Nu får det vara nog!

Just nu är kvinnovåld ett rätt så hett debattämne i och med rättegången med artisten och hans fru. Frun nekar till misshandel men hans ex-flickvän träder nu fram och säger att mannen misshandlat honom under deras tidigare förhållande.


Idag var det en insändare i metro. Insändaren lade ansvaret på kvinnor för kvinnomisshandel. Tänker du som jag? Insändaren menar tydligen att eftersom kvinnor inte anmäler eller aktivt stoppar misshandeln så är de aktiva i handlingen. Tydligen har inte insändaren tänkt på omkringliggande faktorer som barn.. rädsla... hot...!


Rapporter talar om att våldet mot kvinnor i Sverige ökar fastän mycket gjorts för att minska våldet. Fn anser att många kvinnor far illa och att staten inte gör tillräckligt. Jag undrar om våldet verkligen ökar eller om det är anmälningarna som ökat? Undersökningen Fn gjort visar att Sverige misslyckas med att hjälpa utsatta kvinnor och att personal saknar kunskap om vilka åtgärder som behövs.


När vi talar om kvinnovåld i Sverige fastnar debatten många gånger vid hedersrelaterat våld. Invandrarkvinnor är en utsatt grupp i samhället när det handlar om våld mot kvinnor visar undersökningen. Likväl som hedersmord är en viktig debattfråga så behöver vi göra något om vardagsförtryck och våld i vardagen.


Men självklart ska vi inte glömma bort de män som blir misshandlade av deras kvinnor. Våld kan vara både psysiskt och fysiskt vilket ibland glöms bort. Det finns studier som visar att kvinnor kan vara lika våldsbenägna som män, och vad är det som säger att vi inte skulle vara det? Vi är alla människor.


Kommentarer
Postat av: Veronica

MYCKET bra inlägg! Håller fullständigt med dig i allt du säger här... Ganska många har tydligen samma syn som "insändaren" men min åsikt är att man är väldigt orationell om man anser att den misshandlade i princip uppmuntrar till misshandel om personen i fråga inte utför en handlig för att ta sig ur den! Man kan inte förstå hur liten man känner sig, hur kränkt, värdelös och rädd man känner sig när en person som man gett sitt hjärtas förtroende utsätter en för psykisk eller fysisk misshandel! Usch! Blir så förbannan på sånna insändare! Återigen: Bra inlägg om nutidens heta debatt! PUSS PÅ DIG

2008-10-16 @ 08:21:37
URL: http://adelaide2.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0