Snörvel-fia

Japp! Det är jag det! Näsan rinner idag. Visste ni att det under en dag kan bildas upp emot ett par deciliter slem i näsan. Det visste inte jag.

Frisk morgonluft

Idag har jag mätt blodtrycket. Nu var det 100/60. Betydligt bättre än 80/60. Promenader gör susen!

Jag vill inte vara förkyld! Vill träna och ståjja! Har lånat en stegräknare av mami. Hur kul som helst! Klockan är nu tolv och jag har hittills gått 2,96 km och 4909 steg. Tjohejj! Motiverande om inte  något.


GRATTIS JENNY 23 ÅR!

Att man aldrig lär sig

Nu har jag suttit här hemma för att försöka avverka mina tre examinationsuppgifter med samma inlämningsdatum så snart som möjligt! Det slår mig varje gång hur svårt det är att konstruera en text och dela in det i områden. Kan en metod och frågeställningar sammanfattas i en förförståelse om man börjat med en inledning? Svara på det om du kan. Jag fortsätter vara oviss.
Idag kom dom som fågelungar. Först ringer Julia på väg hem och är hungrig. Klart man får svänga förbi storsyrran och få sig lite soppa. Sedan ringer Robin och vill ha mat på bordet om tio minuter. Tacka vet man mammas rester i kylskåpet!


Tokigt kunde det bli

Skulle till tuben när jag läste messen från klasskamraterna att vi ses till lektionen börjar istället. jahapp. 45 minuter extra i sängen tänker man förstås som vanligt folk. Men optimistisk ska man vara! Vad är inte extratid på morgonen om inte lyx och framför allt kvalitetstid!Två månader kvar tills vi tänker åka! Två veckor i värmen! Visserligen har jag varit tre gånger till Thailand redan och propagerade för Indien (som så väl är känt för att vara billigt det med)! Men vad gör man inte för en som man håller kär? :)

Som det är nu så ska tre olika vänner till oss åka till Thailand samtidigt som oss!! Att åka till Thailand har blivit lika imponerande som att åka till Uppsala! häj sväjs!
Minnen från Thailand 2004 med Charrol på vår jorden runt resa


Mysväder

Emma var här och vi myste med tända ljus och varm soppa! T.o.m att en brasa brann på tv:n :) Vi pratade om allt mellan himmel och jord! Från kläder till förlossningar!


Nu ska jag ta mig en apelsin och se om jag lyckas få nån ro vid tv:n eller frenetiskt måste sätta mig och plugga ;)

Kärlekens dag

Idag är vår kärleks dag. Ingen märkvärdig dag men en speciell dag.


Han är min kärlek och jag är hansHåhåå vilken dag! 8 maskiner tvätt har blivit tvättat! Inte klokt vad mycket tvätt som kan samlas på så kort tid! Dammråtts-jakt under sängen har det så även blivit och en latte på stan för sällskap vid Robins lunch! Snart kommer Emma att plinga på dörren och vi ska ha en mysig sopp-lunch! Perfekt  väder lyckades vi pricka in! det blir ett måste med tända ljus!


I morse när jag vaknade och skulle äta min gröt och även ta mig ett ägg som Robin kokat åt mig igår fick jag mig en trevlig syn...

Ett självporträtt kanske?

Grattis Pappa!

Helgen har spenderats i Gävle med hela familjen samlade! Pappa fyller år idag och då passade vi på att ära honom med ett kalas! Det blev hela faderullan med knorren på grisen, fiskedamm och fika (utan saft dock)! Farmor är ett riktigt busfrö! Snart fyllda 90 och ändå ute på rövarstråt! Plingar på dörren och har alltså farit 6 mil för att överraska sin son! Det är krut i den damen!


Grattis Pappa!

Han fick en ny bil som vi byggt av godiset Bassetts!I morr´n är det start på en ny vecka! Det börjar bli kallare ute och snart den 6 nov så är det MIN tur att fylla år. Inte för att det är så märkvärdigt men det är allt värt att minnas! Tycker jag! För det så...!

Löning

Jag trodde löning skulle ge en känsla av rikedom..! Men ack.... Nu skulle det inte vara dåligt att kunna simma i ett valv som till och med klår Joakim i  Ankeborgs massiva pengahög! Hoho! Drömma får man! Måste nog sätta igång att skriva till tomten i Nordpolen! Tjohej!
image40

Söta Noah

Idag åkte jag och Camilla hem till Jojje och Muhammed för att se på deras söta nyfödda! Vi tog med oss ett fång blöjor och en ark! Haha passande med en pedagogisk båt till en Noah väl ;) Han sov, åt och sket. Precis som små barn bör.


Lilla Noah sex dagar gammal.

Hoppas han kommer ihåg nu att han tycker om mig! Så som jag har ansträngt mig och tjatat vid hans mammas mage i skolan - "Du tycker om mig!"

För det så... :PJag har blivit träningsfreak! Idag var Julia och jag på ett boxningspass. Nåt nytt för mig men väl värt att prova! Julia såg en söt hunk så det blir samma pass nästa vecka ;) Haha

En promenad hem från jobbet...

... i morgonens gryning är underskattat. Den klara, friska luften och de fina höstbladen på marken.Det är så man vill kasta sig in och rulla runt! Sedan fick jag vänta en evighet (kändes det som) på t-banan. Jag satt och stirrade på de fula, grå höghusen och såg två kråkor flyga. Undrar vad min Bobby göra just nu där hon går i mina gamla fotspår i New york och Miami.... Jag ser henne gräva bland klädern ai hotellrummet och flanera på gatorna med kaffet i handen. Det avr tider när hon och jag var på vift tillsammans!HJÄLP! Nu måst ejag till träningspasset! Ska möta upp sis Juiia!

FREDAG

Jag älskar helger!


Om nån timme ska jag in till götgatsbacken för en emma och syster madeleine-kväll med bio! Men senare måste jag in till jobbet eftersom jag ska jobba jour fre-sön. Inte tokigt att tjäna pengar när man förhoppningsvis får sova! Börjar inte förrän 21.30 på kvällarna så dagarna blir inte bortkastade heller!Glöm inte vilken skatt en vanlig dag är! Det finns dagar som är som trappor, man måste välja om man ska gå upp eller ner. Det är svårigheter som får dig att växa och bli starkare! Sök därför efter utmaningarna och bepröva dom!


La Madeleine och Emma

La famiglia

Jo visst! Nog stämmer det att det är familjen som känner en bäst när det kommer till strået! Hur mycket vänner eller ovänner man än är! Se bara lill-sis comments om mig


23 är den som håller i alla kontakter, förmedlaren så att säga, och självklart ska hon bli lärare eftersom hon är så tålmodig och pedagogisk. Hon är den som är sambo (med en kille) och har bäst sociala framgångar och dömer inte alla så hårt, försöker vara på allas sida samtidigt men ställer sig sist hos den i underläge, om den nu inte står för något helt befängt i konflikten.

Ja.. jag får väl tillägga att jag älskar lill-sis...? Jo det får jag. ÄlskElina och Emma ska dricka vin på götgatsbacken ikväll. Jag vill oxå! Men dansar sent på torsdagar :( just nu verkar det inte bli nåt för min del.. Men jag vill! Och jag är ju en sån där jobbig velpotta!

Onsdag

Veckan går tokfort! Rätt som det är så äre helg!

kom precis hem från jazzen. Vi dansar som Zorro och klappar händerna i flamenco!Välkommen Noah till världen! Du är punktlig precis som din mamma!
Var på Café Kladdkakan idag med Julia. De måste ha stans krämigaste latte!

blä blä blä blä

Skit. Jag dansade på rosenblad innan men sen försvann humöret. Jag söker efter den opitmitiska tågan men framförallt inspirationen till pluggandet! Jag är inte skapt för att sätta igång min kognitiva del av hjärnan sent på kvällen! Är mer effektiv tidigare på eftermiddagen eller helst på morgonen! Jag får väl skylla mig själv för att jag inte slog klackarna i golvet tidigare. Jag ska jämt vara för snäll fastän det oftast inte lönar sig att vara snäll. Man får inte alltid ens ett tack. Tacka mer!Idag har jag klippt mig. Nellie I love you! Hon gör mig alltid så himla nöjd. Blev mycket kortare än jag räknat med när jag gick dit men desto mer nöjd är jag! I nacken är håret bara en decimeter men håret ser inte så kort ut ändå. Me like it!
I morrn åker min Bobby till Usa. Aj miss jo black angel! Lennart och jag väntar på dig och Ernie-Bernie här. Lova komma till 1a advent. Plz

Och min Vonki! Du måste slå posten på käften!! Koooom till Sthlm nu då mina tjejjer! Kom alla mina små kycklingar! Jag lurar bort vargen in i skogen!
Nä nu skiter jag i det här och fortsätter sura. Skit.

Optimismen var det visst. Juste...

Ny vecka

Jahapp... Måndag igen! Har ytterst låga förväntingar inför denna dag men till min egen förvåning så blev den över förväntan! Det blev en bra dag på praktiken och sen blev det ett aerobics-pass med yster Julia. Nu har jag ätit mat och det är dags för att plugga lite! Härligt med effektivitet!

Helgen var trevlig! I fredags vart det en fika med Julian och sen en mys-kväll med älsklingen. Lördagen började med ett step up-pass medan Robin var i gymmet och sedan bubbelpool o bastu! Så himla skönt att börja dagen på detta vis! Sedan blev det en mycket trevlig fika med höggravida Jojje över en äppelpaj & latte i gamla stan.Föd barn nångång då!På kvällen åt vi middag hos robins föräldrar och hela hans familj var samlade! Söndagen bestod av besök hos Robins farmor sen dans och när jag  kom hem så hade Robin ordnat middagen. Det är kärlek i högsta grad för mig! Efter en promenad till Niklas och Kim så hade vi med oss några färska filmer hem och vi såg senaste Beck från sängen.


MysPuss och kram herr banan!

I löööv dance

image34
Hela kroppen spritter i nöjd glädje! I går var det jazz som vanligt och nu bär det snart av till street dance - lektionen! Det är så himla roligt att få röra sig på ett sätt som är ett nöje och inte ett måste eller ett "jag borde".

Släpp inte era intressen!

Nu är den här igen...

VINTERN!!

Jag med min blodcirkulation borde få rättigheten att sjukskriva mig vid frusna dagar! Idag var det utflykt till Judenskogen som gällde! På med vinterjacka och strumpbyxor under brallorna! Ämdå fick jag  inte tillbaka känseln i fötterna förrän efter nästan två timmar inomhus. That´s my life!Grattis Johanna som fyller 24 år idag! Tjohejj! Skål!


Johanna sa att det snöade i Gävle. Vackert men sjukt att se vad klimatförändringarna har lett till! Förr brukade den första snön komma i samband med min födelsedag, dvs första veckan i november. Nu är det andra året i rad som snön kommer redan i början av oktober!

image33
 

Min hjälte
På fikarasten i skolan pratade vi om hur passiva människor har blivit i dagens samhälle och bara tänker på sig själva. Som gamla gubbar som inte får sitta på bussen eller gravida kvinnor som ramlar på t-centralen mitt i rusningstrafiken där INGEN stannar upp för att fråga hur det gick!

Samma kväll när min Robin är ute en sväng på söder börjar två herrar att slåss med knytnävarna! Mitt på perrongen på medborgarplatsens station. Ingen gör något och de fortsätter fightas. När sedan en av de börjar blöda får Robin nog och går emellan och säger!

- NU räcker det!Tack och lov kom polisen strax efteråt! Folk blir knivhuggna för mindre. Men Robin fick inte åka hem förrän han gått med på att äta en banan över ett förhör/ en rapport. Sen är det en annan historia vad han gjorde ute på söder sent en kväll dagen innan ett bröllop.......
           

Indisk mat...

Är bland det bästa jag vet! Mmm..

Fryser häcken av mig om dagarna! Ungar som precis har lärt sig gå, ramlar på näsan 
 och tvingas vara ute dygnet runt! Imorr´n åker långkallingarna på! För dä så!

Hemma igen

Det blev ett väridgt och stiligt bröllop som var mycket välplanerat! Bruden var vacker och brudgummen ståtlig! Festen hölls i en jättemysig loge som var helt perfekt för så många gäster! Kusin-skaran visade på slutet av kvällen att vi regerade på dansgolvet!Hon är så liten och han är så lång. sött.


image28

Kom hem kl ett... trött! Kl fem blir det aerobics! Ohhhhhh HEJ!

Bröllop!

Riset är packat! Karln är snygg och jag är på vift! Nu drar vi till Sala på kusin Johannes och Lindas bröllop! Hej svejs!

Varför krig?

Varför har människan konflikter och krig när vi vet att vi ändå ska dö EN dag?Greta Garbo blev tydligen för länge sedan bjuden till en middag kl 19 en fredag kväll


- Tyvärr, jag vet inte om jag är hungrig just då.(från en troligt pålitlig källa)Rena priskriget! 6.90 för naturgodis på Hemköp! Helt idylliskt när Emma ska ha en hemmakväll i lugn och ensam regi. emma hemma demma. Filmtips nån?

Att hänga med i svängarna

Det har hänt fler än en gång. Fastän jag läser morgontidningen varje dag på t-banan så har jag flera gånger missat världsomfattande nyheter från första början. Varför? På grund av ointresse men som utvecklas till intresse vid aktualitet. Och sant som det är sagt! Människan är främst lyhörda till det som händer närmast dom! Se bara Irak, Burma, Darfur.. Allt var små nyheter i tidningen först som man befäster lika mycket uppmärksamhet som artiklarna om vilken semla som är bäst i stan eller  Man knivhuggen i Gallerian. När det sedan visar sig att en nyhet utvecklas. Då är det nästintill omöjligt att hänga med ï debattutvecklingen! Varför? Tidningarna förväntar sig att du fått förförståelsen genom att du läst de artiklar som redan varit.
                                                                           Njae.....
Det betyder att jag själv måste googla fram mig kunskap om jag vill veta mer. Men varför inte fråga någon? Sambon kanske vet? Eller klasskamraterna? Föräldrarna? HA! Aldrig! Inte för att jag är för stolt för att fråga.. Utan nej..  Det är detta som har blivit följden av den person som skolan har utformat! Jag kan nämligen arbeta självständigt. Varför fråga lärare om vad konfigurera betyder när du kan slå upp det själv i ordboken? Skolan har format oss till självständiga individualister som är kritiska och efterforskande. Bra? Ja visst. Men varför ser hälsan allt sämre ut i samhället? Hur mår människorna? Tänk om vi alla fick lov att hjälpa till, vad vi alla skulle bli mycket gladare!
Jag får väl lov att ta ett första steg i utvecklingen och försöka lära mig att fråga mer!

Intressant

att höra vad ni vänner upplever att ni är för kakor! :) Det här måste jag komma ihåg och föra ner i mina anteckningar inför framtida samtal med mina elever!

Robin är min hjälte. Han har tagit på sig uppgiften att angripa tvätthögen! Själv har jag en timmes paus innan jag ska iväg och dansa och sedan till en trevlig kväll hos Emma!

Ciao

Om jag vore en kaka...

Undrar vilken jag vore då? Jag tror att jag skulle vara en hallongrotta! Ganska vardaglig, pålitlig och kanske lite söt? Men om man fick välja så skulle man nog helst vara någon chokladdröm med lager på lager. Passion, hemligheter, begär och allt vad det innebär! Vad vore inte det? ;)Här är jag och mina vännerimage27


Ser ni hur jag skriker ÄT MIG

RSS 2.0