Alla hjärtans dag




Kärlek till alla vänner och världen!


Alla hjärtans dag blir vad man väljer att göra det till... Antingen ett kommersiellt jippo eller så bara en dag i vänskapens tecken där alla anstränger sig för att vara vänliga och inte bråka. Ola Lindholm, chefredaktör på kamratposten, har gått ut i media om att alla hjärtans dag borde tas bort - särskilt från skolorna. Orsaken är att alltför många unga mår dåligt och känner sig ensamma, vilket förstärks denna dag.


Jag tror inte på att problemet försvinner genom att alla hjärtans dag skulel försvinna. Faktiskt så vågar jag påpeka att det snarare är upp till lärarna och skolan att använda sig av dagen på ett visst sätt. En lärare i en klass kan vända alla hjärtans dag till något positivt - hur? Genom sitt förhållningssätt och sina val av arbetsmetoder!


Skolan skulle kunna anamma lunchfrämjandet satsning på alla hjärtans lunch som är en meny sammansatt för att vara hjärtvänlig. För varje rätt som säljs går pengar till hjärt - luingfondens kamp mot hjärt och kärlsjukdomar. Skolan skulle alltså kunna vända alla hjärtans dag till en tema-dag där man arbetar med hälsan, både psykiskt och fysiskt.  Det är skrämmande när man får höra rapporter om att dagens unga är den första generationen som inte kommer leva längre än deras föräldrar. Även om rapporterna har sin tyngd i USA fortsätter det spridas över världen.



Så ut med er alla och älska världen som den är!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0