Fest



Nu har jag tagit på mig dansskorna och drar iväg på bröllopsfest!
Jag ser fram emot en fin dag i kärlekens tecken.





Klänningen har jag fått låna av Julia och den sitter som en smäck, tack Julia!


Pajala



Idag drar vi ända upp till Pajala för att se våra kära vänner Stefan & Jenny bli man och hustru. Det ska bli en trevlig weekend med härligt sällskap och nya trakter!

Aldrig har jag varit så långt upp i Sverige förr. Jag fick till och med ringa barnmorskorna för att höra vad som gäller om det skulle hända något medan vi är där uppe, i morgon går jag trots allt in i vecka 37 och en förlossning från denna vecka betraktas som en fullgången graviditet!

I vilket fall som helst så är det Gällivare som gäller vid behov, det vill säga 15 mil från Pajala. Det är nästan som att åka från Stockholm till Gävle! För att åka till Pajala tar vi flyget till Luleå och jag har min väska ett särskilt läkarutlåtande om att jag får flyga.



Välsignad



Idag har jag fått min bön hörd!

Mitt hjärnregister slogs av tanken att en kompis (som jag ska träffa i morgon) pojkvän är rörmokare. Jag har aldrig träffat honom, men eftersom han har gjort min dag så gillar jag honom redan skarpt! Särskilt efter att jag ikväll har gått i tvätttider. Jag kan då inte låta bli att vara bitter när jag måste släpa på tvätten till tvättstugan på andra sidan gården, när vi faktiskt har en tvätt- och torkmaskin stående i hallen!






Här står vår tvättmaskinen i hallen i väntan på att få påbörja sin tjänst hos oss...


Indiskt



Är det någon mat som jag aldrig tröttnar på så är det indiskt. Jag har varit sugen på indiskt i flera dagar och särksilt på min favoriträtt. Fortfarande har jag inte fått mitt begär mättat men en indisk lunch har jag fått i mig.



Fina ting



Som jag sagt tidigare så tar det en väldans tid innan saker blir gjort i lägenheten sedan vi flyttat. Men det är fortfarande kul att gå runt och titta efter de små detaljerna som gör hemmet personligt.


Den här ljuslyktan har jag tittat på. Jag gillar den verkligen, men nu ska jag fundera över om den är värd sina lite för många slantar och om jag vill att den ska sätta prägel på vårt hem... 




Lusthuset








Idag tog vi en promenad längs sjön trekanten bort till Vinterviken. I Vinterviken finns badbryggor, ett grönområde, kolonilotter som blomstrar och mysiga cafér med ekologisk charm. I Vinterviken finns också ett hus med ett lusthus som gjort för att ha härliga sommarmiddagar i, fönstren var öppna och gardinerna svajade...


Huvudbry



Idag kände jag för en scarf i håret.
et kändes lite nostalgiskt, nästan som 50-tal.






Godnatt kära ni!


Mamma-fossingar



De senaste dagarna har mina fötter svullnat upp redan innan jag har ansträngt mig.
Idag fick jag den lysande idén att ta ett fotbad!
Vet inte om det hjälpte, kanske mer psykiskt än fysiskt, men allt är väl värt ett försök?

Just nu går jag dessutom runt med endast en stödstrumpa då den ena har försvunnit (sorry mamma, jag köper nya flygstrumpor lagom till er utomlandssemester!).

Stödstrumpa stödstrumpa, säg mig vart du är??




Den förbjudna godisskålen




När mamma och jag var på loppis i början av sommaren hittade hon en godisskål som hon köpte hem. Mamma sa att en godisskål måste klirra lite försiktigt när barnbarnen sedan börjar försöka att smyga till sig en karamell.

För det är så sant som det var sagt. Jag minns godisskålen hemma hos farmor och farfar och hur vi barnbarn smög oss fram till skålen, hur vi försiktigt lyfte locket för att de vuxna inte skulle höra och snabbt slank ner med våra slinka fingrar.

Därför känns det extra mysigt att ha fått ärva farmor och farfars godisskål. Den står nu på min mormors chiffonjé och ser inbjudande ut med karameller i....






Bobby



Efter ett spontant sms för någon dag sedan så kommer idag min Bobby på besök från Avesta!

Hon är en av mina närmaste vänner och är en av de som jag fann under min gymnasietid i Örebro. En gång på alla hjärtans dag fick hon en dikt av mig med bland annat orden:


"....You set my hair on fire"


Till vitsen hör att hon är frisör och vid den tiden pluggade till frisör.






Jag och Jenny i Venedig på vår tågluff sommaren 2005


Kvällsbesök



Idag kom Julia, Jonas & Ture förbi på ett spontant kvällsbesök.
Det är trevligt med spontanitet tycker jag!



När Ture var en liten valp var jag hundvakt ett par gånger. Så här liten var lill-grisen då...



Leftovers





Konsten att laga mat är egentligen inte att hitta på en maträtt att laga, utan att använda sig av sådant som finns i kylskåpet och av sådant som behöver lagas till innan det blir oätligt.


Dagens titt i kylskåpet resulterade i att jag skulle ta vara på ägg, mjölk och skinka som snart hade sett sina sista bästa dagar.


Det resulterade i skink och ost-crepes! Väldigt smarrigt blev det...



Nya promenadstråk




En härlig sak med att flytta till ett nytt område är att man får en massa nya promenadstråk på köpet.


Idag tog vi en promenad till Årsta torg där man kan hitta dessa avbilder av afrikanska djur.




Nu har Christina och Justin åkt hem till Bristol, men imorrn får jag besök igen från annat håll!
Himlans trevligt tycker jag!


Premiär



Idag hade jag årets premiär på en uteservering för min del! Vi var på Debaser vid Slussen med trevligt sällskap och regnet höll sig undan hela tiden. Det var en riktig sommarkväll och jag drack en härlig, alkoholfri moijito.


God natt allihop!



Grekiskt



Vi har Greken och hennes engelsman på besök!

 Självklart har jag bakat grekiskt lantbröd till frukosten imorgon för detta unika tillfälle.






Greken och jag sommaren 2009


Hairstyle



I vintras klippte jag mig till denna frisyr





Jag gillade den väldigt mycket. Men av någon anledning så bestämde jag mig för att spara ut håret igen... Det tar sin lilla tid eftersom håret var VÄLDIGT kort på ena sidan (notera --> snaggat).

Så nu har jag spenderat hela våren och snart hela sommaren med att se ut som en kratta och känna mig som en boll (notera --> gravid). Ingen bra kombination med andra ord.

Men nu så slår det mig att jag inte ens vet vad det är jag sparar till!

Jag hittade en bild på när jag besökte Julia i London våren 2006. Den frisyren hade jag helt glömt bort, men tycker inte att den ser så dum ut.





Men nej, känner jag mig själv rätt så lutar det mot något annat.

Men först ska håret växa lite till, ett barn födas och hösten komma.


Emma Pemma Emmis Demmis



Idag är ingen vanlig dag för idag är Emmas namnsdag,

hurra hurra hurra!





Bild från sommaren 2009


När man upptäcker att man obemärkt ställt ...

img_0311 (MMS)

När man upptäcker att man obemärkt ställt kaffekoppen på magen... Då räknas man som höggravid väl?


Eco reco



Mamma och pappas ögonsten kommer att åka hem i unisexa eco-kläder




Boa in sig del II

Förutom att boa oss inför bebisens ankomst så håller vi också på att boa in oss i vår nya lgh. Det tar mycket längre tid än jag hade förutspått!


Särskilt de små detaljerna får vänta lite, men idag fick jag lite inspiration till köket. Jag tycker om det lantliga och romantiska vilket gör att jag gärna vill visa upp fina stilleben som mina tjusiga kakburkar, Robin däremot står för det stilrena och moderna.

tt kombinera dessa två delar är inte alltid så lätt, men idag såg jag små tittskåp/hyllor som vi funderar på att få upp ovanför matbordet istället för en tavla. Det härliga med hyllorna är att de hela tiden kan förändras under tidens gång. De kan fyllas med mina kära burkar, ljus, tavlor, blommor och allt möjligt husligt som du kan tänka dig!

Vårt kök är väldigt modernt och det har därför hittills varit svårt att få in det romantiskt lantliga i det, men på det här viset tror jag att det kan bli riktigt bra! Eller vad tror du?









Drömmar



När jag var liten och var på semester med familjen i Florida besökte vi indianer som bodde i Everglades. Där köpte jag en drömfångare som sedan fick hänga i mitt rum. Tanken med en drömfångare är att den ska fånga alla onda drömmar under natten.




(bild från wikipedia)


Jag brukar inte komma ihåg mina drömmar men kanske är det för att det närmar sig förlossningen nu som jag häromnatten fick en konstig dröm. Jag drömde att jag skulle föda barn och att det skulle ske med kejsarsnitt. Jag var mtit ute i skogen och på en parkbänk skulle min barnmorska på mödravårdscentralen förlösa barnet. Runtomkring mig stod Robin, mina föräldrar samt mina syskon och deras pojkvänner. Där mitt ute i skogen skulle alltså barnet förlösas. Och kejsarsnittet var inte vilket kejsarsnitt som helst, utan ett kejsarsnitt i ryggen! (?)


Idag fick jag ett meddelande av min lillasyster om att hon drömt inatt om att jag åkte in till förlossningen. Innan hon fick veta att jag var gravid fick jag ett meddelande av henne där hon berättade att hon drömt om att jag var gravid. Så vad vill hennes dröm om förlossningen säga egentligen? För mig känns det konstigt att veta att en förlossning från och med nästa vecka inte skulle räknas som en för tidig födsel.


Så jag talar just nu tryggt och sansat med bebisen i magen om än med en lite allvarlig ton, att även om den är färdiggräddad i magen så får den allt stanna kvar ett litet tag till så att mamma får boa och förbereda sig klart inför att pyret ska komma till oss.


Kvällskaffe



Till vardags dricker jag oftast inte kvällskaffe. Men när jag har semester, och då pratar vi om semester på riktigt a´la vara i segelbåten eller på landet (för som de flesta av er redan vet så har jag priviligeliet att som lärare ha sommarlov).

Men kvällskaffe är ju så gott. Tillsammans med kaffet, ett gott sällskap samt kanske en liten munsbit så blir kaffet. Det blir en rogivande avslutning på dagen.

Idag är jag glad för att inte behöva föda, för jag har inga krafter kvar efter denna dag. Nu när jag är i vecka 36 av totalt 40 veckor, så börjar jag känna att det som ska packas i BB-väskan måste inhandlas!

Så det blev en sväng till stan för att köpa både amningsbh (såklart från Lindex), och bebisens BB-kläder. Efter det skulle det inhandlas mat, lagas mat och sedan tvättas.


Så fastän det inte är en riktig semesterdag idag, så tyckte jag att det var en dag som förtjänade en god kvällskaffe.


Så jag gjorde mig själv en cappucino <3









Jag virkar...



och virkar.. och virkar.. och virkar... på bebisens mormorsfilt!


Nu har jag äntligen kommit en bit på vägen...



Giv mig en rörmokare!



Du som kan, välsigna mig med en rörmokare!

Idag ringde jag envist runt efter en rörmokare så att vi kan börja använda vår tvätt/tork-maskin.
Efter mycket om och men så har jag en hal fisk på kroken. Nu gäller det bara att fiska upp den med!


I min förtvivlan över att få tag på någon som kan hjälpa mig med mitt ärende så njöt jag av vår balkong som känns härligt somrig <3



Gåsvik

Vi har haft ett mysigt dygn i Gåsvik.

Jag har skrattat så att magmusklerna började värka. Idag har det varit regnigt och grått men vi har haft det mysigt med virkning, promenad och kortspel. Lantlivet gör en gott!

Nu är vi tillbaka i stan igen. Det känns alltid lite ensamt när man kommer hem efter en social samvaro, men vi har just nu Christina & Justins besök på lördag att se fram emot!




Goa gubbar



Idag har jag haft de goa "gubbarna" från Göteborg hos mig. Vi pratade bebisar, upptäckte nya områden i Årsta och tiden verkligen flög iväg.

Andra goa gubbar är dessa som man kan äta... Det gäller att passa på nu när det är sommar!




Jordgubbar




Imorgon åker vi till Gåsvik och hälsar på Madde och Johan på deras nya lantställe! Det ska bli kul att se hur de har det. Jag tycker att lite härliga örter kan göra sig bra i Gåsvik.
Så även ett focaccia-bröd med lök, fetaost och tomat.. Så det har jag förstås bakat!






Jennys möhippa



Lite bilder från helgen och Jennys möhippa <3




Fint skåp



Jag älskar pasteller, spets, rosor och den lite lantliga stilen.

Se vilket fint skåp jag såg idag i Liljeholmens galleria!




Att vara två



Tänk vad åren går!
Det har gått 6 år sedan vi träffades för första gången, jag och mitt livs kärlek.


Det är verkligen som det sägs.. Att man bara vet när det är rätt <3





När jag ser gamla bilder från den tiden inser jag vad unga vi var, 20 och 23 år!
Snart är vi inte längre bara två utan tre, som vi båda längtar efter att få bli en liten familj!


Paret Jantol på besök

Idag fick jag träffa min älskade Veronica och fina David! Jag och Veronica gick i samma klass och delade lägenhet på gymnasiet. Vi kallades oss för heman hamsters, avgudade Bridget Jones och hade en maskot som hette Bo Ko. Veronica och David bor i Göteborg och avståndet känns extra tråkigt nu när de väntar sitt andra barn till december. Det hade varit mysigt att bo nära varandra och vara lattemorsor tillsammans!


Nu är de på kryssning med Birka Paradise men imorrn kväll ses vi igen.




Veronica har en superfin blogg som ni hittar här


Till parveln



Ídag hittade vi en pyjamas till vår lilla parvel!





Vi fortsätter på uggle- temat och öven om pyjamasen har en hel del rosa inslag, så tycker vi att den kan passa både en flicka och en pojke. I händelse av det senare fallet så kan vi ju alltid stoltsera som hippa söder-föräldrar med genustänk om vi skulle få kommentarer om motsatsen!


Möhippa för Jenny



Idag har vi möhippat denna sötnos!












Vi har picknickat i Hagaparken,
spelat in låtar i musikstudion,
hängt på hotell vid Stureplan
och käkat middag.

Om två veckor stundas det bröllop i Pajala!


Tillbaka från landet...





Nu är vi tillbaka i storstaden igen!


Att bli klara med lägenheten sker för oss i en snigeltakt. Ned tanke på att det bara är 5 veckor kvar så kommer vi säkerligen inte att vara klara med allt inför bebisens ankomst.
MEN nu har vi fått upp vår nya soffa och vårt nya soffbord!


Vi blev båda nöjda med resultatet!



Vem är du?



Vem är du där inne??


Vi är så nyfikna! Nu har vi kommit till v.35 i graviditeten. Det är alltså 5 veckor kvar till beräknat förlossningsdatum!

"Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme. Vikt 2 600 gram. "
(fakta från vårdguiden)

 


En rosa sky



Sommar i Sverige när den är som bäst!

Den avslutas självklart på bästa vis med en kvällskaffe och en parti kortspel.

Godnatt från mig


Sol och bad



Packningen som kom med hit till Sikhjälma har stått relativt orörd.
Det har varit så fint väder att jag mest har strosat runt i en svalkande bikini eller en klänning.
Självklart blir det bad i havet varje dag!

Jag bjuder på lite strandbilder på mig och bebisen i magen!










Godnatt från stugan



På kvällarna brukar Robin sjunga en persisk godnattvisa för det lilla pyret i magen.
Det märks att pyret tycker om och känner igen pappas röst för den svarar alltid med en spark på kinden när den
hör hans röst...



Nu har jag lagt ifrån mig virknålarna för denna dag och ska inta en god natts sömn!

Godnatt allihopa med hälsningar från Sikhjälma!


Lill-Janne



Idag tog vi en tur med Lill-Janne till en öde ö som heter Mörten. Där plockade vi en hink med smultron, fiskade, drack kaffe och badade. En riktigt mysig utflykt med underbart väder fick vi!





Väl tillbaka i stugan kom Caroline på besök. Hon förgyllde vår afton med sin närvaro och vi åt grillat och hade allsång på bryggan. Sedan tog vi en liten kvällstur med Lill-Janne innan kvällskaffet.





Namnet på vår båt är lite lustigt eftersom båtar ofta har flicknamn. Men just denna båt köpte mamma och pappa av min moster och hennes man för något år sedan. Min mosters man heter Janne och därmed blev det en Lill-Janne! Namnet har vuxit fast i våra hjärtan och nu är det här för att stanna.


Syjunta




Madeleine inspirerade (övertalade?) mig att virka en mormorsfilt till bebisen. Så det känns som vi går tillbaka i byns rötter och har syjunta här i Sikhjälma!

Det tar tid allt virkande! Mormorsfilten är nog ett projekt som jag förmodligen gör en gång i livet (om jag inte får en massa, massa pengar för det). Visst är det någorlunda lätt, men samtidigt ett långt och utdraget jobb.

Men fin lär filten bli!








Sol på bryggan



Vi har en vacker utsikt...




Vi har en massa blåbär i skogen som mamma som en hjälte ger sig ut för att plocka i svettigt regnställ (för att skydda sig mot mygg och ormar). Med andra ord kan vi övriga njuta av blåbär till filen på morgonen och blåbärspaj till eftermiddagsfikat!





Och vi har en fin hund som lapar sol...


Rosor a´la Emma




Mamma vet att jag tycker om spets och blommor. Till min förvåning hade hon handlat ett halvt dussin kaffekoppar till mig, bara för att hon vet att jag tycker om blommigt.

Jag älskar kopparna!



Hälsningar från Sikis



Ikväll har vi ätit grillat och varit på en tur på havet med lill-Janne...
Det är sommar som när den är bäst i Sverige!













Sikhjälma...



Here we comes!


Nu väntar några dagars semester i Sikhjälma. Jag och Robin ska mysa med magen, umgås med min familj och njuta av landet och havet! Hör av dig vetja om du vill delges harmoni!










Bilder från sommaren 2009

Dad camp



I helgen har jag strötittat på en amerikansk realityserie som heter Dad Camp. I programmet får vi möta olika par som står inför samma problem: Hon är gravid, men han vill inte ta på sig ansvaret som kommer när man blir far.  i serien stöttar en psykolog paren de unga männen och deras gravida flickvänner genom gruppterapi, aktiviteter och privata samtal som förbereder dem för faderskapet.

Nu drar jag inte allla män över en kam men programmet speglar ändå samhället till en viss del. Den största skillnaden som programmet visar på är att mammorna blir förälder redan när barnet ligger i magen, mendan papporna "passar på" att leva livet fram till dess att barnet är fött och de blivit föräldrar. Självklart innebär det att festa med kompisarna, "för att det kanske är sista gången". Men för del flesta blir det flera "sista-gången-tillfällen". Och mammorna då? Vad gör mammorna sista gången innan barnet kommer? Inte är det att supa i allafall.

Programmet visade också på skillnaden på hur mammorna respektive papporna hanterade ekomnomin. De som tog störst ansvar för familjeekonomin, dvs. att se till att räkningarna blir betalda och att se till att det finns pengar sparade till babyns ankomst och att det finns pengar att köpa spjälsäng, vagn etc. för, var såklart mammorna. Papporna tenderade i större grad att vara egoistiska i ekonomin genom att låta deras intressen och fester gå före, de flesta hade inga pengar kvar i slutet av månaden och det slutade med att mammorna fick betala läkarbesök, försäkringar och barnprylar ur egen fick fastän de kommit överrens om annat.

Att ta ansvar är att ta ansvar för sina handlingar.
Istället för att prata en massa gäller det att visa vad man menar med handling. Eller vad säger ni?


Och hon har blommor i sitt hår...



Nej inte riktigt... Men svenska jordgubbar i min hand!




Semester på riktigt



Sedan startade alltså min semester på riktigt! Jag tog färjan över till Åbo i Finland för att möta upp mamma och pappa som seglat dit. Vi seglade sedan tillsammans tillbaka till Sverige. Halvvägs blev jag glad över att Robin mötte upp oss i Mariehamn för att segla med oss tillbaka till Sverige över Ålands hav.




I Finland var vi till en naturhamn som hette Björkö. En otroligt vacker ö med en härlig sötvattenssjö på den lilla ön! Hit åker jag gärna tillbaka någon gång!






När vi seglade över Ålands hav sken solen och det var nästan vindstilla till en början. Vi lyssnade på sommarpratarna och Robin tog ett svalkande dopp efter båen på 130 meters djup!



<3   Min fina Robin... <3


En dag på stan



Innan jag drog iväg på min seglats hade jag och Robin en pannkaksfrukost och gjorde stan. Det resulterade i en ny soffa och ett vardagsrumsbord! Det senaste mötet hos barnmorskan visade också att mitt låga järnvärde för första gången sedan inskrivningen hade gått upp! Hurra!!



26 juni



Det har gått ett tag sedan jag bloggade så jag har lite att ta igen!
Under midsommarhelgen fyllde lill-sis 25 år och det firades med bullar , kakor och kaffe förstås.





RSS 2.0