Fairtrade

Vårt samhälle har blivit ett samhälle fullt med medvetna konsumenter. Fler och fler köper ekologiskt och närodlat samt värnar om miljön. Jag är en sådan människa som tycker det är jobbigt att slänga en glasburk i soporna på landet för att det inte finns några andra möjligheter under semestern.

Men bättre upp än ekologiskt! Vad kan det vara? Rättvisemärkt såklart. Förutom att värna om miljön och kvalite månar man även om de anställdas rättigheter. Köper du en rättvisemärkt produkt vet du att varje vara lever upp till kriterierna om att:


· Odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor

· Barnarbete och diskriminering motverkas

· Demokratin och organisationsrätten främjas

· Lokalsamhället utvecklas socialt och ekonomiskt

• Miljöhänsyn och ekologisk produktion främjas







Det är nog fler än jag som önskar kunna handla mer ekologiskt än vad vi gör idag. Men som student får man i första hand se till att överleva.

Kommentarer
Postat av: Veronica

ja, tanken räknas ju faktisk oxå när man inte har råd alla gånger och dessutom är du lite budspridande och kanske kan påverka en liten del av vår åldersgrupps konsumenter (dina läsare) att tänka efter två ggn när de står med rättvisemärkt kaffe i ena handen och "Edlorados" kaffe i andra. Jag kan stolt säga att jag fikar numera helst och aftast på "Condeco"( http://www.condeco.se/ ) För ingen kan göra allt med alla kan göra ngt. och genom att välja Condeco så gör man kanske liiiite skillnad... Och jag föröker få andra med mig I´m a Messenger Ja, busskuren.. kör en datakurs på högskolan just nu bredvid marknadsföringen... svårt,svårt,svårt... Man brukar klara det mesta.. men känner inte till de flesta program som jag skall använda mig av. svårt med intressant. Ringer Ellika och grinar MEN har hittat ett datasnille i klassen. My new best friend!!

2008-09-26 @ 11:47:45
URL: http://adelaide2.blogspot.com
Postat av: moa

ja visst är det skit att det ska vara dyrare att vara nyttig och rättvis! fan fan fan!

2008-09-26 @ 17:26:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0