Miljömedvetenhet

I vårt hushåll sopsorterar vi. Det känns självklart och mitt samvete och hjärta skulle gråta tysta tårar annars. Även om vi sopsorterar finns mycket mer vi skulle kunna göra. Oftast handlar det för mig om pengar då miljövänliga produkter ofta är dyrare. MEN jag intalar mig själv att jag när jag börjar tjäna pengar igen på riktigt ska bli mycket bättre! Det ska bli intressant att se hur det verkligen blir. Fråga mig om fem år!

Men då var vi då där igen med att sopsorteringen är överfull. Nackdelen med att bo i lägenhet är att soporna måste tömmas så ofta då det inte finns utrymme för soporna! Då och då (som nu) slutar det med att ica-kassarna står i köket fyllda med återvinningsmaterial! Men att skylla på platsbrist när det gäller sopsortering är bara lathet.



* Ett ton returpapper motsvarar 14 normalstora träd. 

* Skulle alla kapsyler lämnas till återvinning kan vi göra lika mycket nytt stål som behövs i 2 200 personbilar varje år. Genom att återvinna aluminium sparar vi 95 procent av den energi som annars behövs för att göra helt nytt aluminium.

* Glas kan återvinnas hur många gånger som helst utan att förlora i kvalitet. Det krävs också mindre mängd energi att tillverka nytt glas av återvunnet.




Nu ligger Fraggo på datorbordet och stirrar på mig. Hon vill inte bli klappad men ser ut som att trivas och fascineras av knappandet på tangentbordet...!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0