Hem ljuva hem



Nu är jag hemma igen efter TIO dagar i Gävle! Det har varit en underbar tid men det är skönt att vara hemma. Men det blir kortvarigt för på torsdag väntar Goa! Det blir ett perfekt sätt att inviga det nya året på och vad det nu har att erbjuda mig!

Idag:

Ture fick återvända hem
Kusin Caisa tittade förbi på en kaffe
En 3-rätters middag med Robins föräldrar hemma hos oss -

Champagne
Halloumi på en bädd av tomat och ringlad basilikaolja
Färsk pasta med Scampi och saffranssås
Havtornspannacotta

Summan av kardumman= smarrigt och en mätt Emma!


Onsdag:
Packa
En date med Emma
Leka med Wii hemma hos Madde och Johan


Tordag:

Goa here we come!

Happy New Year!


Fynd på rean!

Annandag jul och slussarna har öppnat in till gallerian!




Tröja! Snygg till blåjeans 99.50 :-





Rena rama under 29.50 :- styck



Regnjacka 79 :-



"Skinnjacka" 324 :-



Velourbyxor att dansa i 100 :-


Julklappar



Detta år bringde flera härliga julklappar! Som ex:



Finfin burk med härliga saffransskorpor i




Härliga kakformar till min hobby





Personalshopper på Beyond Retro inklusive en kopp kaffe



Kakfat, Miranda July-bok och biocheckar



Och ett bidrag till min nya, fina kamera! Och allt detta fint var inte ens allt av det fina som jag fick!


Revolt



I år bryter jag mot traditionerna! Jag ska ej ut på juldagen! Dessutom är jag ytterst nöjd med beslutet och känner att jag tagit mitt förnuft till fånga!

Juldagen har bjudit på en skidtur! Det var kallt om fingrarna men motion är skönt för kroppen!


Pippi-kängor



Dessa är nu mina! Jag kommer att vara beautiful med dessa på mina fossingar i vår! Jag kan knappt bärga mig!









Nu ska jag göra färskosten till i morgon varav en goes vegan!


Lintott



Idag hälsade jag på min så kallade låtsas tvilling! Vi hade inte setts på två år så det var på tiden! Mysigt att ses och roligt att se de söta barnen som bara blir större och större! Lintotten Elin sprang fram med ett halsband åt mig som åkte med mig hem på min hals!




Thai

Middag på Lam´s terass






Kontenta = scampi i grön currysås är gott!


Dagens sista ord: GRATTIS MAMA!


egentligen



vill jag inte lägga ut den här länken för min frisyr är alltför hemsk för att jag ska känna mig nöjd med detta foto (som kommer förfölja mig genom mitt karriärliv), men eftersom jag är en stolt lärare så måste jag lägga ut länken till min skola!

Alviksskolan


Idag



är en speciell dag! För det är min mammas födelsedag, hurra hurra hurra!

Igår var en trevlig dag med släkt, vänner och familj samt mycket god mat!

Idag ska vi hämta julskinkan i Östervåla = roadtrip till nya trakter!


Livsfilosofi



att vakna på morgonen och tänka att vilken UNDERBAR dag det ska bli kan göra underverk. Vilken grå dag som helst kan bli en strålande med hjälp av ett positivt tankesätt! Mina första 30 minuter började fel men nu ska jag göra mitt bästa för att vända den grå dagen till en strålande dag! Jag börjar med att tänka att vad underbart det är att vakna och glömma att det finns fin snö ute och sedan få äta en härlig frukost i lugn och ro med personer som jag älskar!


Proppis



Om det är något som man alltid blir proppmätt av så är det tacos!! Dessutom är tacos absolut godast att äta hemma jämfört med ute på tacobar eller någon annan restaurang! Nu serveras det snart glögg! God Jul!


Tonight is the night



då jag sitter i min hemstad och äter tacos tillsammans med parantesarna, Julia & Jonas och Jonas pappa och ett glas rött. Utanför fönstret vilar ett ljust och härligt vinterlandskap!

Om två veckor sitter jag och inviger det nya året med en drink i Goa. Just nu är det 33 grader där och framåt kvällen sjunker temperaturen till 28c. Det är ett väder precis i min smak. Vi kommer att ha det alldeles underbart!

Bella notte!


Shhh...



Hör ni? Det är ljudet av harmoni! I morgon är det julavslutning och jag får jullov!! Efter intensiva dagar med pyssel, slitgöra (en del slitgöra hann jag dock inte göra klart, sorry Robin!) och stress så ska jag imorgon checka in hos mina föräldrar och återfinna balansen i mig själv! När jag väl har gjort det ska jag möta landet Indien, som jag har längtat efter dig!


Jag saknar bilder här i bloggen.. En ny kamera är på gång med andra ord!


Tradition?



Kanske jag kan börja säga att det är för mig att bege mig till julmarknaden i Gamla Stan. Inte för att jag handlar något men det hör till december månad att ta en promenad dit i den mysiga delen av stan och sedan avsluta med en varm kopp te på ett mysigt café. Sen jag flyttade hit år 2004 har jag i vilket fall vandrat dit en gång varje år!




Det är en liten värld

som vi lever i!


Idag hörde jag i förbifarten att en arbetskollega som jobbar i ett annat hus kanske skulle till Gävle över julen... Självklart resulterade detta uppmärksammande att jag frågade henne - jaha? Är du från Gävle? Och slog sedan tre flugor i en smäll! Gävle, hörselskadad och Linda! I know you!

Vi har gått på samma skola, vi har haft samma lärare men du är flera år äldre än jag! När jag var ett fjuttigt litet barn började jag redan tidigt tänka på och ängslas över att jag en dag förmodligen skulle gå i skolan i Örebro. Linda som är några år äldra än jag och också bodde i samma område som jag började brevväxla med mig (förmodligen efter initiativ från mina föräldrar!).


Och nu x antal senare så träffas vi igen!


Det är en lite värld vi lever i! Jag blir lika förbluffad varje gång!


Pedagogiskt tips










Min undervisning är inte läromedelsbaserad utan jag finner inspiration i metoder, skönlitteratur och ett tematiskt arbetssätt. Boken Skriv om och om igen vann augustpriset i år och är en underbar bok som handleder ungdomar till att bli duktiga skribenter. Boken är en utmärkt pedagogisk handledning för lärare både för att stötta eleverna i deras skrivande men också som grund till samtal och läsning. Boken är helt enkelt toppen och värd att investera pengarna i! Billig är den dessutom vilket gör boken ännu bättre!



Julklapp



från jobbet idag blev en bok. Inte så dumt för en bok kan man alltid få användning av.. Speciellt på en resa till Indien! Till det fick jag glögg och gott att mumsa innan jag gick hem i snöyran! Det är vinter och snart jul! Barnen är överlyckliga och det smittar av sig i form av julglädje! Jag ska ha jullov!!







Ett tips till alla med ett barn på halsen! Rum för barn i kulturhuset är väl värt ett besök! Ett mysigt bibliotek med både böcker och lek ENBART för barn! Just nu har de lucköppning i deras egen julkalender varje dag och bjuder på en saga, en sång, en teater eller något annat smått och gott! Gratis nöje och centralt vid plattan! Dessutom älskar jag böcker för barn så det är ett nöje för vuxna med att strosa runt där (men jo.. De har några böcker för föräldrar med!)


I mitt kök





har det rått aktivitet i helgen. Det har bakats bröd och lagats mat! I lördags åt vi hemmagjorda vegetariska färsbiffar och potatisgratäng. Idag åkte öringen från sommaren fram från frysen och fyllde våra magar. Det var gott! Härligt med sommarminnen! Det är snart dags för sommar men i ett annat land, inte långt kvar nu!





Bort Furu, bort!



Vårt matbord kan ge vem som helst rysningar, det är i furu!! Men nu har jag börjat kampen mot furun! Jag har målat! Jag ha rbörjat med grundmålningen och imorrn ska det inhandlas färg. Jag gillar ju vitt och pastellfärger men eftersom våra andra möbler är svartbruna lär bordet bli det med :( Men allt är bättre än furu!!


Så efter bordet åker stolarna på en omgång! Om jag nu inte hittar nya på loppis under julen!




Off



Ikväll är jag off

Jag älskar mitt jobb men sådana här kvällar drömmer man om att få gå runt i pyjamas i morgon och krypa ner under täcket så att bara nästippen tittar ut. Jag är inte så glad för mycket idag. Tur att det är fredag i morgon!


Men när jag ändå skriver så kan jag passa på att informera det svenska folket att jag har namndag idag!
Idag är jag en liten Malin!


Tomten jag vill ha en riktig jul



Idag såg vi "En tomtesaga" på skolbio. Vi fick leka med tanken att tomten kom till genom att en föräldralös pojke vid namn Nicholas blev föräldralös och fick flytta runt bland familjer i byn varje jul. Han ville tacka alla fosterfamiljer och täljde varje år träsnickerier till barnen i byn. När han dog kunde han bli tomte när han hamnade i himlen och kunde åka runt i hela världen och ge alla världens barn klappar på julafton. Snacka om att viga sitt liv åt en enda dag åt året!


smilgropar



Idag har jag haft en sådan där dag då jag har haft nära till skratt flera gånger. Sådana där riktiga skratt då man skrattar med hela själen! Men varje gång de har velat komma så har det varit när det inte passar så bra så jatt ag fick trycka tillbaka skrattet ner till magen.. Ni vet när det inte hittar någonstans att ta vägen så att ögonen sprutar av tårar, bröstkorgen skakar och man kämpar förgäves för att inte skratta!

När jag har sådana dagar och blir disträ på tunnelbanan... Då börjar jag skratta kort för mig själv när jag kommer att tänka på något som har hänt tidigare. Ett sådant skratt som får folk i omgivningen att rynka på ögonbrynen och jag själv kommer på mig själv med att skratta! Det händer inte alltid på tunnelbanan heller utan också när jag sover....!


Nice



Jag gillar rosor, pastell, prickar, vintage och så gillar jag gillar Indiska. För både deras prylar och kläder gillar jag dom. Just nu är deras kläder extra nice. Väl värt ett besök!



Till alla pyssel-lovers



Jag har hittat the place to buy färgat papper! ÖB! Där köper man ett paket med papper i alla möjliga färger (rosa, mintgrönt, blått osv.) till det löjliga priset 69 kr för en bunt! Ett riktigt kap med tanke på att ETT pappersark brukar kosta 5 kr!

Och till alla bak-lovers! Saffran på ÖB kostar endast 29 kr!


vackra maränger i min favoritburk





Källarfranska till frukost



Donar i köket.....





Pyssel








Efter inspiration från min pyssliga arbetskollega (ja pyssel inte pyssling) så har jag gjort en julklapp till Robins mormor. Jag tycker den blev fin. Tycker inte ni? Nu ska den slås in och börja sin resa till Tammerfors!

 


Min bebis




har kommit!







Jag invigde den med att baka en kardemummakaka till jobbet i morgon.
Jag är så glad att jag köpte den till slut och ångrar inte en krona!


1 december



Idag börjar nedräkningen. Jag gillar december för att den är fylld med omtanke och kärlek. Man ska aldrig underskatta att visa uppskattning för de i ens närhet. Egentligen borde man ha det som motto att säga uppskattande ord varje dag till sin omgivning!



Min adventskalender till Robin är små kärleksmeddelanden när han vaknar.


RSS 2.0