Jiddra inte med Zohan

I lördags var en perfekt bio-dag då vädret var ruggigt, refnet droppade och kroppen var seg. Så vi var sex pers som tog våra steg till biografen och såg filmen jiddra inte med Zohan.

En film med Adam Sandler säger väl det mesta. Han har en tendens att vara med i familjefilmer med en barnslig touch så var även denna. Men dagar då man enbart är ute efter underhållning passar sådana filmer perfekt.

Det som utmärkte denna film var att skämten till största delen byggde på fördomar om terorrister men framförallt om konlfikterna mellan Palestina och Israel. Vilket är både vågat men också befriande.

Det som handlar om konflikter och motsättningar som har sin grund sedan sent 1800-tal mellan den israeliska och palestinska befolkningen där folkgrupper inte kan samsas med sina religioner och enas om mark och vatten men framförallt vid frågan om självständighet känns som förlegat till 1800-talet men är tyvärr verklighet än idag på 2000-talet. Just därför får filmen ett + just för att de i filmens värld lyckas lyfta fram en frigjordhet.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0