna mina igen!


Att förundras

Idag är en sån där dag då jag är extra stolt som förälder. Inte för att jag jämför Altheas utveckling med andra barn, utan för att det är så underbart härligt att följa alla hennes små steg. I veckan vände Althea på sig från mage till rygg, bara så där! Och inte bara en gång utan tre!

Idag lämnade jag henne ensam
I babygymmet medan jag gick och hämtade något i sovrummet. När jag kom tillbaka hade hon gripit tag i en av figurerna och lekte med den. Det är så härligt att upptäcka världen tillsammans med Althea!


Det är inte lätt...

att vara liten alltid.

Idag var det dags för 3-månaders vaccinationen. Det var förstås inte roligt tyckte Althea.

Men nu är det gjort!


Baby, bye bye bye

Min syster och Altheas moster har huserat hos ett tag. Idag flyttade hon ut, lite tråkigt. Det får mig att tänka på hur vårt samhälle har utvecklats och hur västvärlden ser ut. Tänk förr när vi bodde flera generationer under samma tak. Då hjälptes vi åt med allt och tig hand om varandra. Min farmor och farfar fick fem barn tillsammans, jag skulle också vilja ha fem barn, OM jag levde på 50-talet och på landet. Att ha barn är det mest glädjande och meningsfulla som finns. Men idag ska man med skillnad från 50-talet klara av både karriär och familj i ett, och så krävs det dessutom en minibuss på vägarna!


Kaffe

På St Paulsgatan finns ett cafe som heter något så enkelt som KAFFE. De kör med ett enkelt koncept = enkel inredning, bra priser och supergott kaffe. Personalen där är jättevänliga. De har tipsat oss om hur vi själva ska kunna göra godare kaffe och när vi inte har kontanter (de tar ej kort) så säger de bara;

"Fika ni först, och gå iväg och hämta ut pengar sedan. Eller så kommer ni förbi med pengarna imorgon!"

Hur schysst är inte det?

Idag var vi där med faster och farmor och myste i novembermörkret...


En härlig novemberdag

Vad ska man inte göra om inte ta en promenad eller två när solen för en gångs skull tittar fram i november månad? Jag har ju dessutom världens bästa sällskap; Althea, en uggla och en tiger!


Blomsterfröjd

Precis när rosorna från min födelsedag hade vissnat, fick jag en försenad blomsterbukett från mina föräldrar som är på resande fot. Det börjar kännas som att de har varit borta i en evighet, men det känns härligt att veta att de njuter av livet!


Fars dag

Idag firar Althea sin far för första gången.

Althea lät sin pappa få sovmorgon istället för frukost på sängen, och ett litet paket ligger och väntar gott. I eftermiddag blir det fars dag-middag för pappa och farfar.

Althea har på sig ett par tuffa jeans idag och ett par söta strumpor med äpplen på.


Minns ni?

Ni har väl inte glömt brödet jag gjorde igår?

Det fick ett så bra betyg som -Det kan vara det godaste bröd du någonsin gjort. Nu är jag sugen på att baka mer rustikt bröd!


Liljeholmen

Sedan vi flyttade till Årstaberg har vi börjat hänga mycket i Liljeholmsgallerian. Dels är det skönt med en galleria när jag ammar samtidigt som det är nära, finns bra affärer och underbar mat.

För 84 kr kan du välja mellan 8 rätter i en salladsbuffe. Idag åt jag falafel, kräftstjärtar, fetaoströra, minimozarella, marinerade champinjoner, pirog, pasta och yoghurtdipp. Prisvärt, fräscht och såå gott!


Surdeg

Idag har jag äntligen kommit igång med surdegs-bakandet! Jag gjorde ett bröd helt från grunden och utan jäst i.

Ytan har krackelerat jättefint, så det ska bli spännande att smaka på imorgon bitti.

Godnatt alla godingar!


Något att se fram emot

Jag älskar sommaren. Även om jag tycker att denna höst har varit fantastiskt fin och ser fram emot en mysig månad i december, så tycker jag att våren kan komma när nyår är avklarad. För när våren är här så betyder ju det att sommaren är på väg!

Jag har länge varit på jakt efter ett par solglasögon. Har i flera år gått runt med glasögon från HM, som egentligen gör mer skada på ögonen än skyddar. Att det inte blivit av att jag skaffat mig ett par riktiga beror nog mest på att jag varit snål mot mig själv.

Efter min födelsedag så äger jag numera inte bara ett par glasögon, utan två! Min älskling gav mig ett par superfina glasögon av Donna Karan of New York. Samtidigt sponsrade hans föräldrar mig så att jag kunde köpa mig ett par Versace som bonus.

Av en slump blev jag samtidigt varse om Versaces samarbete med HM.
Är det bara en tillfällighet eller ett tecken?


Bad hairday

Jag vantrivs med min frisyr just nu, så varje dag är en bad hairday. Så jag smyckar upp mig för att forcera tankarna på annat än mitt hår!!

Min klocka som jag fick i examenspresent har jag kunnat börja använda igen efter min graviditet,

Det rosa armbandet har Elina gjort till mig. Ni hittar hennes webshop i min länklista,

Humanity for all-armbandet gör gott då 25 % av intäkten gått till välgörenhet,

Mina stiliga Dyrberg & Kern-örhängen fick jag av Robins systrar när jag fyllde år.



Nu grönskas det

En härlig sak med att fylla år i gråa och trista november, är att blommorna man får piffar upp hemmet...


Det här med att kompromissa...

Robin ville absolut ha sin vinylsamling framme för allmän beskådning, det ville absolut inte jag.

Idag står hans vinylsamling i vårt vardagsrum, i sockerlådan som jag fyndat på loppis för 20 kr.

Idag är jag supernöjd med vår kompromiss och hans vinyler får mer än gärna stå framme!

Men vinylspelaren kan vi väl lämna i skymundan?


Under uppbyggnad

Nu har vi kommit så långt med vår tavelvägg att vi både har framkallat bilderna och ramat in hälften, för sen tog ramarna slut!!

Det kliar i fingrarna (och lite i tårna) av längtan att få göra tavelväggen klar. Den kommer att göra sig så bra ovanför chiffonjen!

För ett år sedan visste jag inte ens vad en chiffonje är, nu står mormors gamla i vårt vardagsrum. Jag älskar att mixa gammalt med nytt!


Kära vänner

Idag är en stor dag, inte min födelsedag men den dagen då jag äntligen åtgärdat kameran på min telefon!

Det firar jag genom att bjuda på bilder från mitt kök. Julen närmar sig och vad passar inte bättre än att pryda en kopp med ett par hyacinter? Hyacinter luktar så ljuvligt och den ena är redan på väg att blomma...


Veckan som gick

Jisses! Vad hände med veckan? Här hemma har vi mest slappat och myst. Althea åkte på en förkylning men har varit glad för det... Förra helgen bakade jag en tårta och firade mina 27 år med familjen. Nu är det fredag och dags för en ny helg att komma!

Tårtan jag gjorde var en prinsesstårta med färska hallon, vaniljkräm och grädde. Min vän Emma lyckades fånga en bild på en halvt uppäten tårta...


På andra sidan

Det är idag man ska tända ljus, minnas och hedra sina nära och kära som redan finns på andra sidan. Ni är med mig året runt men en dag som denna sänds extra varma hälsningar...

Samtidigt är det halloween och det är meningen att vi ska klä ut oss till mörka vålnader. I år tar jag det lugnt på den fronten, men för två år sedan var vi på min vän Jennys halloween/födelsedags-fest. Då var jag utklädd till lucia.


Vad vore jag...

Utan min fina familj? <3


Äntligen!

Robin och jag har länge haft tankar om att skapa en tavelvägg ovanför min mormors chiffonje som står i vårt vardagsrum. Vi har varit duktiga på att skjuta upp framkallningen av de bilder vi ska ha, men nu har jag äntligen skickat iväg beställningen så nästa vecka gäller det!

Jag bjuder på en inspirationsbild som visar finaste kollegan Rusans tavelvägg...


Ett intressant fenomen...

Althea har från första början varit ett exemplariskt barn. Hon sover nätterna igenom, äter bra och är för det mesta nöjd och glad. Det är så härligt att se henne utvecklas hela tiden!

Ett par enstaka gånger har Althea varit otröstlig, vår teori är att hon just då genomgår en utvecklingsfas som påverkar hennes humör. Ett slags växtvärk för kroppen. Ikväll var en sådan dag. Vi var hemma hos våra vänner när det inträffade och Blev då presenterade hur intressant och fascinerande fenomenet Teletubbies är för våra småttingar!

Att ett sådant enkelt filmklipp kan sänka så stor glädje till våra småttingar! Jag läste på wikipedia att en beteendeforskare har varit med och utformat Teletubbies. Figurerna är utformade att ha samma kroppsliga proportioner som sin målgrupp och verkar befinna sig på tröskeln att kunna prata, precis som målgruppen.

Inte undra på att konceptet är så lyckat!


Vardagslyx

Idag har jag och Althea haft en mysig dag tillsammans med moster. Vi tog en fin promenad och fikade i Vinterviken och pratade om allt mellan himmel och jord. Sådana här dagar är det mysigt med höst. Lagomt kallt och mysigt häng...


RSS 2.0