En dag bland allla andra

men ändå en speciell dag

en dag som innbär att växla pengar på Forex...

en dag som innebär en fika med Pau...

en dag som innebär en pizza framför teven med älsklingen.

Ojoj. Snart kommer det nya året. Vad har det att bjuda på?

I love you Per

En kväll som inte hade några planer blev plötsligt världens fest! Per Gessle spelade trummor, Damon Albarn underhöll oss med sin sång och Marie Fredriksson.... She rocks!

kl. 03.10

- Hejsan taxi! Jag skulle vilja beställe en taxi åt mig Per, Marie och Damon.


Blir ni förvirrade? Please.. Don´t be.

boven Dumle

Sitter och krånglar med skrivaren som tjatar om ett pappers-stopp som inte existerar! Tvi! Trodde jag ja när jag till slut såg ett dumle-papper långt in i skrivaren.



somliga får stå ut..

med att lyssna på två pojkar föreställande män spela playstation en fredagskväll. Men jag ska inte klaga för de är såna söta pojkar båda två.

Hobbe kommer hit med sin pojkvän som är på besök från Finland. Det är trevligt. Kanske blir det en öl ute på stan med. Man kan aldrig veta.

Konsumera mindre

Nästa år ska jag försöka konsumera mindre! Jag upplever att mitt behov av materialistiska ting inte är lika starkt längre. Det kan bli en vinst för både miljön och mig själv. Tänk vilka pengar jag kan spara in! Jag älskar upplevelser och resor vilket jag får en större ekonomisk chans till. Kanske mindre konsumering ger mig villkor att lättare leva upp till mitt motto i livet?




Först upplever man världen själv
Sedan upplever man världen tillsammans
För att sedan tillsammans visa världen för sina barn 













Tänk på miljön.. Det gör jag

En natt avklarad

Och jag pluggade som bara den natten lång! Wunderbra! Nu har jag lite saker att ordna och sen är det aerobics! Förhoppningsvis får jag umgås med Robin nån timme eller två när han är hemma från jobbet och jag åker till jobbet.

Back in town

Yes! Då var man hemma i lgh igen! Tack och lov för att julen finns så man får extra tid för Gävle en vecka om året.

Det är kallt i lgh eftersom oljan tog slut i helgen. Bra jobbat dudes. Nu ska jag vänta på en puss från min sambo som snart är hemma från hans jobb innan jag åker sedan och jobbar natten! Tjingeling!

Julafton

God Jul alla!



Julen som liten

Ohh! Att få vara liten igen och vakna upp på julaftons morgon! Vilken ljuvlig känsla det var! Vi firade många gånger julen hos farmor och farfar på landet som blev väldigt traditionella! Det var mandel i gröten, farfar med dragspel och man såg tomten komma ute i snön med julklapparna i en kälken!


På bilden är jag fyra år och jag minns än idag hur glad och lycklig jag blev över julklapparna just denna jul! Jag vill gärna tro att det var en av mina bästa jular då farmor, jag och lillsyrran dansade till " Nu är det jul igen" till farfars dragspel. Jag blev så glad över min Skrollan-docka som blev en trofast vän och över kittet jag har på mig. Fiskarna som man kunde meta var hur roliga som helst!



Barn ska få vara barn







Snorkla i badkar går visst

Idag tog jag mig ett bad! Det var mysigt med tanke på vad få tillfällena brukar bli! En hög med tidningar och lite lavendel i vattnet fick göra mig sällskap. I en Vecko Revyn från 1998 hittade jag Fredrik Wikingsson som "svarar på dina frågor om relationer". Visst gillar jag FRedrik & Filip starkt men att anförtro mig för Fredrik vet jag inte om jag skulle.




Sedan testade jag snorkeln inför Thailand. Jo det är sant! Men skulle tro att det finns mer att se i Thailands vatten än på badkarets botten. Det enda jag såg var vitt vitt vitt. Men vitt är väl fint?



Alla...

barnen dricker saft
utom Emma
för hon bränner hemma.

Att vandra i hemstaden...

Det värmer alltid i hjärtat. Särskilt när bocken står så grann och fin på sin plats. Men Vasaskolan?? Hallå? Den lilla bocken var den fulaste någonsin. Bättre kan ni!

Jag har alltid trott att Gävle är en vår-stad eller möjligtvis en sommarstad men idag när jag vandrade på gatorna ensam för att uträtta en del ärenden så kändes det verkligen som en vinterstad! Julbelysningen slår Stockholms och de gamla kulturbyggnaderna bortåt centralen blev klockrena inslag i den vita snön. Det är smörjmedel för mina ögon.



Happy börsdej mami!

Bli uppvaktad med scones på sängen är hon värd så mycket som hon alltid är mån om oss. Nu ska bakas tårta och ordnas inför jul, ho ho! Syrrorna kommer till stan idag och mami ska få gå på shiatsu + floating. Men innan det så blir det som sagt tårtbak och sedan loppis! 


So long... Tjingeling!





Åka från storstaden

Kan nog vara rätt skönt ibland.. Särskilt stunder när man sitter på t-banan och är på väg till tåget och blir påmind om vilka knäppa människor som finns i staden. Idag var det en medelålders man med skägg och två piprensare omlindade med glitter på huvudet likt antenner. Som om inte det vore nog hade han en varsin pappersnäsduk i båda näsborrarna och pratade glatt med alla som däremot inte var så intresserade av att prata med honom.

När jag klev av t-banan upptäckte jag till min fasa att han också gått av tåget. Jag försökte ta en omväg förbi honom men hindrades av en gigantisk blodpöl. Det var inte en hjälp-jag-ramlade-blodpöl utan snarare du-mördar-mig-blodpöl. Tack och lov klarade jag mig undan både mannen och blodpölen men 30 m bort vid rulltrappan står snubbarna med städvagnen framför mig. Är det inte meningen att det är DE som ska städa upp pölen?

This one




Det här är den grymma Diesel-tröjan jag fick av Robin i julklapp. Yeah! Me like.

Nu är det jul här i vårt hus

När mamma och jag kom hem till Gävle från farmor blev det pepparkaksbak för hela baletten! Veganska brunfisar för lillfisen i familjen. På med julmusik och adda lukten av pepparkakor i ugnen! Du kan du inte få mer jul än så! Mer hjärtan till folket!




Min älskade farmor

Jag fick inte kramas eftersom jag är snorig men fika så jag blir snäll fick jag.
Farmor är härligheten själv. En gumma med krut i. Den finaste av finaste.




Morgonstund har guld i mund

Jahapp.. Då var man klar då tror jag. Väskan packad? Jovars. Frukost? Gröt med äpple och kanel... Nu då? Vänta på tåget. Det blir till att hoppa av innan Gävle för att kramas med farmor. Emma vill ha kramar. Det är en kram-dag. Kram.

Igår när vi kom hem hängde det en kasse på dörren... Det var trevligt!


Självklart har jag blivit förkyld med. Jag skulle ha varit ledig igår men så blev jag uppringd på morgonen ändå. Jag stressade hela dagen och jag som vanligtvis har lågt blodtryck hade säkerligen högt istället! Men men. NU! Hoooliday!



Väskan är packad

Njae.. Inte riktigt! Men i morrn bär det av norrut! Hohoo! fin julklapp fick jag av Robin idag med. En diesel-tröja. Perfekt att ha till leggings! Tackar

Coca Cola + julen = sant?

Tänker på reklamen på tv där coca cola inspireras av julen och låter en tomte tala för sin sak. Men sedan när har coca cola med julen att göra?? Reklam för julmust vore en sak men cola? Tyvärr. Jag går inte på den.

Julledig!

Jag skulle ha jobbat imorgon men eftersom de hade personal så det räckte ändå så frågade de om jag vill vara ledig istället. Oh yeahh säger jag! Klart jag vill det! Så får jag tid till allt det andra utan att stressa! Så nu har ett lass emd tvätt blivit gjord och nu blir det choklad från chokladgabriken (suber julklapp) samtidigt som jag viker tvätt framför Ugly Betty.

Ciao!

Någon?

nak in asäl segnälkab? hcsh! ted räh rav tgibboj. röf re dem trekäs åskco, Nogoån mos rakro asäl? kitsanmyg röf nanräjh rög nesus! 

Julklappstips

Om ni har svårt att veta vad ni ska köpa för julklapp till någon som redan har allt! Gå in på denna webbsajt och gör två människor lyckliga på samma gång. Alltså både din vän och en människa i världen som behöver din hjälp.

Ge bort ett får, lär ut om hiv, sponsra skolgång för barn, det finns något som passar alla plånböcker!

www.webaidshop.se

Fruktkorg

I fredags när Jenny kom hade hon med sig en stooor och helt underbar fruktkorg till mig. Det dignade av allt som jag älskar! Frukt, choklad, glögg, ost & kex. Förstår ni att jag njutit i helgen?



Söndag....

Men en rätt så meningslös sådan... Inget värt att rapportera med andra ord.

Nu: Knaprar babymorötter efter dansen och ska se till att plugga en kort stund. Senare kanske det blir någon film som man egentligen inte bryr sig så mycket om.. Men en söndagsfilm!

Första julklappen

Idag fick jag min första julklapp av tomtemor.. Eller rättare sagt Jojje. Små söta guldknoppar till örhängen i form av stjärnor. Eller kanske var det en lusse-present? Maybe maybe... Men det har sin charm.. den första julklappen alltså! Nu minns väl när man var liten... Vi fick alltid öppna en julklapp på morgonen för att vi skulle orka med att vänta hela dagen innan det blev kväll!

Morgonstung har guld i mund

Inte riktigt... Jag brukar vara relativt pigg på morgnarna men nu känner jag mig helt slutkörd precis hela tiden. Men i morse fick jag sovmorgon till nio och sen bar det av till frissan. Eftersom jag inte skulle vara i skolan förrän kl ett fickk jag lite strö-tid. Ordnade med ett par julklappar och sedan visste jag inte vad jag skulle hitta på. Bestämde mig för att det är lucia och för att se om tidningarna har rätt i att Thelins har en av stans godaste lussekatter. Jag vet inte riktigt om jag vill hålla med om det. Det var inte riktigt värt priset men det kompenseras med att personalen var trevlig.





Jag bläddrade lite i tidningar.... Grynet är ju en form av idol.





haha

image81

Dagens nisse

I skolan mötte jag min favvotomte. Han verkar vila upp sig inför julafton.




storstadens charm

är att man kan stöta på saker när man minst anar det. Idag var det ett gäng tjejjer som sjöng kör till luciasånger vid fridhemsplans t-bana, mitt bladn folkmassorna. Så kan man också göra tydligen. De hade till och med en tuff liten dirigent.




Förvirrad

Jag jobbar som apa och kan inte tänka varken ut eller in nu när jag försöker få vettiga saker som behöver göras ur vägen. Sansning Emma!!

Jag såg på uppdrag granskning om nordic battle group. Visst fin sak att kriga för fred. Men våld löser inte våld är ändå min fasta åsikt! Se bara vad Usa förändrat i mellanöstern. Nää just det.


I´m over and out

Egotripp

Idag har jag namnsdag! Tjiohoo! Grattis till mig och alla andra Malins!



Malin är ett egennamn och kvinnonamn och en nordisk form av det hebreiska namnet Magdalena, som betyder "kvinna från Magdala". Malin var ett av 1970- och 1980-talens största modenamn. Populariteten tog fart när filmerna om Saltkråkan visades för första gången i svensk TV och fortsatte sedan att öka under lång tid. 31 december 2005 fanns det totalt 48 255 personer i Sverige med namnet, varav 40 678 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 344 flickor namnet, varav 190 fick det som tilltalsnamn.


Student nr 2

Grattis min Robin som är på väg att bli betendeebvetare! Du gör mig mer och mer stolt för var dag!

Julstämning

Usch vad trött jag varit på att jobba idag och i morgon har jag en heldag framför mig!

Igår var vi på ett rejält adventsfika. Det var mysigt. Nu ska jag hämta min "kompis" som jag är kontaktperson åt så ska vi hem till mig och dricka julmust och äta pepparkakor.


Kvalitetstid

Helg

Finally! Är det verkligen så som alla säger att det blir helg och så är den över och sen blir det helg igen! Så att veckorna inte är värda att nämnas? Det gäller att göra sin egen vardag. Förgyll den med glädje så kan de också bli värda något. Även om inget kan slå helg och semester!

Ner...

Med vinflarran i väskan och så drar vi! Njae... Men nästan! Sitter och väntar på att dra hem till Plämmis eller Emmis. Det vankas tacos och idolfinal.

Det ska bli soft att hänga i deras soffa på Erik Dahlbergs gatan! Och hungrig är jag! Jobbar med barnen så vi äter lunch redan vid elva! Tjingeling!

Besök i närområdet

Idag åkte jag och Robin samma tunnelbana hem efter att ha jobbat båda två.. När vi kliver av vid vår station Skärmarbrink möter vi Laleh i trappen bärandes på en gitarr. hon får gärna komma till vår balkong och plinka i vår!







Idag har jag stått på huvudet. Eller försökt i allafall! Det är himlans svårt.




image76



Nu kommer alla tro att jag är galen i lussebullar men det är jag inte! Meeen det luktade lussebullar överallt ikväll! Men det är nice att Sverige har sina grejjer med precis som fransmännen har sina baguetter!

Skogsbarr

Idag har det kommit upp en gran vid vår port. Mysigt när det lyser upp den mörka tillvaron! Vart är snön?






Jag är Emmut

som i mammut. Enligt hon den andra med samma namn som jag.

Nu är jag väl förberedd! Jag har inhandlat sulor som är påpälsade med massa fårull och idag har jag köpt vantar som ska klara av -30! Nåde dom om dom inte fixar jobbet nu!

Ironiskt

Två av mina närmaste vänner ska flyga till Thailand... På samma dag som oss! Men inte samma tider däremot. Alla med sina pojkvänner. Eller var det tre stycken? Inte bara jag är det iallafall!






Ljus i mörkret

Det är nu det har börjat. Med nedräkning till lucia... till jul.. till nyår.. För sen kommer solen!!

Men innan dess så var jag och mami på ljuscafét igår. Man inser hur ljust det är där inne när man kommer ut igen!



min kära mami har blivit påpälsad med den obligatoriska kåpan







Jan Malmsjö

Efter en mysig vända på skansen där vi hälsade på hantverkare och kikade i marknadsstånd så promenarade jag och yster Madeleiene med mamma längs strandvägen.

yster: - AKTA

Och mamma fick hoppa över hundskiten på trottoaren.


Det tyckte Jan Malmsjö var roligt och skrattade.

Första advent

lova mig att ni unnar er en lussekatt idag!



RSS 2.0