Fortfarande lång väg kvar att gå...

Hur går ekvationen ihop? Här sliter jag som ett djur på universitetet. Det finns flera hundratusen andra som gjort likaså och hur värderas en lärartjänst och universitetsutbildning när vi ser till de existerande lönerna? Vi pratar om framtiden och ett ansvar som få vill ta på sig. En hissreparatör med gymnasial bakgrund kan tjäna 28000 kr i månaden. En lärare i grundskolan har betydligt lägre än så. När ska samhället få upp ögonen och stötta skolan som är alla våras barns framtid?
 

Sverige.... En stor förebild för flera länder runt om i världen. Jag håller med. Men ta er en funderar över följande:


På gymnasiet läser kvinnor i högre utsträckning än män på de studieförberedande programmen. Det är allt fler kvinnor än män som väljer att vidareutbilda sig på högskolenivå vilket blir tydligt genom att kvinnor dominerar flera utbildningar och inom sjua av nio breda ämnesområden avlägger kvinnor i högre utsträckning än män examen. Vi följer de gamla traditionsmönstren däremot genom att fler män väljer yrkesförberedande utbildningar på gymnasienivå och majoriteten är män på det tekniska området på högskolenivå.


Fråga er nu vilka det är som sitter på toppositionerna i samhället? Män. Hur många kända, kvinnliga advokater kan ni räkna upp? Och hur många manliga? Dessutom har män högre lön än kvinnor oavsett utbildningsnivå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0