Har en sticka i foten...



Idag dansade jag bollywood ute i sommarsolen. Det var härligt!


Idag...



Förde jag tankarna mot Ukrainas presidentkandidat.. Av alla människor! Tänk vad en fläta i håret kan göra... Emmademma da president! YEAH!


En sommardag i min smak




Idag har jag spenderat dagen med att sola på gräsmattan på Eriksdalsbadets utomhusbad tillsammans med Nicklas och Kim. Senare fick vi även sällskap med flera och det betyder ju självklart att det blev ännu trevligare! Rosévin på medborgarplatsens uteserveringar tillsammans med Leila och c/o blev en perfekt avslutning på min somriga dag. När vi satt där kom det fram en kille till mig;



- Kommer du från Gävle?
- ... Ja?
- Har du gått på Nynäs?
- ..... Eh.. Ja?...
- Visst var du så där duktig på skridskor?
- .... Ja?....
- Heter inte du Emma, Therese eller något sånt där?
- Jo.. Emma. Min bästa kompis hette Therese. Vem är du?
- Det är du! Jag gick i din parallellklass!
- Är det sant? Men vem är du? Vad heter du?
- Amin! Jag flyttade från Gävle när jag var 11.


Shit vad kul! Jag måste ha behållit min ungdomlighet väl...!


Sommar på riktigt!



Idag har det varit en härlig sommardag! Vi tog sällskap med Nicklas och Kim och körde ut till Sweizerbadet. Där hade vi en härlig picknick på badstranden i den härliga sommarsolen! Imorgon blir det en favorit i repris! På vägen hem inhandlade vi ett kubbspel så vem vet.. Kanske det blir en vända redan ikväll...?


Efter vägran att dokumentera våran somriga dag så bjuder jag här istället på en kubb-bild från midsommar!



Bara det bästa för den bäste




När jag var i affären idag förvånades jag över att det nu finns en ost som är både ekologisk och kravmärkt! Kanske har den funnits länge men det har i sådana fall jag missat! Tanken att min ost har hamnat i mitt kylskåp på villkor att korna ska må bra gör att osten känns ännu härligare än vad den redan är! Det är som med ägg... Jag prioriterar alltid att köpa kravmärkt och ekologiska ägg (Garant är ett bra märke) där hönsen fått vara utomhus. Tanken på att de stackars hönsen skulle ha suttit ihoppackade i små "inredda" burar, som det brukar stå på kartongen, är hjärtskärande...


Because I´m worth it



När vi var på landet läste jag damtidningar och hade glömt vad mysigt det kan vara! Sen dess har jag tänkt att jag vill köpa hem en tidning men inte riktigt unnat mig det! Men idag var dagen för ett tidningsinköp! Det känns att jag börjar bli äldre nu när jag börjar prioritera bort Veckorevyn och istället väljer Damernas tidning. Damernas tidning är en ny favorit för deras sätt att lyfta fram mode och prylar med fina bilder och en känsla för det speciella! Köp den!



Hurra hurra hurra!



Idag fyller lillsyrran 24 år! Grattis!
Det firar jag genom att ha på mig en blommig klänning med spetsdetaljer som jag fått av henne en gång när jag själv har fyllt år!



Majsbröd



Det får mig att tänka på filmen The Green Mile med Tom Hanks. När den gigantiska dödsdömde fången botat fängelsedirektörerns fru från en hjärntumör, bakar frun majsbröd och skickar till honom i fängelset.




Mina älsklingar....


Herr rågsurdeg och fru vetesurdeg


Egen glasstårta...



(H)emmagjord och barnsligt god! Som en cheesecake-glass med daim i... Först till kvarn!



Storhandlat



Vilket resulterat i en härlig fruktskål! Bananer, biggaråer, avocado, två olika sorters meloner... Det kommer att resultera i härligt mys på picknicken imorgon!



Häng med lillsyrran...



Eftermiddagen spenderade jag med Julia! Vi pysslade och donade hemma hos henne inför midsommar! Sedan var vi på vernissage i fina Storkyrkan...


Sommar och bär



En lyxig efterrätt en dag mitt i veckan...




En cocktail med vaniljyoghurt, björnbär och hallon.. Mmmm...


Lunch med storasyster



Jag och Madde lunchade i solen vid Skanskvarn som ligger ett stenkast från vår lgh...



Pink


pyssel



ledig tid lockar fram det kreativa och pyssliga inom mig.
Idag har jag gjort en massa kort till födelsedagar och bröllop som väntar framöver...



Sikhjälma Juni 2010


Vi är nog många...



som önskar att sommaren kan göra intåg på riktigt nu! Sol, bad och sandaler är vad jag vill ha nu när jag är ledig! Jag är en riktig dagdrömmare.. Just nu drömmer jag om en resa i vinter.. Eller varför inte en weekend i höst?


Lantligt



Mina ben är rastlösa och längtar tillbaka till landet...




inside the box...



Det hemliga innehållet i boxen var en present till min mamma. En present av omtanke... Bara ändå... Sådana presenter är väl ändå de bästa?




Mina bästaste Rusan på jobbet är så duktig på att smida med silver!


Rabarber i mina händer...




resulterar i min underbart goda rabarbersaft! Någon som vill dricka saft med mig på balkongen?




Tillbaka....



I stockholm och mer rastlös än någonsin!


Nu har jag och Robin avnjutit en middag på pizzerian och det är därmed dags att åka till tandläkaren för min del! Kom ihåg att utnyttja tandvårdsbidraget innan 1a juli om du vill utnyttja förra årets bidrag samtdigt!


De sista inläggen...



är ett försök att blogga under vistelsen på landet. Ett försök som inte blev så lyckat men väl ett bevis för att jag faktiskt försökte! :)


En ledig Emma...



betyder en aktiv blogg! Jag har tiiiid! Så mycket tid att det kliar lite i fingrarna att sitta med grovplaneringen inför hösten...! Men först ska jag ha en liten minisemester!

Starkt morgonkaffe a´la Emma framför bloggen och vänners bloggar är på schemat just nu. Ugnen är på och lantbröden åker snart in!


Uppladdning



Imorrn kväll vanskas det korvgrillning i den öppna spisen i sjöstugan! Så jag tyckte det skulle passa med hembakat korvbröd.


Gjorde korvbröden på Manitoba (Vetemjöl med speciell jäskraft) och även lite grahamsmjöl för att få dem nyttigare! Skulle vetemjölet uteslutas helt och hållet blir det inte sådana där fluffiga härliga korvbröd som jag faktiskt vill ha! Jag fryste in dem direkt så att de är "nygräddade" imorgon kväll! Passade även på att göra ett par hamburgerbröd att ha i frysen..


Imorrn ska det bakas grekiskt lantbröd! Då är nämligen vetesurdegen äntligen klar!




Utan tillsatser


Can you feel it...



can you feel it.. CAN YOU FEEL IT?


Tisdag 15 juni...



en alldeles för ruggig dag för att befinna sig på Gröna Lund.. Är det jag som har blivit stor eller är det Gröna Lund som har blivit mindre??


Det bästa av det bästa



Det bästa med sommarlov är att åka till landet... Tänk att vakna på morgonen och möta det här!



Tillsammans med den här...


Någon speciell...




... Ska få något speciellt av mig... Vad som finns i återstår att se...





... Fortsättning följer!


Som en midsommarnattsdröm...



...En rosa blus med spets och ett klockur till...



Sommarlov



Jag har världens bästa arbetskollegor som ger mig fina sommargåvor...



Soffpotatis

 

Det har bara gått ett par veckar sedan dansavslutningen men jag känner mig redan som en soffpotatis! Det lutar åt att bli en sommarkurs på balettakademien i två veckor i juni! Balett eller jazz är den stora frågan... Jag längtar!

söndag...




Idag är en sådan där dag då det inte finns så mycket att säga men mycket att tänka...! Jag har en lat söndag framför mig här i Gävle. På programmet står kaffe kl 12 och middag tillsammans med mommo kl 15. Sen är det supersöndag i kväll hemma hos oss i SKärmarbrink! Kaninerna skuttar på gräsmattan och jag funderar på att själv ta ett kliv från datorn nu... Jag ser fram emot mina lediga sommarlovsdagar! Då ska jag vakna och uppleva morgonstund har guld i mund många många dagar! Jag älskar filosofiska morgnar....


Kalas



På torsdag tar min kusin Joanna studenten. Det ska vi fira! Vi firar också denna vecka att Leila fyller år och Johan likaså! Dessutom passar vi på att fira att sommarmånaderna nu är här! Hurra för trevliga kalas!



Älskar...



fina mönster och kombinationer av ljuva tyger! Ikväll hade jag min nya klänning som jag bara älskar....




RSS 2.0