Den sanna

klyschan om att helgerna går alldeles för snabbt förbi är besannats åter en gång.


Helgen har varit unik i dess slag och inneburit besök av mami och papa, Bardias vernissage på galleri Greger och fest förstås.

Idag tog min naturvetenskapliga mentor Madeleine med mig ut i skogen för att artdugga. Vi satt på en stubbe och åt frukost och letade efter både växter och mossa. Utflykten gick bra och min mentor räddade mig när jag föll till marken av uppgivenhet. Men man måste falla för att kunna resa på sig!


Skogen gör dig sund

En dag

som alla andra men ändå inte. Ingen dag är sig den andra lik.

Majblomman var inte så mycket att befästa sig vid. Den ramlade av lika snabbt som den sattes på. Så var det med det beviset på en god gärning.


Annars är det två veckor kvar till dansuppvisningen på vasa-teatern... nice.Jisses vad jag längtar efter sushi på lördag! Ääääntligen efter över ett år har jag återfått min aptit på sushi efter att ha ätit en dålig.. blä blä blä... Men på lördag = mmmm....

Majblomman

is back! Och fastän jag vänder och vrider på slantarna så här innan löning så är jag så godhjärtad att jag köpte en av en liten och söt pojke igår. Det blir en kaffe mindre helt enkelt! Och så är det ju förstås för en god gärning! Men vänta nu.... Vad var den goda gärningen nu igen?

effektivitet på schemat

Igår innan jag gick och lade mig skrev jag en lista på allt jag vill få gjort idag.. för effektivitetens skull! Brilliant! När en sak är avklarad kollar jag in listan och väljer ut en annan punkt. Dö-tid försvinner!

Jag har lekt händig och oljat in altangolvet. Att vara målare är nog ingen fallenhet för mig... inte det att jag inte kan men det blir en sådan monoton sysselsättning. Så en gång om året passar mig bra och ett tydligt tecken är det på att våren är här för att stanna när man börjar balkongen tjusig igen!


Bobby ringde precis och bjöd in sig nästa helg. Verj nice! Hoppas värmen är kvar då! Det vill nog fler i landet med tanke på att det är långhelg. För andra i vilket fall! Inte för mig... Men hey! Vad gör det? Det var ett par år sedan som valborg slutade ha en mening.

Vykort från fjärran öster

Idag fick jag ett vykort från Koh Tao i Thailand. Där var jag år 2004 med Karl-Olov. Ett underbart ställe som visar det genuina Thailand! På vykortet fanns en palm med som jag fortfarande minns! Denna palm som på bilden faktiskt. Om man kikar i mitt fotoalbum finner man den där med. En världberömd palm med andra ord!image261

Hjälp


image260Här sitter jag i grodan ro i soffan med datorn redo för plugg efter ett muskel-pass och en senare lunch. Robin sover och jag måste tassa på tå. Rätt drygt.

Så blev jag utmanad av Lisa! Så för att kunna fokusera på skolarbetet ser jag till att avklara detta! Jag ska alltså berätta för er mina kära läsare vad jag gjorde för 5, 10, 15 OCH 20 år sedan. Hjälp! Jag har tappat mitt minne.

Så vi börjar med det som är närmast! För 5 år sedan..... I maj månad... Ja då bodde jag i Örebro och gick sista året på Virginska skolans mediaprogram med fotoinriktning. Jag och Lisa hade som de gullgrisar vi är blivit utvalda att få åka till Ryssland på biståndsresa för att lämna kläder och annat till en kyrka i Viborg. Det blev ett besök i ett land med kontraster där vi fick besöka ett habiliteringshem, en dövskola och ett barnsjukhus. Jag träffade gubben Boris vars namn han tyckte jag sade med alldeles för slapp betoning. Inte Booooris alltså. bOrIs är det som gäller. Annars blev det sight-seeing i St Petersburg bland mäktiga byggnader och knarksprutor och att grilla i skogen med kyrkans medlemmar. Förutom resan till Ryssland var det väl nedräkning till studenten som gällde. Efter studenten flyttade jag hem till Gävle. Jag började slita med jobb som ett djur då jag jobbade i princip minst 12 timmar per dag - jag skulle ut och resa!! I augusti månad var jag på charter till Bulgarien med tjejjerna från Örebro - sicken fest! En resa som kan sammangattas med karaoke, sol och sprit i två veckor! I år drar vi iväg igen av anledning till vår pakt om att komma iväg tillsammans var femte år!


Så... 10 år sedan.. Då varman alltså 13.. skulle fylla 14. Vilken klass går man då i? Åttan? I åttonde klass gick jag i vilket fall som helst på Nynässkolan i Gävle. Storasyster Mad bodde i Belgien det året så på våren bilade resten av famiglia ner till henne för att  hälsa på. Den sommaren som kom det året var fantastisk! Det var strålande sol och sommarlov. Inget sommarjobb eller sådant tråkigt med andra ord. Samtidigt kom nackdelar med den sommaren som att min väldigt älskade farfar blev eller var sjuk i cancer och att min kanin Mindy som mer trodde att han var en hund dog. Annars var jag pojkbands-guru.. Diggade Backstreet Boys med andra ord och såg min första konsert med dom denna sommar.


för 15 år sedan... Hur gammal var jag då? Åtta år alltså och gick i trean. Då gick jag också på Nynässkolan. Jag kommer ihåg en tema-dag vi hade om världens länder eftersom min skola var så mångkulturell. Det blev smörgåsbord för hela slanten på skolgården och jag hade med mig svenska genuina bondkakor! Dessutom fick vi göra en egen ost som smakade päck och jag blev vald till elevrådet som jag för den sakens skull inte var engagerad i. På den här tiden tränade jag mycket fri-idrott och red. Konståkningen hade jag slutat med. Jag åkte mycket till Sandviken efter skolan där min bästa kompis bodde och i trean gick jag över från att åka taxi till skolan till att åka skolbuss. Jag hatade skolbussen. Den våren var jag på läger i Sollefteå och blev kompis med nån i gällivare (?). henne träffade jag sedan igen när jag gick i Örebro.. Katarina heter hon nog....?


20 år sedan! Var jag 3 år! Jag gick på dagis solhjulet och hade fått en lillasyster vid namn julia. Samma år opererade jag in rör i öronen och det upptäcktes att jag hade en hörselnedsättning. Så jag fick byta dagis till Staffansgården där jag också fick många kompisar samt lärde mig teckenspråk.


grattis till er som faktiskt har läst allt detta. Tack

Fram för mer spontanitet

Senaste tiden har varit så tyst... Fram för mer spontanitet och impulser gott folk! Låt oss leva livet! Heja heja!image259

café au lait

är lyx i vardagen framför datorn. Fick till och med bli en lyx med en saffransskorpa!

Denna bok vill jag ha. Leila Lindholm - "A piece of cake". Hon är super. Något att önska till födelsedagen långt borta i november...!
image258


Kvinnor är starka varelser

tänk vilken smärttröskel vi lär oss behärska av alla smärtor vi får stå ut med! Menssmärtor.. värkar och allt vad det heter! Mycket ska man behöva stå ut med... Men nu ska vi inte tycka synd om hela kvinnliga folket utan snarare beundra oss!

I helgen får vi finbesök av Fraggo! Som emma sa... Att då kommer en vit katt till vår lgh! Motsatsen till svart borde innebära tur!

Idag med...

Jag såg en svart katt gå över vägen.. idag med!


Hur ska jag tolka detta?

Skrock?

Jag är inte vidare skrockfull av mig.. Men däremot är jag medveten om en massa skrock och man varje år får man lära sig något nytt. I don´t like it. Även om jag inte tror på det så kan jag inte undvika att tänka på det eller vara medveten om det! Som idag när jag tog en promenad i vårsolen till jobbet gick en katt svart som natten över gatan... Vad det har lett till vet jag inte men minuter senare såg jag en till svart katt. De var efter mig som sagt. Undrar vad det vill säga mig.....!

Protest!

Jag börjar bli varse om en väldigt stor utgift jag har... Nämligen nötter! Dessa naturens godis med sådana hutlösa priser! Varför måste det vara så dyrt? Frukt med för den delen! Förr tyckte man att en frukt på Pressbyrån för 6 kr var rena rånet.. Men nu är det snart vad det kostar i affärerna! Nej sänk skattern/momsen eller whatever på sådant som gör våra kroppar glada och få tillbaka pengarna genom att höja på sådant som gör våra kroppar mindre glada!


Vilka vill skriva på en protestlista?


Men gott är det.. Och jag fortsätter att lägga ut mina slantar på det goda. För det gör jag så gärna så....image257

Månsken

över staden ikväll efter solsken under dagen. Vi strosade hela vägen hem till Skärmarbrink. Först till gamla stan med en fredagsfika i solen, så gott det smakar med kaffe tillsammans med solljus! Sedan strosade vi in och ut genom affärer i götgatsbacken för att sedan hamna i ringen vid skanstull och slutligen at home.


middag med aubergine, lasagneplatter och tomatsås blev inte dumt tillsammans med stekt halloumi och spenatsallad. Efter det blev det blandade nötter som tilltugg. Inte så dumt som min farmor skulle sagt.


På återseende!

Morgonstund

Ja då var standardfrukosten i magen. En tallrik havregrynsgröt tillsammans med skivad banan, kanel, linfrön, solrosfrön, kanel och laktosfri mjölk. Mumma för själen. Och till det ett glas Proviva förstås!


Frukosten avnjöts framför en föreläsning om osynligt ljus. Bla bla bla... Efter frukosten är jag ganska rastlös och ni ser alltså mig här! Tadaaa!


Idag blir det finbesök från Gävle. Hobbe hälsar på tills jag börjar jobba kl 13 i morgon! Ute skiner solen och vi alla kommer le mot varandra idag!
image256

Världen är

allt bra liten


i allafall när man träffar på Rasmus från Örebro och gymnasietiden på ens dansskola i Stockholm plötsligt en dag. Han känner tydligen min danslärare....?

Vankas

morgonkaffe efter arbetspasset och nu ligger ett pluggpass framför mig!Jag drömmer om semesterresor. Bad. No good för motivationsnivån. Nu är det någon som borrar.. Inte så mycket bättre!

K a f f eimage255
Du kommer för sent Pau!

Nästa vecka ska vi få danskläderna godkända av damen vår som äger dansskolan... Är inte allt tip top så blir det dunder och brak! Ja du vet ju själv pau... Flytta tillbaka snart då och dansa med mig!Idag efter dansen blev det en sen mini kvälls-middag. Jag köpte hem naturell soja-yoghurt som jag hade musli, solrosfrön, linfrön, pumpafrön och blåbär till. Yes dude! Och verkliga pricken på i:et blev en rågkus-smörgås med stekt halloumi, stekt aubergine och babyspenat på. Och jaa.. Jag älskar verkligen ost!

Nu tv. Sen jobb med start 6.30 i morgon.

Mission

Efter en lunch knallade jag från skolan till fridhemsplan eftersom sooolen tittade fram! Mitt mission var att skaffa ett par svarta vantar... Låt mig säga att det i mitten av april inte är lätt! Jag behöver dem till min dansuppvisning. Skjuter upp det problemet till i morgon. Nu ska jag tråka ut hjärnan med att läsa plugg plugg plugg.

Åt avocado, mozarella och räkor på macka idag... Mmm.. Ljuvligt. Tre favortier på samma gång!

Engla

såg ni alla ljus i fönstrena vid nio-tiden ikväll? Vi hade ett i vårt med.

Rött

image254I love it. Röda läppar. Själv använder jag Clinique - flamenco just nu. Sitter hyper duper länge. Men even better är Kanebo! Tror färgen heter Spicy red. Båda märkena är väl värt slantarna eftersom läppstiftet sitter som berg och ett läppstift varar i åratal.

Flashback

Från igårvi träffade en skummis på busstationen. Hade en morgonrock med brodyrer och gick runt med blod i handen (självförvållat) som han gick runt och närmade sig andra med. Runt handen hade han virat en vit tygbit och inte pratade han vettigt. Stackars amerikanarna blev terroriserade så att Elina fi

Girls night out

Blev en massa sväng på rumpan inne på Fasching till soulmusik! För härligt! Slutade med ett maxmål och nattbussen hem. Väl hemma kl halv sex var det bums i sängs och jag funderar fortfarande vart pengarna i plånboken försvann..? Jag som redan är en fattig student!!

High life rock ´n roll!
image249Många är vi

som väntar nu!
Stilikon

Det är bara för härligt


I love this one


image245
Och diggar dessa!


image246               image247           En vill ha baddräkt!!

Wow

Helt otroligt hur starka dessa två manliga dansare är! Ta er tid till att spana in början på denna dans!


pour tout le monde

Så bra

man mår av motion!


Idag efter jobbet åkte jag till forsgrenska badet och gick på areobics dans. Det var en av minba favoritinstruktörer och det är helt otroligt hur hon som är i åttonde månaden kan peppa & träna med oss och göra armhävningar på studs! Hon måste vara övermänsklig!

När jag stod och väntade på mitt pass såg jag en man simma i bassängen nedanför. Han hade två leverfläckar på ryggen som såg ut som ögon! Snacka om ögon i nacken!


Nu väntar jag på mina girlies. Det nalkas girls night out!

Back in town

Två dagar i falun som innebar mikroskop titt på celler och dissektion av grisinälvor. Stackars gris som fläks ut för att göra lilla mig mer kunnig. Men annars är jag glad att jag läser på Sthlms universitet! Och inget vettigt kaffe hade de i falun heller. Bojkotta automat-kaffe!!

Men två dagar i falun innebar övernattnign hos päronen i Gävle. Det är härligt att bli barn på nytt iallafall för en kort tid... MEEEEN... SNÖ!! Så mycket snö som kom.... Och tidiga morgnar är jag inte van med... från halv åtta till halv sex. Men allt är en vana!

Nu: Föreläsning om ljud
Sen: Step/Muskel pass på Eriksdal
Senare: Jobb
Sist: Fredagsfilm


Det är min dag!

Uppe med tuppen

Varvar med att kolla på Montel Williams show och nyhetsmorgon. Har en tendens av att bli upprörd och förbannad när jag får höra vad som händer i världen på morgonen. Idag i Montel var det en mamma med som blivit våldtagen av hennes väninnas ex-make inför hennes dotter. Hur sjukt är inte det? Att han ens får upp den!


Dessutom vill jag propagera för sj och deras hutlösa priser. Ni blir bara värre och värre. Bläää på er!

I fredags

hade emmas kompis elin en klocka som jag blev kär i. När jag bad om att få titta på den visade det sig självklart dessutom vara favvomärket DKNY.. Den var himla fin. det är inte den på bilden men en som också är fin även om inte lika fin :)Söndagen har bjudit på

en massa persiskt godis hos Robins farmor och sedan smarrig skaldjurspaj hos Robins parents. Jag älskar att bli bjuden på mat! Bjud mer folk!


persiskt godis

helgen har bjudit på

flera drinkar.. kanske lite för många
Fredagskvällen bjuder på

ett besök hos kära emma som fyllt år! Grattis grattis!


Vi är båda peppade.... så det väntas bli en riktigt trevlig kväll med goda vänner! Högre än så är inte förväntingarna och mycket mer än så behövs heller inte! Med vänner är man alltid hemma.

Värdparet på Vampire lounge en minnesvärd kväll i vintrasFredagsstämning...?

Jodå.. Det kommer sakta men säkert. Just nu är mitt huvud fyllt och utmattad av teorier och nu ska jag vara produktiv och skriva om kretsloppet. Meeen en sväng på stan för presentinköp och systemet tvingar känslorna att krypa fram. Att solen skiner på gör heller inte det hela värre!

Nu har jag ätit en lunch bestående av falafel och sallad, jag har ringt min chef för att säga upp min tjänstledighet över sommaren (eller rättare sagt.. hon var sjuk så hennes telefonsvarare och jag tog oss ett snack) och NU mina kära vänner! Plugg och möjligtvis lite fredagsgodis i form av torkade aprikoser!

I tisdags

fyllde farmor 90 år. Men i lördags var tjocka släkten och uppvaktade henneimage231

fina farmor
image232

Sötaste Linnea gillade bullarna

Stiliga karlar

med snygga badbrallor!

Här är en bild från när farfar var i flottan runt andra världskriget. Han är en spelvink och spelar dragspel. Detta är riktiga karlar!image230

Dessa snubbar

läser jag om nu
Skinner
Piaget
VygotskijÄr det någon som har böckerna?

I Emmas huvud

pågår det alldeles för mycket! Jag har såååå mycket att tänka på med allt plugg och dans att jag önskar jag kunde stänga av alla tankar med en nyckel så att det blir alldeles tyst i en enda liten minut... kanske två... två. shhhhh...


Dessutom blir jag stressad för att jag missar nästa onsdags danslektion OCH på söndag!!


Detta är inte bra för mitt hjärta... Det är så här man blir äldre än vad man faktiskt är......

Ibland

får jag dille... som igår kväll kl 21.. då skulle emma baka bröd! Jag kände mig som en riktig sockerbagare när jag stod och bakade så sent med brödet klart till midnatt.

Undrar hur många professionella bagare som stod och tänkte på mig när de stod och bakade morgonfärskt bröd till butikerna i natt... Inte någon tror jag.

Yrvaken

blir man när man vaknar 8.01 och ska vara hos läkaren 8.15!!

Det blev till att slänga på sig kläder, skölja ansiktet, skölja munnen med tandkräm och springa ner till t-banan som kom 8.04 och springa till vårdcentralen för att slutligen vara framme 8.16. Yes I made it! Morgonmotion fick jag på köpet med!

I´m the man!


När jag väl var hos läkaren upptäckte jag att tröjan var ut och in! Men det var nog inget som var tydlgit och dessutom var jag hos en man... Kanske tror han att det är på modet eller så såg han det inte alls med andra ord!


När morgonen börjat i ett sådant yrväder tog det mig två timmar att varva ner. Då blev det plugg ett par timmar med studiegruppen och sedan lunch på wokhouse med min Robinho. Lunchen avslutades med en promenad till djurgården och färjan över till slussen. Sol sol, du gör så gott! En riktigt kvalitets-dag har det blivit trots dagens början!


Nu ska jag vila lite innan jag ska iväg till dansen och sen hem till syster Julia och kolla på Greys (kvalitets-tid)Blåsippor såg jag stå och niga i backen
Love, peace and understanding


Uppdatering från Thailand

där Johanna befinner sig just nu och backpackar... Hon hade en konversation med en svenska därborta om thaimassage...


Hon: - Men.. forsvinner inte solbrannan nar de masserar?
Jag: - Varfor skulle den forsvinna?
Hon: - Ja men.. de trycker ju sa hart.


Seriöst? Men ge dig

Det populäraste skämtet just nu

Är från när Zlatan hade presskonferens nyligen och en journalist frågar honom hur det känns att ha fått en till son, skulle det inte ha varit charmigt med en dotter?Zlatan - Män...... Gör män......
I know! Han är en diva

Det var inte jag!

Sorry för den sena uppdateringen... Bloggens server har inte varit på sin glada sida men nu är vi back on track och vänner igen!

Jag har äntligen beställt bläck till min skrivare... Tror att mina kurskamrater och lärare blir galna om jag fortsätter att komma med röd text till seminarierna denna månad med.


Och neeej jag tänker inte lura er! För jag är sämst på att luras.


RSS 2.0