Semester fas 2 - sista delen



Nu drar vi iväg och seglar! Vädret verkar bära oss söderut mot Stockholm eller varför inte österut mot Åland? Nu är det peppa och ladda inför höstterminen som gäller! Nu när jag ser slutet av semestern ska jag njuta till max och njutningen börjar NU!!


Bröllop




Igår var vi på ett fantastiskt bröllop i Österhaninge kyrka med en efterföljande fest på Dalarö Strand Hotell. Kim var så vacker som brud, Nicklas en stilig brudgum, vigseln var vacker, maten var god, sällskapet trevligt och en fest med massa dans, dans, dans!



Tillfälligt besök i storstan



Efter en vecka på landet är vi nu hemma en kortis för att se Nicklas och Kim bli äkta makar i morgon! Sedan väntar en segelsemester!

Idag är dessutom inte en vanlig dag.. Idag är det min namnsdag! Grattis alla Emmor!




Sommar = middagar på balkongen




Rosendals trädgård




Idag har jag haft en myig heldag på Rosendals Trädgård och Djurgåden. Vi satt på en picknickfilt bland päronträden och åt Galiamelon, drack gott kaffe och åt sedan en härlig mjukglass efter en lång promenad. Jag gillar tanken med ekologiskt och kravmärkt på Rosendal och att man kan plocka sina egna blommor i lösvikt. Nästa gång jag besöker Djurgården vill jag gå på Prins Eugunius museum ute på Biskopsudden.


På skoj..

bestämde jag mig för att googla på mitt för- och efternamn då jag är ensam i världen om att heta som jag heter. Vad dök upp? Jo...

Ett blogginlägg tillägnat mig från Galna Moa
Jag och min Facebook-sida förstås
Mitt foto på jobbets hemsida
Min C-uppsats
En tidnignsnotis i GD om att hamburgerkungen överger Gävle där jag tagit bilden

Gammalt och kasst friidrottsresultat från 1997
Avlsutningen blev tragedi
En länk till ett forum på Facebook
om hamburgerkungen där mitt foto från GD tydligen finns med (vad 17 är det som är så speciellt med denna Jonas Snygg aka Hamburgerkungen??)


En underbart somrig dag...









Bodypump med syrran följt av balkonghäng med älskling och sen ett dopp i Sickla sjön. I Sickla hade vi turen att träffa på gulliga Kristiina. Ett glas vin på balkongen ledde till en promenad i den ljumma sommarkvällen och vi hamnade på restaurang Koh Phangan för en underbart god middag. Vi pratade resor och vardag och njöt av den goda maten. Det var så gott att jag fick i mig nästan hela, stora portionen! Helt klart en av de bästa restaurangerna i stan. Mätt och belåten promenerade jag sedan hem genom söder. Ljuvligt.


For Jenny



Om det är till "min" Jenny i Stockholm eller "min" Jenny i Avesta eller helt enkelt en annan gullig Jenny så kan jag säga att tyget är köpt på Panduro. Panduro har de, i mitt tycke, absolut finaste tygerna man kan hitta!


What a night!



Efter ett härligt aerobics-pass tillsammans med syster och en del skratt så promenixade jag hem till min älskling. Efter flera aktiviteter isär under de senaste två veckorna hade vi idag en kvalitetskväll tillsammans! Istället för att ta en dusch efter träningen gick vi till sickla-sjön och tog ett härligt kvällsdopp. 23 grader och skönt var det! En glass på det och vi utnyttjade en av dessa härliga, ljumma sommarkvällar till fullo! Sedan hyrde vi filmen The Hangover (bra komedi) och snaskade i oss gottigheter som vi unnade oss. Jag kommer att somna nöjt idag.


Brunch på ängen



Vad underbart det är med frukost! Och vad extra underbart det är när man äter i det fria tillsammans med någon som man håller kär. Idag åt jag och lill-Sis brunch på ängen här i Skärmarbrink. Det var mysigt! Jordgubbar, Sojayoghurt, Hembakade ciabatta, Brämhults och kaffe. Det är grejjer det! 


emmademma i England...


Sol sol sol



Och vad är då inte ansiktes bästa vän om inte en solskyddsfaktor 30 som man faktiskt blir BRUN med! Fråga mig inte hur det funkar men funka ska det... Dr Brandt it is. Jag valde dessutom den som är tinted så kan man välja att fräscha upp ansikten med solskyddsfaktorn istället för med en foundation soliga dagar som dessa!



Vackra färger och former



Jag gillar att titta på vackra saker. Detta fina tyg har jag suktat efter länge.
Idag köpte jag äntligen hem mig en meter...



Dagens kap



Idag har jag jagat ett par skor att ha på bröllopen i sommar..
Det resulterade i dessa godinga från Guess som jag handlade på rea!
Det blev med stilettklackar, precis som jag önskade.



Fynden från England - i bilder



Lätt att underskatta...



...dricksvattnet i Sverige! Det är först när vi klunkar i oss litervis med klorvatten i andra länder eller t.o.m blir tvungna att köpa vatten på flaska i vissa länder som vi förstår hur underbart kranvatten är. Mmmm... Vad gott det kan vara! I natt kommer jag hem till Sweden! Jag och Christina har haft det underbart. Ätit god indisk mat (alla som känner mig vet hur mycket jag älskar indisk mat), shoppat i Bicester Village, sett på film och hängt så som goda vänner bara gör.

fynd

Idag åkte jag och Christina till Bicester Village Outlet. Jag hittade inte det jag var ute efter men kom hem med två kassar för det och x kronor fattigare! Vad ska man göra annars när man hittar ett linne från Karen Millen för 25 pund (290 kr) en klänning från Karen Millen 49,95 pund (575 kr) och en väska från Guess för 40 pund (460 kr). Det händer bara inte. Men jovisst! Idag hände det! Jag kom hem med ett grönt linne, en gul (!!!!) klänning och en svart partyväska. Nu letar jag fortfarande efer en kuvertväska och stilettklackar men det verkar få bli ett uppdrag att genomföra i Sthlm! Någon som har tips?

glas i glasen

Om det är något som alltid skrämmer mig lika mycket, så är det när man dricker i ett glas och känner en glasbit lossna från glaset och sedan inte veta vart glasbiten tog vägen!

Oxford, Southeast England

Japp! Då var jag här igen! Är förstås i Abingdon och hälsar på min underbara vän Kristina! Hon är på jobbet idag så jag har några timmar att fördriva på egen hand så länge.. Ikväll ska vi åka in till Oxford och äta lite god mat och kanske dricka ett glas vin eller två! Imorgon blir det ett besök till en outlet! Nog kommer helgen att gå fort bara mitt sällskap blir tillgänglig... Så länge så tänker jag faktiskt jobba lite och läsa i min bok!

Picknick i Skärmarbrink



En helt vanlig onsdag med picknick, kubbspel och smultronvin resulterade i en inte så vanlig onsdag men i en härlig sommarkväll!



Fotografiska



Idag tog Emma med mig till Fotografiska muséet! Det var verkligen att rekommendera och värt pengarna! Lennart Nilssons bilder om hur ett liv blir till fanns där och så även Leibowich porträtt av stjärnor som Brad Pitt, Demi Moore, Al Pacino m.fl. Det fanns även en bra utställning med temat maskerad med en för mig tidigare okänd fotograf.

Efter det åt vi cannelloni med ricotta, svamp och ruccola. Det var gott!





Två Emmor som bloggar = två kameror som fotar maten...


Möhippa




Jordgubbar & champagne, muffinsförsäljning, poledancing, picknick med catering, make up, musikstudio, ansiktsmålning, en öl på söder, tapas och uteservering...


Vad gör man?


Om man har ricottaost, mjölk, ägg och grädde i kylen som håller på att bli gammalt och en halv vaniljstång i skafferiet? Jo, man gör ricotta-pannkakor och äter på balkongen tillsammans med någon som man tycker mycket om!

Börja med att separera gulorna och vitorna från 3 ägg. Vispa vitorna fluffigt.



Blanda äggulorna med 250 g ricottaost och 2,5 dl mjölk. Rör sedan ner en mjölblandning bestående av 2,5 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och en nypa salt i ostblandningen.



Vänd försiktigt ner äggvitorna. Blanda inte för mycket!
Stek på medelvärme i en stekpanna med smör i. Ta cirka 1 dl smet åt gången och gör amerikanska pannkakor, ½-1 minut på varje sida.

Voila!





Jag valde att servera pannkakorna med björnbär, hemmagjord svartvinbärssylt och grädde med vaniljstång i.


B & B



Någon som har tips om ett bed and breakfast eller annat mellan sandviken och högbo eller whatever för tre systrar som ska ha syskonhelg i augusti?


Full rulle



Efter flera dagar med full rulle så njuter jag av en lugn dag! Jag har solat, badat, grillat, storhandlat, städat, födelsedagsfirat och möhippat! Aktiviteterna får tala för sig själva, för roligt har det varit! Angående stickan i foten så sitter den kvar... Nu är bloggen igång igen!


RSS 2.0