Hösten är på intåg...och jag har självklart BADAT!!


UtöHelgen bjöd på ett somrigt skärgårdsbröllop på Utö


Kan du svaret?

Problemlösning sägs vara drivmotorn i lärande och då särskilt i matematik. Så i morgon ska klassen få gnugga sina geniknölar efter sommarlovet med en problemlösningsuppgift! Kan du svaret?Det är sommar. Mumin och Snorkfröken har hittat en lada där de hoppar i hö på loftet. Lilla My spanar i hemlighet på Mumin och Snorkfröken från stegen uppför loftet. Lilla My står nu på mitten av stegen, och klättrar upp 3 steg till. Men så hör hon hur det prasslar där uppe.

"Är det du Lilla My?" frågar Snorkfröken.

Lilla My svarar inte. Hon klättrar ner 5 steg på stegen.

"hörde du? Det är någon där nere", hör Lilla My Snorkfröken viska till Mumin.

Lilla My klättrar genast upp 9 steg. Då står hon på stegens översta pinne. Då får Mumin syn på Lilla My och Lilla My klättrar ipp på loftet för att leka.

Hur många stegpinnar har stegen?
Torsdag snart fredag...Tänk att det är extra skönt att vara ledig när man jobbar! Snart helg....


TittutIdag gjorde jag i ordning ett tittskåp till mitt fina klassrum. Porslinsfigurerna som föreställer Muminpappan, Muminmamman, Lilla My och Mumin har jag lånat av mamma och pappa. De köpte vi i Mumindalen när jag själv var ett litet barn, himlans söta och fina är de.


"Tarzan hungry, sa mumintrollet och klättrade upp för en lian. Tarzan eat now!

Vad säger han? frågade Sniff.

Han säger att nu ska han äta, sa snorkfröken. Det är det enda han kan, förstår du. Det är engelska och talas av alla som kommer till djunglen"


 


Ny planeringsbok

framsidanbaksidan


Idag kände jag att det var dags att köpa en ny planeringsbok.
Titta en så fin jag hittade på Bokia! Barnsligt härlig för vuxna!


inspirerande lärmiljö
I mitt arbetslag satsar vi på en inspirerande lärmiljö för både barnen och oss vuxna. I samband med Mumin-temat har vi alla fått en varsin mugg tilldelade oss. Jag blev utvald till att vara Lilla My... Mest för att jag är liten, inte så elak (hoppas jag!)Inte utan min CalousJag älskar min Calous. Nu har jag fallit för ett par till.. De här vill jag köpa i vår!


Tillbaka till vardagen...Även om jag tycker att mitt jobb är väldans roligt så brukar söndagar innebära söndagsångest. Men det finns dagar då det känns extra skönt med att veta att det är måndag dagen efter, dagar då det är skönt att ha mycket att göra och inte så mycket annat än jobb att tänka på.


Det ska bli härligt med måndag imorgon!


Dags att baka bröd igen......och bröd blev det! Jag åt en "bulle" och den var så nygräddad att smöret och osten smälte...
Kortvecka
Skönt att jobbstarten börjar med en kort vecka! Idag har jag varit på Super Jam i Vitabergs parken. Åt en sallad och drack vin med trevliga flickor! Det känns nästan märkligt att det är torsdag idag och att jag ska till jobbet imorgon.. Känns som helg redan! Imorrn drar jag på syskonhelg! En sådan härlig tradition som jag och mina älskade systrar har varje år!


Mumin


Förra året hade vi Astrid Lindgren som tema. I år har vi Tove Janssons författarskap och Mumintrollen som tema. Det ska bli jättemysigt! De inspirerande miljöerna i klassrummen är nästintill färdiga (rummen ska inspirera till lek och lärande och påminna om känslan vi får när vi besöker Junibacken).


Är det någon som har vadsomhelst med Mumin eller Tove Jansson att skänka eller låna ut så är denna någon såååå välkommen att göra det!
Dag 1...
På jobbet är avklarat! Som vanligt så sparkas man in i arbetet på en gång (fast på ett bra sätt) och dagen gick mycket fort och geniknölarna trötta! Det har blivit en del förändringar inför denna termin.. En arbetskamrat i arbetslaget har tagit tjänstledigt och en annan är mammaledig. Hur kul som helst för flickorna men tråkigt tråkigt för oss som är kvar. Dessutom är en tredje gravid och jobbar bara denna termin med oss. Då är vi bara 2 st kvar! Det hände en del saker som vi inte räknat med idag så än så länge vet vi inte hur vårt arbetslag kommer att se ut denna termin, men vi ska göra det så bra som möjligt! Det blir spännande att se med andra ord.


Imorgon inleds dansveckan på Parkteatern med ett Superjam i streetdance! Jag, Paulina och Siri ska dit. Hör av dig om det är något som lockar just dig! :)


På väg till jobbet....
Innan sommarlovet..Lovade jag mig att äta lunch en dag på Thaiboat eftersom vi faktiskt bor så nära ändå.. Idag var sista chansen för imorgon börjar jag jobba.. Och vad tror ni att jag gjorde? Joo.. Åt lunch på Thaiboat! Trevligt men inte så speciellt märkvärdigt är omdömet... Rätt smaklöst faktiskt!

Äggnudlar med scampi..


Rolig skyltUtanför en matbutik i Herräng...Skolstart

Min fula planeringsbok har fått sig ett ansiktslyft

Den blev jättefin med hjälp av ett gulligt tyg jag handlat billigt på loppis i sommar. Nu matchar den min fina kalender som jag fått av jobbet och min söta personliga mapp. Jag är nu redo för att börja jobba imorgon!RSS 2.0