Sömnen

är min vän och räddning. En tid då man kan sova och återhämta sig.


Peace, love and understanding.....?


Jag har bakat en kolapaj som vi ska äta till lingongrädde lite senare. Söndag är söndag även om det finns en massa måsten.

Liv och död

Som den flitiga student jag är så har jag börjat en kvällskurs i samhällsorienterade ämnen. I tron att jag ska läsa samhälle om kvällarna så påbörjar vi första träffen i ämnet religion att se ett barn komma ut ur en vagina. Intressant.. Mycket intressant....


Annars har jag ingen fritid! Det enda jag gör är att plugga! Grammatiken tar över jorden! Och pluggar jag inte så är det något annat man måste göra; typ städa rent efter grodan kermit, tvätta, handla och sådana tråkigt vuxna saker! Japp. Välkommen till mitt liv. Jag är vuxen.


Grodan kermit i mixern

Igår var jag huslig och bakade tunnbrö och gjorde broccolisoppa. Problemet var bara att underdelen i mixern lossnade under tiden som soppan mixades så det blev grön soppa everywhere! Vår lägenhet luktar unken broccoli nu!!


Och så skol start då...! Hjälp! Jag sliter mitt hår redan och då är det bara andra dagen. Någon som har läst svensk grammatik på universitetsnivå? Nej.. Jag tänkte väl det jag också..... Men konstigt nog... är det kul...? Bara man lyckas förstå en bråkdel åtminstone. Subjenktioner, pronomen, adverb, substantiv... Jag får inte ordning på någonting!

Sömn

behöver vi för att vårda våra själar. Fastän vi borde vara experter på våra sömnbehov verkar det som att vi mer och mer struntar i att lyssna på kroppens inbyggda system och signaler.

De flesta verkar tro att man kan återhämta sömn. Dvs att de slarvar med sömn under veckan för att sedan ta igen det under helgen. Det fungerar I N T E så. Kroppen mår bäst av rutiner, ingen smart människa kan säga emot det.

Du blir inte piggare av att exempelvis sova lite under veckan men mycket under helgerna, tvärtom. Rutiner däremot är ett mecka för kroppen.

Brrr

Är det bara jag som fryser större delen av året i Sverige? Eller kan någon annars förklara för mig hur det kommer sig att
höstmodet präglas av varma, stickade tröjor som är kortärmade? Jättesnyggt? Javisst. Kallt? Men vad tror ú?


Lurendrejeri

Eyyyy?? Vad hände med den sista sommarvärmen som skulle komma till helgen? Såna här skämt gillar jag icke!

olympus mju
Wannabe

a flyttstädstant


Inte riktigt. Men så här grundligt som jag ahr städat idag har det nog inte blivit gjort sedan flyttstädningen gjordes inför vår flytt in i lägenheten! Fleeera timmar har jag slitit och ändå återstår typ.. hälften?


Så dagens bästa blev omorganisationen i köket som förhoppningsvis blev till det bättre. Bra jobbat Emma.


Hjälp! Vad skriver jag om? Är jag inte intressantare än så?

Nyhetstecken

går på sveriges television och är nyheterna på teckenspråk. Jag slogs idag av tanken när jag tittade att det var ett kvinnligt nyhetsankare men att översättarrösten var en man. Det skulle ha passat så mycket bättre med en kvinnlig röst så man har något att relatera till.Men samtidigt om man ser på tolkning i andra språk så är det inte könet som avgör tolkens kön. En tolk är en representant och inte mer. Man ska aldrig glömma bort att det är den som tolkas som skall vara i fokus. Det är en konst att lära sig bli bekväm i tolkningsammanhang. Jag var med en gång om en tolknignssituation där det var flera olika språk som översattes. Svenskt teckenspråk till svenska. Svenska till engelska tal. Engelskt tal till koreanskt tal. Och sedan slutligen Koreanskt tal till koreanskt teckenspråk. Det tog sin lilla tid och kunde bli lite rörigt men det går. Allt går bara man vill.

Indier uppmanas äta råttor

Detta läser jag alltså i dagens Metro. Hur makabert är inte det?


Tydligen har de stigande matpriserna tillsammans med att hälften av lagrad spannmål äts upp av råttor vill myndigheterna i delstaten Bihar att folket skall hjälpa till att utrota råttorna genom att äta dom! Tydligen skall råttkött vara ett hälsosamt alternativ till dyrt ris.


Uäääh! Är det någon mer än jag som vill kräkas över tanken?


stekta råttor!!

Hur....

.... - många har du fixat jobb till nu egentligen?


Jag vet inte! Men fem stycken kan jag lätt räkna till! Hoppas man en dag får tillbaka gentjänsterna....!

Vuxenpoäng

Husmor är i shoppingtagen! Imorrn blir det ett besök på clas ohlson! 129 kr är ett pris som min plånbok gillar och en elvisp är just något som man saknar först när man behöver den. Jag har bott hemifrån i åtta år nu så jag kan lika gärna fortsätta klättra på vuxenpoäng-stegen. Vad säger ni.. Hur många poäng får jag?
Love me love

JA jag vet! Jag har dille på barnböcker just nu! Idag såg jag världens häftigaste barnbok som heter "Det var det fräckaste". Den handlar om en mullvad som försöker lista ut vad som föll ner från himlen på honom. Så hela boken handlar om olika djurs bajs. Jag lovar... Barn bara älskar den! På adlibris kan man köpa den för ynka 39 kr, inbunden och allt. Självklart var jag nära att klicka hem den men avstod :)

Men gott folk! Mina kära! I mörka novembermånad den 6 fyller en liten tös vid namn Emma Malin år. Då vill hon ha Stora varförBOKEN! En bok fylld av frågor som bara barn ställer och som vuxna kliar sig på hakan för att kunna svara på. En rolig bok att ha och en toppenbok i undervisningen!  Eller vad säger ni...?
Är det farligt att hålla andan?

Skulle håret växa ända ner till marken om jag inte klippte det?

Var finns bebin innan den föddes?

Varför luktar blommor så gott?

Hur kan ugglor flyga på natten när det är mörkt?

Hjälp

Jag ska ringa naprpathögskolan imorrn för en behandling. Har tre kotor som med tiden hoppar snett igen. Och nu har de korvat sig rejält. Ska bli himlans skönt att göra något samtidigt som jag blir nervös. Tänk om de knäcker av hela ryggen på mig? De är ju ändå studenter.

Men man måste våga här i livet. Det är som mamma sa... Att kanske du skriker ett hjälp i väntrummet och kutar därifrån. Kanske.... Men billigt är det! 150 för vuxna och makalösa superpriset 120 kr för studenter. Jag kan bara inte tacka nej till ett sådant erbjudande. Jag återkommer med bedömning!


Naprapathögskolan

Flyga Drake

Idag hade jag och Robin vår först alediga söndag tillsammans på länge länge. Så vi gick av tradition och hyrde film. Mycket nytt had ekommit upp i hyllorna och kvällen till ära såg vi den mycket omtalade filmen Flyga drake. En sevärd film som berör. Det som är charmigt med filmen är att skådespelarna inte är berömda sedan innan och att de har valt att inte översätta precis allt. Filmen fick behålla sin charm.


Vi har även sett på programmet som haffar män i USA som sexchattar med minderåriga tjejer. Vilka skillnader det är mellan länder vad gäller lagar! Enbart genom att dyka upp på plats får dessa skabbiga män 3-5 års fängelse. Här i Sverige måste du ha utfört en handling för att bli dömd. Här kan vi inte ha mjöl i påsen som vi försöker sälja som narkotika eftersom rättsystemet inte kan döma när det inte verkligen varit narkotika.


Det finns fördelar och nackdelar med allt. Fördelen med USAs system är väl att det vi behöver fånga upp tidigt. Förebyggande kräver tidiga insatser.


Face it

Det är bara svarta som passar i rakat hår på skallen!Enligt mitt tycke och smak vill säga... Jag har köpt trench coat! Ikväll skall jag smyga runt som en kvinnlig sherlock Holmes för att sedan slänga av kappan och vissa emma a´la partypingla! Är det vågen jag hör? Ohh yeah!

Lillgammal vs omogen

Vad är bäst egentligen? Att vara omogen med spontantiet och omedvetenhet eller att vara lillgammal och aldrig riktigt passa in i mallarna då man är långt före alla andra i utvecklingen?


Jag vet inte längre jag

Kinderägg

Är det bara jag som tycker det är jobbigt med barnsäkra saker som är omöjliga att få upp även som vuxen? Ännu värre blir det när barnsaker är omöjliga att få upp! Som plasthållaren i kinderägg. Tacka vet jag tänder. Men det är ju just så man INTE vill att barn ska göra. Hur tänker de? Javisst ja... Det är visst Tyskland som producerar kinderäggen? Eller är jag helt ute och cyklar?

Laddad till tusen!

För en natt på tv-soffan på jobbet! Ska faktiskt bli skönt att bara få slappa och se på filmer och eventuellt göra något som måste göras för att jag ska vara förtjänt mina pengar.Men tänk vad goda gärningar gör en själv gott. Både att få dem och att ge dem. Idag hjälpte jag en mamma som behöver hjälp. Tog hem hjälpen till henne och drack saft vid köksbordet. Det fick mig att må bra. Idag var jag också först i HM-kön... Självklart valde jag den absolut långsammaste kassan. Hur glad blir man då inte när en annan god människa ser hur stackars jag får vänta i den långsamma kön medan andra som inte väntat lika längre svischar förbi mig i kön bredvid frågar om jag vill gå före. Tack.Livet är inte alltid som man tänkt sig och blir inte alltid som man vill. Det bästa man kan göra är att göra det bästa av livet. Du får bara en chans.

Helt

fantastiskt vackert. Tänk att gifta sig där som i filmen! Ett vitt kapell högt uppe på en klippa.Skopelos

Tänk att vara två...

om ett smultronstrå i solen


Nu är det slut på hänget! Om två veckor börjar allvaret på riktigt med en ny termin och jag jobba förstås varje dag fram till dess så vad är det som säger att jag inte ska komma i form igen? Så idag är jag tog på mig skorna för att gå till gymmet för tredje gången var stegen en aning lättare. Jag kör med mjuka kom-igång-pass med 20 minuter på trappmaskinen och nu ni! Nu är jag fit for fight igen! Nu köööör vi!

Anmält mig till dans i höst har jag med förstås. Nu gäller det bara att kommungubbarna förlänger kommunens avtal med simhallarna så jag kan köpa nytt gymkort!


Vad sägs om en promenad till jobbet? Joo. Med hansfreen på plats blir det ännu bättre med en promenadkompis! Wee! Jag är så himla smart. kom ihåg det... Underskatta mig aldrig!


 

Jag kunde inte hålla mig!!

Det var flera månader sedan jag började längta till att fylla år så att jag kunde önsk amig Leila Lindholms bok Piece of a cake. Med tre månader kvar så kunde jag inte motstå det längre! Så nu är den ett klick närmare mig! Hoppas hoppas hoppas bara att jag får den innan helgen...

Jag vill!


Hon är min stjärna i köket. God och gla kexchoklad. Alltid ekologiskt med äkta råvaror. När jag tar del av hennes recept känner jag hur ömt jag måste vårda dem. Kosta vad det kosta vill ! Okej kanske inte fullt ut, meeen... Jag känner hur recepten är så sköra i mina händer att jag måste ta hand om varje råvara. Precis som små bebisar. Nej nu börjar jag låta pyscho.


Latte a´la Emma

Jag har sagt det förr och jag säger det igen... I love my kaffemaskin! Tack mami och papi för en kanon present! Det är en sådan hemmalyx när man känner att man behöver något extra. Men det återstår attköpa en ny vanlig kaffebryggare sedan den förra kraschade i golvet... "En annan dag" var det visst.

It.....

Takes Two To TangoEnsam är inte starkast

Allt har sin tid

Så många gånger som jag har tänkt på det att nu.. nu gäller det! Idag är dagen. Men det slutar alltid med samma visa att ajuste... Men jag tar det en annan dag.


Men idag var dagen. Jag tog mig med tappra steg drygt tre hus bort till Hammarbykyrkan. Knackade på den stora porten och sade att nu är tiden inne. "Jag vill säga upp mitt medlemskap i svenska kyrkan".


Nu får vi se om någon duktig själ lyssnar till min önskan och verkligen gör allt rätt i pappersform. Tiden lär utvisa det. Men gjort är gjort och sagt är sagt. Även om jag känner mig en aning som den svarta häxan så var det skönt att få det gjort och jag är nöjd med mitt val.


Mamma Mia

The movie


Idag var jag, Elina och Emma och såg just den. Förvånansvärt hu rman kan hitta på en sådan handlign utefter några låtar. Idag när jag var på gymmet och lyssnade på blandade låtar på min ipod kom Abbas- I have a dream upp. Tycker den låten ä så himla fin och det var så passande uppvärmning inför kvällen. Sen visade det sig att filmen började med just den låten.


Jag fick skratta en del. Det tycker jag om. Av någon anledning blri jag road av simfötter så den bästa scenen var ändå när ett heöt gäng grabbar dansade med simfötter på bryggan. Helt sjukt vilken fin miljö de filmade i. Tänk att få gifta sig i den där kyrkan själv! Sjukt vackert uppe på berget med klipporna och havet nedanför.

De människor jag möter

genom mitt jobbFolk som inte vet bättre blir rädda för dem på stan för att de inte vet bättre. De blir rädda för deras beteende, nyfikenhet eller stora rullstolar och sprutor som de matas med. Barn som själva inte har valt att bli funktionshindrade.


Det är just det.. Att de själva inte valt. I morse tänkte jag på hur alla dessa barn också vunnit en kamp. Tänk på att just dessa barn också vann tävlingen i att bli till liv. Av flera miljoner spermier så klarade just dessa barn tävlingen fram till ägget.


Alla är vi vinnare

Män är som kaffe

De är bäst när de är rika, varma och håller dig vaken om nätterna.


Har jag hört!


Men sann kärlek är när man älskar någon just som han eller hon är. Som i filmen Bridget Jones dagbok när hennes Mark får tillbaka henne genom att säga just "Because I love you... Just as you are".

När paniken kryper

för farorna i hemmet lyckas alltid Robin var aborta hemifrån. Vart är männen när man som mest behöver dem?


Efter söndagsmys i soffan med valnötsscones, en film och Karl-Olov (även känd som Charroll) upptäcker jag till min fasa den största spindel jag sett i Sverige.. I MIN LÄGENHET! Varför händer alltid detta mig? Det blev en kamp (som jag vann tack och lov) men ett tag var den rackaren försvunnen. Långa ludna ben och en getingkropp hade han. Mimicry kallas det visst. När djur härmar och efterliknar andra djur för att försvara sig mot fiender. Något har jag lärt mig av skolan det senaste året!


Men efter en kamp där jag gått ut som segraren kan jag nu somna tryggt. Och snabbt får det gå för kl 6-30 ska jag stiga genom dörren på jobbet pigg och glad och redo att kasta upp ungarna ur sängarna!

Erase & Rewind

Är det inte skrämmande ibland hur vi för varje minut förlorar en tid och omöjligt kan vinna. Det finns ingen återvändo och ingen pausknapp. I vardagliga livet får man lätt beslutsångest över alla val som skall göras. Det behöver itne avra viktiga val för det beror på hhur man ser på det. Gjort är gjort eller gjort utan återvändo. Just som du har läst det här inlägget har du förlorat ytterligare sekunder. Var det värt det? Kanske fick du dig en tankestälalre åtminstone...?

Superman

Kolla in Supermannen


Nyförälskad i loppis

På loppis hittade jag två helt underbara te-muggar för 60 kr med tillhörande fat. De är fantastiskt vackra och till saken hör att jag älskar vackra blom-motiv.
Baloos kloka ord

du ska va nöjd med allt som livet ger och som du omkring dig ser


Kanske inte det lättaste alltid men för att finna ro i själen behöver man sluta leta och sträva kunna vara nöjd med tillvaron just som den är.Jag har jobbat ikväll och ska jobba imorgon bitti. Tar det bara lugnt ikväll hemma i min ensamhet och det är så himla skönt. Känner absolut ingen press på att jag borde hitta på något "för det är ju lördag kväll". Vad är det som säger att man ska hitta på något en lördagkväll och inte en onsdagkväll? Själv tycker jag det kan vara riktigt skönt när man jobbar mycket att bara få vara hemma och mysa för att sedanvakna pigg och utvilad dagen efter. Samtidigt som jag också efter en arbetsvecka kan uppskatta en god middag ute på en mysig restaurang tillsammans med ett glas vin som skvallrar om att det är helg.


Den...

som behöver ett leende mest är den som gömt bort hur man lerKloka ord från dasset på lantstället. Man kan bli klokare överallt bara man har ögonen öppna.


Under semestern träffade jag en fritidsledare som kände igen mig men som inte jag kände igen. Tydligen har jag också gått på samma dagis som Lassgårds dotter kom det fram på semestern. Det är mycket man inte vet om sig själv!

Förvandlingen

Men inte som i Kafkas förvandlignen. Jag är ingen skalbagge. Ännu. Men däremot börjar vi bli män. Precis som de små guttarna spelar vi wee och msrio och dricker vin (nej inte öl, så långt får vi inte) och har jäkligt kul över det! Yo man!

Zzz...

Att jobba två pass i rad 8-20 efter två veckors semester tar ut sin rätt och jag tänker gå och lägga mig redan nu!!

Men vem ska läsa en godnattsaga för mig? Jag kan inte minnas senast jag lade mig i sängen tillsammans med min kära. Antingen är jag borta eller så jobbar han. Aldrig har vi samma sovtider. Men att veta att jag är ledig i morgon och mig kära kommer och lägger sig för att sova i morgonstunden bredvid mig skulle ha varit ljuvligt. Men den bistra verkligheten kallar och det innebär att jag inte är ledig igen förrän nästa helg. Så alltså borde jag sätta fart genom att säga


Gonatt gott folk!
Jisses vad skönt det ska bli att sova

Mycket

har man att bli bättre på. Man blir aldrig fullärd. Jag kom just hem från jobbet och måste erkänna att jag är kass på att läsa godnattsagor. Varför? Berättartekniken går an men saken är den att jag blir så himla sömnig! Börjar gäspa och ha mig. Skönheten och odjuret kändes som en längre och längre saga ju längre vi kom. Tack och lov gick ungen med på att börja samtala om dittan och dattan istället. Då slapp jag tandpetare i ögonen!


Why? Jag som älskar barnböcker. Att läsa är hypersuperduperviktigt!

Hallelujah

Well Your faith was strong but you needed proof
You saw her bathing on the roof
Her beauty and the moonlight overthrew you
she tied you to her kitchen chair
And she broke your throne and she cut your hair
And from your lips she drew the HallelujahHallelujah
Hallelujah
Hallelujah
Hallelujah

Utrikes

Äntligen är gratistidningarna tillbaka på tuben!


Utrikessidan i Metro var full med anmärkningsvärda nyheter idag. Vad sägs om en 12-årig flicka i New York som ramlade ner i en skorsten 14 våningar och endast skadade höften...? Eller om en tioåring som redan tjurfäktat 60 tjurar till döds....? Eller om en medelålders man som halshuggit sin fru på ön Santorini och sedan burit omkring på sin frus huvud innan han slutligen grips av polis?


Frågan är om vi är mer välinformerade idag eller om de psysiska sjukdomarna ökat jämfört med förr?


Årets sport

Beach Ball! Himlans roligt!Mer Ping Pong Show till folket!Minnen från sommaren 2008

Semester
Som en ny människa

Eller är nog mer vad jag borde vara och vad andra tycker mig vara.


Två veckor av välförtjänt semester med la famiglia! Robin var kvar i storstan och jobbade men han får väl skylla sig själv att han hade semester under skitvädret och fotbollsem istället för med mig! Jag däremot solprickade semestern alldeles utmärkt. Det blev en segeltur till Åland och sedan direkt till sjöstugan.


Dagarna susar förbi snabbare än kvickt och nu sitter jag här i Skärmarbrink igen framför datorn med regnet som aldrig slutar ösa ner utomhus. Jag njuter av mina loppisfynd (I love loppis!) och kan titta på min älskling när han sitter i VÅR soffa. Händerna luktar fortfarande fisk efter att jag fileat 28 aborrar i morse men vad gör väl det när man fått vara på landet. Landet är livet.


Fredag den 1 augusti lämnade min älskade farmor vår jord. Jag saknar henne innerligt som den förebild hon var. Mitt hjärta bär med henne och mina minnen vårdar jag ömt. Jag tror inte på någon himmel men det gjorde farmor och om vi ska leva i hennes värld vet jag att hon kom dit direkt. Märta Altea Ederyd du förblir evigt älskad för den du var.


RSS 2.0